reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny potrzebuje rady. Bylam z mlodym wczoraj u lekarki z tym uczuleniem. Zalozmy ze cos uczulilo go z pokarmów bądź skladnik czegoś. Czy powiedzmy promienie sloneczne moga nasilic wysyp tych plackow na ciele ??? Wzielam go na chwile na podwórko i normalnie placek na placku i czerwone. Nie narzeka ze swedzi ze boli...i teraz nie wiem. Bo jest ryk bo pogoda piekna a chyba bedziemy musieli w domu siedzieć...
Słońce mogło dodatkowo podrażnić skórę.

reklama
Nie miałam dużo, mimo wycieków siary w ciąży, nawał pojawił się dopiero w 7! dobie. Miałam duży problem z karmieniem, bo córka miała mocno skrócone wędzidełko podjęzykowe, a ja plaskie brodawki i poporodowe zapalenie tarczycy (TSH 31,02), które czasem skutkuje rzeczywistym niedoborem pokarmu. Dodatkowo często mdlałam, a sen miałam taki, że placz Młodej mnie nie budzil, nigdy nie zapomnę jak już w szpitalu jakaś dziewczyna mnie budzila potrząsając, bo mała płakała, a ja nic. Takze początki mogą być trudne niezależnie od sposobu porodu. Finalnie karmiłam 3,5 roku, córka sama się odstawiła, kiedy bylam w 14 t.c.
Wiesz co ja miałam to samo co ty dokładnie [emoji5]moje tez moglo miec skrocone wedzidelko podjezykowe cos polozna mi mowila tylki ja to nie bralam do siebie i zastanawiam się teraz tez czy to nie było z tarczycą choć ona się ujawniła po roku od porodu jak poszłam zrobić badanie bo chcieliśmy z mężem drugie dziecko mieć

Dziewczyny potrzebuje rady. Bylam z mlodym wczoraj u lekarki z tym uczuleniem. Zalozmy ze cos uczulilo go z pokarmów bądź skladnik czegoś. Czy powiedzmy promienie sloneczne moga nasilic wysyp tych plackow na ciele ??? Wzielam go na chwile na podwórko i normalnie placek na placku i czerwone. Nie narzeka ze swedzi ze boli...i teraz nie wiem. Bo jest ryk bo pogoda piekna a chyba bedziemy musieli w domu siedzieć...
Smarowalaś jakims kremem z filtrem? U nas w tamtym tygodniu uczylil krem :/

u mnie po cesarce na sali pooperacyjnej położne od razu przystawiały mi dziecko jak ja leżałam, a później go zabrali i dopiero rano mi go przywieźli na salę normalną jak już tam byłam

A tak apropo, któraś z Was chodzi na szkołę rodzenia? Ja mam ochotę tak sobie pochodzić, aby poznać nowe mamy. Tylko pochodzę pewnie dopiero jak wrócę.
Zapisałam się do grupy, ktora zaczyna 30 maja :)

Dziewczyny mam pytanie właśnie odnośnie szkoły. Nie ma szans, żeby narzeczony chodził razem ze mną i chyba będę musiała chodzić sama :( chodzenie samej do szkoły rodzenia będzie bardzo nieprzyjemne czy to normalne, że nie każda kobitka ma parę?

Zapisałam się do grupy, ktora zaczyna 30 maja :)

Dziewczyny mam pytanie właśnie odnośnie szkoły. Nie ma szans, żeby narzeczony chodził razem ze mną i chyba będę musiała chodzić sama :( chodzenie samej do szkoły rodzenia będzie bardzo nieprzyjemne czy to normalne, że nie każda kobitka ma parę?
Ja chodziłam w poprzedniej ciąży. U nas było tak pół na pół jesli chodzi o dziewczyny z i bez partnerów. Nie masz się czym stresować :) szkoła rodzenia to fajna sprawa tak w ogóle :) ja sie zastanawiam czy iść jeszcze raz :)

A jak u pań które karmiły po porodzie naturalnym mialyscie dużo pokarmu ?ja może miała bym dużo gdyby by mój syn nie trafił z zoltaczka w 2 dobie do inkubatora wolaly kiedy chciały dawały mu mm ja miałam stan zapalny chyba w 3 dobie później po wyjściu za pare dni nie było jeszcze lepiej a ciężko laktator dużo nie pomógł....długo by opowiadać
Beznadzieja. Mój pierwszy miał żółtaczkę ale naświetlałam go przy mnie w tej kuwecie szpitalnej. I karmiłam kiedy chciał...

reklama
A może słońce go uczula? Mnie np. uczula i moją teściową też.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry