reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny potrzebuje rady. Bylam z mlodym wczoraj u lekarki z tym uczuleniem. Zalozmy ze cos uczulilo go z pokarmów bądź skladnik czegoś. Czy powiedzmy promienie sloneczne moga nasilic wysyp tych plackow na ciele ??? Wzielam go na chwile na podwórko i normalnie placek na placku i czerwone. Nie narzeka ze swedzi ze boli...i teraz nie wiem. Bo jest ryk bo pogoda piekna a chyba bedziemy musieli w domu siedzieć...
Słońce mogło dodatkowo podrażnić skórę.

reklama
Nie miałam dużo, mimo wycieków siary w ciąży, nawał pojawił się dopiero w 7! dobie. Miałam duży problem z karmieniem, bo córka miała mocno skrócone wędzidełko podjęzykowe, a ja plaskie brodawki i poporodowe zapalenie tarczycy (TSH 31,02), które czasem skutkuje rzeczywistym niedoborem pokarmu. Dodatkowo często mdlałam, a sen miałam taki, że placz Młodej mnie nie budzil, nigdy nie zapomnę jak już w szpitalu jakaś dziewczyna mnie budzila potrząsając, bo mała płakała, a ja nic. Takze początki mogą być trudne niezależnie od sposobu porodu. Finalnie karmiłam 3,5 roku, córka sama się odstawiła, kiedy bylam w 14 t.c.
Wiesz co ja miałam to samo co ty dokładnie [emoji5]moje tez moglo miec skrocone wedzidelko podjezykowe cos polozna mi mowila tylki ja to nie bralam do siebie i zastanawiam się teraz tez czy to nie było z tarczycą choć ona się ujawniła po roku od porodu jak poszłam zrobić badanie bo chcieliśmy z mężem drugie dziecko mieć

Dziewczyny potrzebuje rady. Bylam z mlodym wczoraj u lekarki z tym uczuleniem. Zalozmy ze cos uczulilo go z pokarmów bądź skladnik czegoś. Czy powiedzmy promienie sloneczne moga nasilic wysyp tych plackow na ciele ??? Wzielam go na chwile na podwórko i normalnie placek na placku i czerwone. Nie narzeka ze swedzi ze boli...i teraz nie wiem. Bo jest ryk bo pogoda piekna a chyba bedziemy musieli w domu siedzieć...
Smarowalaś jakims kremem z filtrem? U nas w tamtym tygodniu uczylil krem :/

u mnie po cesarce na sali pooperacyjnej położne od razu przystawiały mi dziecko jak ja leżałam, a później go zabrali i dopiero rano mi go przywieźli na salę normalną jak już tam byłam

A tak apropo, któraś z Was chodzi na szkołę rodzenia? Ja mam ochotę tak sobie pochodzić, aby poznać nowe mamy. Tylko pochodzę pewnie dopiero jak wrócę.
Zapisałam się do grupy, ktora zaczyna 30 maja :)

Dziewczyny mam pytanie właśnie odnośnie szkoły. Nie ma szans, żeby narzeczony chodził razem ze mną i chyba będę musiała chodzić sama :( chodzenie samej do szkoły rodzenia będzie bardzo nieprzyjemne czy to normalne, że nie każda kobitka ma parę?

Zapisałam się do grupy, ktora zaczyna 30 maja :)

Dziewczyny mam pytanie właśnie odnośnie szkoły. Nie ma szans, żeby narzeczony chodził razem ze mną i chyba będę musiała chodzić sama :( chodzenie samej do szkoły rodzenia będzie bardzo nieprzyjemne czy to normalne, że nie każda kobitka ma parę?
Ja chodziłam w poprzedniej ciąży. U nas było tak pół na pół jesli chodzi o dziewczyny z i bez partnerów. Nie masz się czym stresować :) szkoła rodzenia to fajna sprawa tak w ogóle :) ja sie zastanawiam czy iść jeszcze raz :)

A jak u pań które karmiły po porodzie naturalnym mialyscie dużo pokarmu ?ja może miała bym dużo gdyby by mój syn nie trafił z zoltaczka w 2 dobie do inkubatora wolaly kiedy chciały dawały mu mm ja miałam stan zapalny chyba w 3 dobie później po wyjściu za pare dni nie było jeszcze lepiej a ciężko laktator dużo nie pomógł....długo by opowiadać
Beznadzieja. Mój pierwszy miał żółtaczkę ale naświetlałam go przy mnie w tej kuwecie szpitalnej. I karmiłam kiedy chciał...

reklama
A może słońce go uczula? Mnie np. uczula i moją teściową też.

Do góry