reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja miałam i różyczkę i toxoplazm9zie i cytomegalie. Wyszlo ze wszystkie przechodzilam, a różyczkę mimo że szczepiona i chorowałam wyniki wychodzą jakbym była chora i muszę awidnosc zrobić.
W tamtej ciąży tak miałam z toxoplazmoza

reklama
Jak ja byłam malutka to mama karmiła mnie na żądanie. Ona opowiada o moich niemowlęcych czasach z łezką w oku, ale jak tak słucham to stwierdzam, że byłam okropna, wiecznie ryczałam i nie dawałam im w nocy spać. A potem jak skończyło się karmienie mlekiem to zostałam niejadkiem i było trzeba ze mną walczyć, żebym coś zjadła. Poza tym dalej ciągle ryczałam z byle powodu. I jeszcze broiłam. Czort nie dziecko. A dzisiaj taka spokojna jestem :D

Też dziwię się, że lekarz nie wymaga ode mnie częstszych badań. Przed usg genetycznym w 13 tygodniu dostałam skierowania na 11 różnych badań. Jedyne co było nie tak to trochę z niski poziom żelaza, reszta była w porządku. Teraz dostałam skierowanie na odczyn coombsa, mocz ogólne i morfologię krwi... wreszcie dowiem się na ile pomaga ta suplementacja żelaza. Nie znoszę skutków ubocznych jakie temu towarzyszą :(

pogoda się popsuła
U nas na pomorzu od zeszłego tygodnia cały czas zimno, co chwilę pada i wieje... nie wiem jakim cudem wciąż jeszcze się nie przeziębiłam.

Rooilbosgirl to weź jeszcze 1

Że mną też rodzice mieli ciężko. Ciągle chorowałam, wymiotowalam itp. Urodziłam się tez z 1pkt w skali Agpar. Ale wyroslam, żyje i nawet mąż mówi że nie wyglądam na ten 1 pkt.
Dodam że mam brata bliźniaka i siostrę rok młodsza wiec rodzice nie mogli mi poświecić tyle czasu ile by chcieli..

A dlaczego prenaral. Sama wybralas ten ,czy lekarz kazał? Ja biorę mama dha Premium plus bo przy tym się upierał mój lekarz

reklama
A mnie ten pierwszy lekarz dał zlecenie na badanie różyczki, a nowa lekarka się zdziwila, że robiłam. Mogłam się w sumie zapytać, czemu się tak dziwi, ale mnie się nie dodało. @Bajdelka35 czuje ruchy, ale nie tak bardzo i nie tak często jak bym chciala, zwłaszcza wieczorem, w kolejce w sklepie też czasem-chyba nie podoba się że kołysanka nagle ustało.
A jak u Ciebie z ruchami?
Nic nie czuje dlatego pytam może wkrótce strasznie długo tym razem

Do góry