reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Morfologia i mocz co wizytę, ale nie wiem czy tak często to konieczne, jestem 18+4 a że 7 razy juz, glukoza na czczo raz na początku, teraz powtarzałam bo zmieniłam lekarza chociaż dobry wynik za każdym razem. Za to inne badania trochę zaniedbane-tarczycowe i awidność robiłam sama, coombsa dopiero teraz mi zlecił, ale zawsze to zaoszczędzone parę stowek niż jakbym miała robić wszystko prywatnie
Ja dziś zaczęłam 19tc czujesz już ruchy? Bo już się pogubilam której dzieciaki fikaja

reklama
Ogólnie dwa Gary gołąbkow się robi!!! Jeden z młodej kapusty drugi że zwykłej mniam do tego pyszny sosik z pomidorów.... Obiad na 3dni i spokój!!!..... Jutro lekarz jajo znoszę pogoda się popsuła, miłego dnia

Morfologia i mocz co wizytę, ale nie wiem czy tak często to konieczne, jestem 18+4 a że 7 razy juz, glukoza na czczo raz na początku, teraz powtarzałam bo zmieniłam lekarza chociaż dobry wynik za każdym razem. Za to inne badania trochę zaniedbane-tarczycowe i awidność robiłam sama, coombsa dopiero teraz mi zlecił, ale zawsze to zaoszczędzone parę stowek niż jakbym miała robić wszystko prywatnie
ja na badania które chcę sama zrobić, tj odczyn coombsa i morfologia częściej i tarczyczowe *(bo chodzę prywatnie do endokrylogoga), żeby nie płacić za nie to zapisuję się do internisty na fundusz, mówię, że jestem w ciąży i chcę skierowania na te badania, bo chodzę prywatnie i nie chcę płacić i mi daje bez problemu

Byłam szczepiona na różyczkę i miałam w pierwszej ciąży robione badania, może dlatego nie mam, zapytam położnej na wizycie czemu tak.
A mnie ten pierwszy lekarz dał zlecenie na badanie różyczki, a nowa lekarka się zdziwila, że robiłam. Mogłam się w sumie zapytać, czemu się tak dziwi, ale mnie się nie dodało. @Bajdelka35 czuje ruchy, ale nie tak bardzo i nie tak często jak bym chciala, zwłaszcza wieczorem, w kolejce w sklepie też czasem-chyba nie podoba się że kołysanka nagle ustało.
A jak u Ciebie z ruchami?

Ja po połówkowym. Wszystko ok.

Adell ja robię mocz i morfologia co miesiąc. Na początku miałam glukoza na czczo i wyszła na granicy to musiałam zrobic glukize 75 2 godziny. Też wyszła dobrz3, ale ta standardowa 75 24-28tydz i tak mnie czeka.
Mam nadzieję że uda mi się urodzić naturalnie i karmić piersią też bym bardzo chciała. Synka karmiłam długo na żądanie. W sumie to mniej więcej co 3 godz wychodziło.
Ale nie uwazam że jak ktoś karmi butla to gorszy, czy cc. Czasem tak wychodzi, czasem takie ktoś ma "wyznanie" byleby czuc sie z tym dobrze i dziecko nie było głodne.

ja na badania które chcę sama zrobić, tj odczyn coombsa i morfologia częściej i tarczyczowe *(bo chodzę prywatnie do endokrylogoga), żeby nie płacić za nie to zapisuję się do internisty na fundusz, mówię, że jestem w ciąży i chcę skierowania na te badania, bo chodzę prywatnie i nie chcę płacić i mi daje bez problemu
Ja chodzę do dwóch gin, jeden stary dziadek, o którym już wspominalam, nie bada w ogóle, z usg też ciezko-2 razy robil, w 7 i 12 tc, ale za to że skierowaniem do laboratorium nie ma problemu. A do babeczki chodzę bo bada, rzeczowe i nowoczesna, ona czasem coś dodatkowo zleci więc robię wtedy prywatnie

Ostatnia edycja:
reklama
Ja po połówkowym. Wszystko ok.

Adell ja robię mocz i morfologia co miesiąc. Na początku miałam glukoza na czczo i wyszła na granicy to musiałam zrobic glukize 75 2 godziny. Też wyszła dobrz3, ale ta standardowa 75 24-28tydz i tak mnie czeka.
Mam nadzieję że uda mi się urodzić naturalnie i karmić piersią też bym bardzo chciała. Synka karmiłam długo na żądanie. W sumie to mniej więcej co 3 godz wychodziło.
Ale nie uwazam że jak ktoś karmi butla to gorszy, czy cc. Czasem tak wychodzi, czasem takie ktoś ma "wyznanie" byleby czuc sie z tym dobrze i dziecko nie było głodne.
super, że wszytko dobrze, a teraz co będziesz miała? chłopca czy dziewczynkę?

Do góry