reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zanciak to trzymam kciuki za córeczkę. Ale wiadomo najważniejsze aby zdrowe.
My od początku tej ciąży założyliśmy że chłopiec. Jakoś instynktownie bo liczyłam że począł się tuż przed owulacja i w 12 tyg tak nam się z mężem wydawało. Jak okazało się że dziewczynka to aż się popkakalam. Marzyłam o córci..

reklama
Zanciak to trzymam kciuki za córeczkę. Ale wiadomo najważniejsze aby zdrowe.
My od początku tej ciąży założyliśmy że chłopiec. Jakoś instynktownie bo liczyłam że począł się tuż przed owulacja i w 12 tyg tak nam się z mężem wydawało. Jak okazało się że dziewczynka to aż się popkakalam. Marzyłam o córci..
To gratulować czy nie? :-D

Tak czytam o karmieniu piersią i butelką porodzie CC i SN.

Swoje dzieci karmiłam piersią, pierwsze rok, drugie półtorej, bo był i jest alergikiem (białko jajka i mleka krowiego).

W obu przypadkach nie obyło się bez kryzysów, z tym że ten drugi był dużo łatwiejszy.
Moje dzieci w tym czasie budziły się w nocy naście/dziesiątki razy. Ale spały z nami.

Teraz też planuję karmić, nie wiem na jak długo mi starczy sił i chęci...

Wg mniee porównywanie mleka ludzkiego i krowiego nie jest ok. Bo to nie to samo i zwłaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy tyle alergii,karmienie piersią, zwłaszcza w pierwszych miesiącach jest dla dziecka po prostu lepsze.

Inna sprawa, że uważam że nie można nikogo zmuszać do karmienia piersią, ani potępiać że nie chce.

Rodziłam SN i CCna zimno.
Sama czuję, że tego CC na zimno, nie można porównywać z SN.
Naście godzin skurczów, wymiotow i bólu, 40min przeciskania przez kanał rodny kontra operacja rozcięcia powłok brzusznych i macicy.

reklama
Do góry