reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja miałam i różyczkę i toxoplazm9zie i cytomegalie. Wyszlo ze wszystkie przechodzilam, a różyczkę mimo że szczepiona i chorowałam wyniki wychodzą jakbym była chora i muszę awidnosc zrobić.
W tamtej ciąży tak miałam z toxoplazmoza

reklama
Jak ja byłam malutka to mama karmiła mnie na żądanie. Ona opowiada o moich niemowlęcych czasach z łezką w oku, ale jak tak słucham to stwierdzam, że byłam okropna, wiecznie ryczałam i nie dawałam im w nocy spać. A potem jak skończyło się karmienie mlekiem to zostałam niejadkiem i było trzeba ze mną walczyć, żebym coś zjadła. Poza tym dalej ciągle ryczałam z byle powodu. I jeszcze broiłam. Czort nie dziecko. A dzisiaj taka spokojna jestem :D

Też dziwię się, że lekarz nie wymaga ode mnie częstszych badań. Przed usg genetycznym w 13 tygodniu dostałam skierowania na 11 różnych badań. Jedyne co było nie tak to trochę z niski poziom żelaza, reszta była w porządku. Teraz dostałam skierowanie na odczyn coombsa, mocz ogólne i morfologię krwi... wreszcie dowiem się na ile pomaga ta suplementacja żelaza. Nie znoszę skutków ubocznych jakie temu towarzyszą :(

pogoda się popsuła
U nas na pomorzu od zeszłego tygodnia cały czas zimno, co chwilę pada i wieje... nie wiem jakim cudem wciąż jeszcze się nie przeziębiłam.

Rooilbosgirl to weź jeszcze 1

Że mną też rodzice mieli ciężko. Ciągle chorowałam, wymiotowalam itp. Urodziłam się tez z 1pkt w skali Agpar. Ale wyroslam, żyje i nawet mąż mówi że nie wyglądam na ten 1 pkt.
Dodam że mam brata bliźniaka i siostrę rok młodsza wiec rodzice nie mogli mi poświecić tyle czasu ile by chcieli..

A dlaczego prenaral. Sama wybralas ten ,czy lekarz kazał? Ja biorę mama dha Premium plus bo przy tym się upierał mój lekarz

reklama
A mnie ten pierwszy lekarz dał zlecenie na badanie różyczki, a nowa lekarka się zdziwila, że robiłam. Mogłam się w sumie zapytać, czemu się tak dziwi, ale mnie się nie dodało. @Bajdelka35 czuje ruchy, ale nie tak bardzo i nie tak często jak bym chciala, zwłaszcza wieczorem, w kolejce w sklepie też czasem-chyba nie podoba się że kołysanka nagle ustało.
A jak u Ciebie z ruchami?
Nic nie czuje dlatego pytam może wkrótce strasznie długo tym razem

Do góry