reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny ja nie wiem jak to jest z ta waga ale skoro dziecko waży około 4 kg plus łożysko itp to Max 13 kg to jak jest z ta waga że aż niektóre kobiety ponad 20 tzn chyba o jedzenie? Że za dużo jedzą?

reklama
Dziewczyny ja nie wiem jak to jest z ta waga ale skoro dziecko waży około 4 kg plus łożysko itp to Max 13 kg to jak jest z ta waga że aż niektóre kobiety ponad 20 tzn chyba o jedzenie? Że za dużo jedzą?

Zazwyczaj reszta już idzie w tkankę tłuszczowa , niestety u wiekszosci to tycie jest genetyczne , u części to wynik chorób i one biedne musza sobie jakoś z tym radzić. O ile dziecko łożysko wody znikają podczas porodu to tkanka nie i dziewczyny przez długo nie mogą tego zrzucić. I nie zawsze jest tak ze dużo jedzą. Jedne mogą jeść jeść jeść i nie tyją a inne powąchaja czekoladę i kg więcej :)

Ja jak rodziłam pierwsze z plus 25 zaraz po pirodzie miałam -10 z czego 3500 dziecko a reszta wody i łożysko. 15kg to tkanka tłuszczowa powstała na skutek fatalnego odżywiania się w ciąży i braku ruchu.

Ja jak rodziłam pierwsze z plus 25 zaraz po pirodzie miałam -10 z czego 3500 dziecko a reszta wody i łożysko. 15kg to tkanka tłuszczowa powstała na skutek fatalnego odżywiania się w ciąży i braku ruchu.
Czyli jednak dieta i ruch to podstawa i czasami genetyka bo nie wieżę że 10 kg to woda w organizmie . No zobaczymy jak to będzie z nami pod koniec ciąży będziemy porównywać . [emoji4]

P.S. u mnie ze względu na jajniki(?!) jest skłonność do tycia więc bardziej muszę uważać na to w jaki sposób jem i co w jakich ilościach. Nie żebym miała obsesję. Jem i fast-food i przetwożoną żywność i gluten. Ale jak się nie je a wpie...la to potem się ma jak ja w 1 ciąży... 2lata schodziłam do stosunkowo normalnej wagi i nigdy nie wróciłam do tej 59.

A czemu tak długo czekacie w laboratorium? U mnie w mieście jest tablet wciskasz informacje dla kobiet w ciąży dostaje numerek i wchodzę od razu bez czekania no chyba, że przedemna są kobiety w ciąży ale idzie sprawnie,..... Wróciłam od koleżanki od jutra obiecuję sobie ze się nie wlocze tylko odpoczywam w domu..... Wszystkie macie rację co do wyglądu jestem za....... Co gotujecie?
U mnie nie ma takich nowoczesnych rzeczy jeszcze, może za jakieś 100 lat hah :D

P.S. u mnie ze względu na jajniki(?!) jest skłonność do tycia więc bardziej muszę uważać na to w jaki sposób jem i co w jakich ilościach. Nie żebym miała obsesję. Jem i fast-food i przetwożoną żywność i gluten. Ale jak się nie je a wpie...la to potem się ma jak ja w 1 ciąży... 2lata schodziłam do stosunkowo normalnej wagi i nigdy nie wróciłam do tej 59.
Tak są czynniki spowodowane które mogą być konsekwencją racja ale myślę że jedzenie i rozsądek jest najważniejszy, wiele razy w pracy słyszę ale ty musisz jeść za dwie .... A ja mówię nie za dwie tylko dla dwóch . Koleżanka pracy jest obecnie w ciąży tylko że ona je naprawdę za dwóch na stolicę podają frytki z sosem i mięsem a ona ma porcję jak dla dwóch i jest mega gruba przez to że nie patrzy co je . I to już nie jest czynnik genetyczny tylko obzeranie się praktycznie 3 razy w tygodniu widzę jak je frytki z kupa majonezu później zajada to boczkiem itp . Więc tutaj nie ma wytłumaczenia

reklama

No a jak?
Ja w ciąży z Kuba najpierw schudłam 2 kg do 16 tyg odzyskałam potem to po 2-3 kg co m-c a w święta bożego narodzenia 7 No i się uzbierało jakoś
Tylko pamietam ze na początku łatwo było panować nad sobą a im dalej tym bardziej waga mi wisiała bo wiedziałam ze zaraz karmienie i td
Ale ciężko byli mi zrzucić ale nawet na chwile zeszłam do wagi sprzed ciąży tylko ze odzyskałam 10 kg i tak już zostałam z ta dycha na plusie

Także jak przytyje 13 to będzie jak po porodzie Kuby czyli dramat
Ja jestem niska 161 i każdy kg widać
Także póki go cieszę się ze póki co nie mam za dużo ale chciałabym by było jak najmniej. Preferuje 5-7 kg to jest szansa na zrzucenie wkrótce po porodzie.
Bo póki ciąża to jest Ok ale jak M- c po porodzie koleżanka pogratulowała mi ciąży to się miałam ochotę zapaść pod ziemie....
teraz musi być inaczej ;)

Do góry