reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny ja nie wiem jak to jest z ta waga ale skoro dziecko waży około 4 kg plus łożysko itp to Max 13 kg to jak jest z ta waga że aż niektóre kobiety ponad 20 tzn chyba o jedzenie? Że za dużo jedzą?

reklama
Dziewczyny ja nie wiem jak to jest z ta waga ale skoro dziecko waży około 4 kg plus łożysko itp to Max 13 kg to jak jest z ta waga że aż niektóre kobiety ponad 20 tzn chyba o jedzenie? Że za dużo jedzą?

Zazwyczaj reszta już idzie w tkankę tłuszczowa , niestety u wiekszosci to tycie jest genetyczne , u części to wynik chorób i one biedne musza sobie jakoś z tym radzić. O ile dziecko łożysko wody znikają podczas porodu to tkanka nie i dziewczyny przez długo nie mogą tego zrzucić. I nie zawsze jest tak ze dużo jedzą. Jedne mogą jeść jeść jeść i nie tyją a inne powąchaja czekoladę i kg więcej :)

Ja jak rodziłam pierwsze z plus 25 zaraz po pirodzie miałam -10 z czego 3500 dziecko a reszta wody i łożysko. 15kg to tkanka tłuszczowa powstała na skutek fatalnego odżywiania się w ciąży i braku ruchu.

Ja jak rodziłam pierwsze z plus 25 zaraz po pirodzie miałam -10 z czego 3500 dziecko a reszta wody i łożysko. 15kg to tkanka tłuszczowa powstała na skutek fatalnego odżywiania się w ciąży i braku ruchu.
Czyli jednak dieta i ruch to podstawa i czasami genetyka bo nie wieżę że 10 kg to woda w organizmie . No zobaczymy jak to będzie z nami pod koniec ciąży będziemy porównywać . [emoji4]

P.S. u mnie ze względu na jajniki(?!) jest skłonność do tycia więc bardziej muszę uważać na to w jaki sposób jem i co w jakich ilościach. Nie żebym miała obsesję. Jem i fast-food i przetwożoną żywność i gluten. Ale jak się nie je a wpie...la to potem się ma jak ja w 1 ciąży... 2lata schodziłam do stosunkowo normalnej wagi i nigdy nie wróciłam do tej 59.

A czemu tak długo czekacie w laboratorium? U mnie w mieście jest tablet wciskasz informacje dla kobiet w ciąży dostaje numerek i wchodzę od razu bez czekania no chyba, że przedemna są kobiety w ciąży ale idzie sprawnie,..... Wróciłam od koleżanki od jutra obiecuję sobie ze się nie wlocze tylko odpoczywam w domu..... Wszystkie macie rację co do wyglądu jestem za....... Co gotujecie?
U mnie nie ma takich nowoczesnych rzeczy jeszcze, może za jakieś 100 lat hah :D

P.S. u mnie ze względu na jajniki(?!) jest skłonność do tycia więc bardziej muszę uważać na to w jaki sposób jem i co w jakich ilościach. Nie żebym miała obsesję. Jem i fast-food i przetwożoną żywność i gluten. Ale jak się nie je a wpie...la to potem się ma jak ja w 1 ciąży... 2lata schodziłam do stosunkowo normalnej wagi i nigdy nie wróciłam do tej 59.
Tak są czynniki spowodowane które mogą być konsekwencją racja ale myślę że jedzenie i rozsądek jest najważniejszy, wiele razy w pracy słyszę ale ty musisz jeść za dwie .... A ja mówię nie za dwie tylko dla dwóch . Koleżanka pracy jest obecnie w ciąży tylko że ona je naprawdę za dwóch na stolicę podają frytki z sosem i mięsem a ona ma porcję jak dla dwóch i jest mega gruba przez to że nie patrzy co je . I to już nie jest czynnik genetyczny tylko obzeranie się praktycznie 3 razy w tygodniu widzę jak je frytki z kupa majonezu później zajada to boczkiem itp . Więc tutaj nie ma wytłumaczenia

reklama

No a jak?
Ja w ciąży z Kuba najpierw schudłam 2 kg do 16 tyg odzyskałam potem to po 2-3 kg co m-c a w święta bożego narodzenia 7 No i się uzbierało jakoś
Tylko pamietam ze na początku łatwo było panować nad sobą a im dalej tym bardziej waga mi wisiała bo wiedziałam ze zaraz karmienie i td
Ale ciężko byli mi zrzucić ale nawet na chwile zeszłam do wagi sprzed ciąży tylko ze odzyskałam 10 kg i tak już zostałam z ta dycha na plusie

Także jak przytyje 13 to będzie jak po porodzie Kuby czyli dramat
Ja jestem niska 161 i każdy kg widać
Także póki go cieszę się ze póki co nie mam za dużo ale chciałabym by było jak najmniej. Preferuje 5-7 kg to jest szansa na zrzucenie wkrótce po porodzie.
Bo póki ciąża to jest Ok ale jak M- c po porodzie koleżanka pogratulowała mi ciąży to się miałam ochotę zapaść pod ziemie....
teraz musi być inaczej ;)

Do góry