reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

po wekendzie majowym jak już bedzie mniejsze obłożenie to lecę z mężem na Gorący Potok trochę dupke w goracym pomoczyc :p wiadomo bedzie nas znowu czekac strefa dziecięca bo z dziećmi ale w takim 36-40 stopni ciepelku to ja z checia posiedze :D

reklama
Jajka jem pod kazda postacia. Sery plesniowe tez. Surowe ryby odpuszczam ale i tak mam zamiar wybrac sie na sushi bo za mna juz chodzi:D
Ja zaliczyłam pyszne sushi w tej ciąży ale poprosiłam o grillowa
Ja też jem jajka na miękko. Narobiłyście mi teraz smaka aż sobie chyba ugotuje :D

A na kiedy planujecie zakup wózka?
Mam z poprzedniego dziecka więc nie kupuję. Chyba że ten co mam mnie rozczaruje, bo stał 7 lat +/-.

Hej, witam nowe dziewczyny :happy: u nas płeć nadal tajemnicą, wozyta za kilka dni wiec moze juz ktos cos powie :happy: co do wyjazdów to ja planuje w pierwszym tygodniu lipca pobyt w górach na tydzień, mam nadzieje ze nie bedzie przeciwskazan do wyjazdu.Co do jajek to ja wcinam bez opamiętania, głownie pod postacią jajecznocy ktorą uwielbiam ☺ wózek juz kupionybtez z olx, x lander x pulse i tez jeszcze na gwarancji, na necie piszą ze nie ma amortyzacji ale moze chodzi o starsze modele bo moj ma akurat, kolor ciemniejszy bo bie chce mi sie.szorowac wozka co chwile a wiadomo jesienią i zimą jaka pogoda ☺ my dzisiaj robilismy urodzinki naszej 6 latce dla kolezanek i kolegow z przedszkola i choc dlugo rozmyslalam czy dom czy sala zabaw to wybralam druga opcje i nie zaluje, koszty są ale sama chyba bym nie ogarnela tej gromady a tak to na luzie, pogadalam, posiedzialam...dla ciezarnej super opcja :-) :):-) :) a i tak padam na twarz po calym dniu. Dziewczyny, bedziecie korzystaly z zajec bezplatnych dla kobiet w ciazy? Ja korzystalam w I ciąży i teraz tez chyba pojde, zaczynaja sie od 21 tc, super sprawa. To cykl spotkan z polozną, onawia wszystko co związane z ciązą, porodem, pologiem, pielegnacją noworodka. Dodatkowo są u nas warsztaty z chustami ale to juz za malą oplatą. Polecam jesli macie taką możliwość, ja dowiedzialam się przypadkiem od znajomej ze cosbtskiego jest i mogę skorzystać, przy okazji polozna ktora prowadzila zajecia byla mega fajna i ją sobie wybralam ☺

Ja planuje wyjazd na 12 dni na Chorwację. 1000km w jedną stronę. Teraz bym się na to nie porywała ale wczasy wykupiliśmy w listopadzie zanim zaszłam w ciaże. Jedziemy ze znajomymi na 5 samochodów + 2 rodziny dojada po tygodniu. Pytanie tylko jak sie będe czuła w drugiej połowie czerwca i czy dostanę pozwolenie od lekarza. To będzie juz 7mc. W poprzedniej ciazy właśnie w 7mc byłam u nas nad morzem i chodziłam po 20km na spacery i wszystko było ok.
Co do wózka to też nie kupuje bo mam po poprzednim dziecku. A mamy Roana i mimo ze opinie są rózne ja sobie bardzo chwalę . Co prawda jest wielki i ciezki ale żadne piachy i lasy mu nie straszne. Nawet na wydmach w Łebie dawał radę.

Tez na poczatku chcialam nowy, ale znalazlam wlasnie na olx uzywany, kupiony w czerwcu zeszlego roku w super cenie i sie wlasnie zastanawiam czy juz brać, czy do wrzesnia zmienie jeszcze decyzje tysiac razy :p

A ja na początku pomyślałam o używanym, ale ze to pierwsze dziecko i chce się jednak mieć ten wózek nowy..przynajmniej ja :-) a i tak dziadkowie chcą kupić, więc też mniejszy problem. A jednak używany, to niewiadomo ile posłuży i jak to z gwarancją, jakoś tak :)

Co do zajec to tak, jestesmy juz zapisani do szkoly rodzenia na nfz, zaczyna sie pod koniec czerwca. Dodatkowo od maja bede chodzic na jakies zajecia lekko gimnastyczne i oddychania tez za darmo na nfz.

Ja na wyjazd w gory bym sie nie porwala, chodzenie po schodach i pod gore troche mnie meczy, ale wiadomo jak ktos ma sile to super sprawa :) na pewno pojade na kilka dni nad morze i pewnie na jakis weekend nad jeziorko.

Aha co do wyjazdów to chciałbym nad morze bałtyckie ale zobaczymy, ja ogóle mieszkań w górach dla tych co myśla aby spędzić u "mnie" wakacje mi osobiście już wszystko się znudziło widoki na góry mam na co dzień a do tego powietrza jestem przyzwyczajona dodam że mam blisko do Karpacza jak i do Szklarskiej Poręby gdzie w tej ostatniej mieszkałam 8lat ale od roku kupiliśmy mieszkanie w pobliskich wioskach
A bo to tak jest, jak mieszkasz w górach to ciągnie nad morze, jak nad morzem to w góry ;) ja mieszkam na Śląsku, więc gdzie nie pojadę tam będzie ładniej ;) chcemy też na Hel jechać, bo moi chłopcy nigdy nie byli a warto, póki mierzeja nie zanikła

reklama
Ja tez sie wybieram nad morze i nad jezioro przelom czerwca/lipca :) na majowke tez gdzies planujemy jechac. Ja tez musze powoli ogarniac wyprawke bo caly czas pracuje i czas mi sie kurczy, a w wakacje w ulapaly z brzuchem to sobie nie wyobrazam...

Do góry