reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

po wekendzie majowym jak już bedzie mniejsze obłożenie to lecę z mężem na Gorący Potok trochę dupke w goracym pomoczyc :p wiadomo bedzie nas znowu czekac strefa dziecięca bo z dziećmi ale w takim 36-40 stopni ciepelku to ja z checia posiedze :D

reklama
Jajka jem pod kazda postacia. Sery plesniowe tez. Surowe ryby odpuszczam ale i tak mam zamiar wybrac sie na sushi bo za mna juz chodzi:D
Ja zaliczyłam pyszne sushi w tej ciąży ale poprosiłam o grillowa
Ja też jem jajka na miękko. Narobiłyście mi teraz smaka aż sobie chyba ugotuje :D

A na kiedy planujecie zakup wózka?
Mam z poprzedniego dziecka więc nie kupuję. Chyba że ten co mam mnie rozczaruje, bo stał 7 lat +/-.

Hej, witam nowe dziewczyny :happy: u nas płeć nadal tajemnicą, wozyta za kilka dni wiec moze juz ktos cos powie :happy: co do wyjazdów to ja planuje w pierwszym tygodniu lipca pobyt w górach na tydzień, mam nadzieje ze nie bedzie przeciwskazan do wyjazdu.Co do jajek to ja wcinam bez opamiętania, głownie pod postacią jajecznocy ktorą uwielbiam ☺ wózek juz kupionybtez z olx, x lander x pulse i tez jeszcze na gwarancji, na necie piszą ze nie ma amortyzacji ale moze chodzi o starsze modele bo moj ma akurat, kolor ciemniejszy bo bie chce mi sie.szorowac wozka co chwile a wiadomo jesienią i zimą jaka pogoda ☺ my dzisiaj robilismy urodzinki naszej 6 latce dla kolezanek i kolegow z przedszkola i choc dlugo rozmyslalam czy dom czy sala zabaw to wybralam druga opcje i nie zaluje, koszty są ale sama chyba bym nie ogarnela tej gromady a tak to na luzie, pogadalam, posiedzialam...dla ciezarnej super opcja :-) :):-) :) a i tak padam na twarz po calym dniu. Dziewczyny, bedziecie korzystaly z zajec bezplatnych dla kobiet w ciazy? Ja korzystalam w I ciąży i teraz tez chyba pojde, zaczynaja sie od 21 tc, super sprawa. To cykl spotkan z polozną, onawia wszystko co związane z ciązą, porodem, pologiem, pielegnacją noworodka. Dodatkowo są u nas warsztaty z chustami ale to juz za malą oplatą. Polecam jesli macie taką możliwość, ja dowiedzialam się przypadkiem od znajomej ze cosbtskiego jest i mogę skorzystać, przy okazji polozna ktora prowadzila zajecia byla mega fajna i ją sobie wybralam ☺

Ja planuje wyjazd na 12 dni na Chorwację. 1000km w jedną stronę. Teraz bym się na to nie porywała ale wczasy wykupiliśmy w listopadzie zanim zaszłam w ciaże. Jedziemy ze znajomymi na 5 samochodów + 2 rodziny dojada po tygodniu. Pytanie tylko jak sie będe czuła w drugiej połowie czerwca i czy dostanę pozwolenie od lekarza. To będzie juz 7mc. W poprzedniej ciazy właśnie w 7mc byłam u nas nad morzem i chodziłam po 20km na spacery i wszystko było ok.
Co do wózka to też nie kupuje bo mam po poprzednim dziecku. A mamy Roana i mimo ze opinie są rózne ja sobie bardzo chwalę . Co prawda jest wielki i ciezki ale żadne piachy i lasy mu nie straszne. Nawet na wydmach w Łebie dawał radę.

Tez na poczatku chcialam nowy, ale znalazlam wlasnie na olx uzywany, kupiony w czerwcu zeszlego roku w super cenie i sie wlasnie zastanawiam czy juz brać, czy do wrzesnia zmienie jeszcze decyzje tysiac razy :p

A ja na początku pomyślałam o używanym, ale ze to pierwsze dziecko i chce się jednak mieć ten wózek nowy..przynajmniej ja :-) a i tak dziadkowie chcą kupić, więc też mniejszy problem. A jednak używany, to niewiadomo ile posłuży i jak to z gwarancją, jakoś tak :)

Co do zajec to tak, jestesmy juz zapisani do szkoly rodzenia na nfz, zaczyna sie pod koniec czerwca. Dodatkowo od maja bede chodzic na jakies zajecia lekko gimnastyczne i oddychania tez za darmo na nfz.

Ja na wyjazd w gory bym sie nie porwala, chodzenie po schodach i pod gore troche mnie meczy, ale wiadomo jak ktos ma sile to super sprawa :) na pewno pojade na kilka dni nad morze i pewnie na jakis weekend nad jeziorko.

Aha co do wyjazdów to chciałbym nad morze bałtyckie ale zobaczymy, ja ogóle mieszkań w górach dla tych co myśla aby spędzić u "mnie" wakacje mi osobiście już wszystko się znudziło widoki na góry mam na co dzień a do tego powietrza jestem przyzwyczajona dodam że mam blisko do Karpacza jak i do Szklarskiej Poręby gdzie w tej ostatniej mieszkałam 8lat ale od roku kupiliśmy mieszkanie w pobliskich wioskach
A bo to tak jest, jak mieszkasz w górach to ciągnie nad morze, jak nad morzem to w góry ;) ja mieszkam na Śląsku, więc gdzie nie pojadę tam będzie ładniej ;) chcemy też na Hel jechać, bo moi chłopcy nigdy nie byli a warto, póki mierzeja nie zanikła

reklama
Ja tez sie wybieram nad morze i nad jezioro przelom czerwca/lipca :) na majowke tez gdzies planujemy jechac. Ja tez musze powoli ogarniac wyprawke bo caly czas pracuje i czas mi sie kurczy, a w wakacje w ulapaly z brzuchem to sobie nie wyobrazam...

Do góry