xnightfall94
Fanka BB :)
Jajka jem w każdej postaci,są cennym źródłem witamin i niewarto z nich rezygnować na blogu mamaginekolog jest osobny post o jajkach w ciąży :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Paulina śliczne imię, potwierdzam [emoji16] jestem jego właścicielką [emoji23]Mnie sie bardzi natalia podobało. I dlugo myslelismy nad nim ale sasiadka urodziła coreczke i dała Natalia. I wszystko było by ok ale non stop na nią krzyczy "Natala chodz tu"...
Wiec zaczęło nam sie podobac Paulinka. A dla chopca: Mateuszek lub Kamilek.
Brzuszek masz bardzo ładny ja też od razu czułam, że będzie dziewczynka. W kalendarzu chińskim też tak wyszło. Czytalam gdzieś badania, że większość takich przeczuć się sprawdza. Co do jajek to jem z żółtkiem płynnym.A spodziewajcie się dziewczynki czy chłopca, bo ja dziewczyny od razu jak zaszła w ciążę to czułam że to będzie dziewczyna ja od razu mówiłam wszystkim że będzie dziewczynka i potwierdziły się moje przypuszczenia na kalendarzu chińskim też mi wyszła dziewczynka a wy sprawdzaliscie sobie ten kalendarz ?
A jak w ogóle przybieracie na wadze bo moja startowa to 62 a dzisiaj rano miałam 64.7 więc w zasadzie okej mam brzuszek nie za duży wszyscy zdziwieni że 5 miesiąc to prawie nie widać .
Paulina śliczne imię, potwierdzam [emoji16] jestem jego właścicielką [emoji23]Brzuszek masz bardzo ładny ja też od razu czułam, że będzie dziewczynka. W kalendarzu chińskim też tak wyszło. Czytalam gdzieś badania, że większość takich przeczuć się sprawdza. Co do jajek to jem z żółtkiem płynnym.
Jajka jem w każdej postaci,są cennym źródłem witamin i niewarto z nich rezygnować na blogu mamaginekolog jest osobny post o jajkach w ciąży :-)
Właśnie wróciłam z Doliny Chocholowskiej, 18 km pieszo, było sporo ciężarowek w zaawansowanej ciazy, taki 7 mc, jedna Pani wyglądała jakby miala się na szlaku rozpakowac, ale to wiadomo-płasko, częściowo po asfalcie. Planuje Beskidy przełom maja/czerwca, jakieś niskie szczyty wolnym tempemDziewczyny gdzieś na wakacje się wybieracie w stanie błogosławionym ?
Bo ja chciałabym jechać w góry (Karkonosze) odpocząć bo zawsze co roku jeździliśmy w góry , oczywiście nie wchodzenie na sam szczyt ale troszkę sobie po wdychac tego świeżego powietrza . Chciałam sięgnąć któraś o radę czy , może któraś była w górach w ciąży? Co o tym myślicie ?
Właśnie wróciłam z Doliny Chocholowskiej, 18 km pieszo, było sporo ciężarowek w zaawansowanej ciazy, taki 7 mc, jedna Pani wyglądała jakby miala się na szlaku rozpakowac, ale to wiadomo-płasko, częściowo po asfalcie. Planuje Beskidy przełom maja/czerwca, jakieś niskie szczyty wolnym tempem
2 h do laweczek przed schroniskiem, tam śniadanie, jakieś foty, wygłupy-bylismy że znajomymi. Przed 11 zaczęliśmy wracać- wyjezdzaliśmy o 4 rano, o 7 byliśmy na szlaku, żeby uniknąć tłumów, co i tak się nie udało, ale im później tym było gorzej. Znajomi szli troszkę szybciej, jakieś 100 m przed nami, wiedzieli, że jestem ciężarówką i każdy szedł swoim tempem, z reszta to są znajomi, z którymi zazwyczaj chodzimy po gorach i taka zasada zawsze obowiązuje. Dziś zaczynam 5ty mc, więc jakoś trzeba było to uczcić Jedyny dyskomfort to przetrzymalam siku i mnie nery bolały w aucie, ale po toalecie było już ok.No to nie jest tak źle myślałam że to ja mam takie pomysły żeby w góry na wakacje się wybierać .... No ale nie ja pierwsza i ostatnia
A jak było na wolnym ile czasu tam spedziliscie? W którym tygodniu ciąży jesteś ?
W internecie wszystko jest szkodliwe, trzeba pytac lekarza, sama się już przekonałam, że tylko straszą i bzdury pisząDziewczyny czy spożywanie jajka sadzonego z żółtkiem płynnym jest szkodliwe w ciąży bo czytam i czytam na forum nie umiem nic konkretnego znaleźć . A ja takie jajko to uwielbiam mmmm
Wózek już mam, z olx.Ja też jem jajka na miękko. Narobiłyście mi teraz smaka aż sobie chyba ugotuje
A na kiedy planujecie zakup wózka?