reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja tez sie wybieram nad morze i nad jezioro przelom czerwca/lipca :) na majowke tez gdzies planujemy jechac. Ja tez musze powoli ogarniac wyprawke bo caly czas pracuje i czas mi sie kurczy, a w wakacje w ulapaly z brzuchem to sobie nie wyobrazam...

Też tak właśnie się wybieram ż ta wyprawka bo nie tylko pokoik urządzanie ale i wyprawka do szpitala już muszę się zaopatrzyć lepiej zrobić to za wczasu. Ja już czekam na usg polowkowe i po nich zabieram się na wszystkie sprawy które powinnam załatwić bo później tak jak piszesz brzuch i upały to nie będzie najlepszy okres na zakupy

reklama
A bo to tak jest, jak mieszkasz w górach to ciągnie nad morze, jak nad morzem to w góry ;) ja mieszkam na Śląsku, więc gdzie nie pojadę tam będzie ładniej ;) chcemy też na Hel jechać, bo moi chłopcy nigdy nie byli a warto, póki mierzeja nie zanikła

Powiem Ci że jest w tym prawdą ja mieszkam nad morzem w Holandii mam 30 km ale ciągnie mnie w góry i rok bez gor uważam za stracony . No ale kwestia indywidualna .

Wózek zamówię w czerwcu, bo czas oczekiwania to 6-10 tygodni. Chcę kupić Bebetto Tito, ale nowy, bo to pierwsze dziecko, a planujemy mieć jeszcze w przyszłości kolejne :)
Tez planujemy kolejne, ale raczej nie jedno zaraz po drugim, wiec pewnie dla drugiego bedzie sie chcialo inny wozek :)

Tez planujemy kolejne, ale raczej nie jedno zaraz po drugim, wiec pewnie dla drugiego bedzie sie chcialo inny wozek :)
Możliwe, ale nie będzie już odwrotu [emoji23]
To świetnie że planujecie już kolejne ,Ja myślałam tylko nad jednym ale kto wie
Narazie zobaczymy jak to będzie z jednym dzidzia
Tzn. mówiłam mojemu P, że chcę mieć w przyszłości więcej dzieci :) sama mam brata, a i Mój ma dwóch :)
Też podobają mi się bebetto, ale jednak tym razem stawiam właśnie na tutek Timer ale z tego co zauważyłam ceny podobne
Aż zerknę z ciekawości

Ja myślę nad bebetto Holland ale to może we wrześniu kupię, jakiś do wózka mi się nie spieszy mogę nawet kupić jak urodzę. Jedyne co to o foteliku do auta muszę wcześniej pomyśleć.

Dziewczyny czy spożywanie jajka sadzonego z żółtkiem płynnym jest szkodliwe w ciąży bo czytam i czytam na forum nie umiem nic konkretnego znaleźć . A ja takie jajko to uwielbiam mmmm
Co do jajek z płynnymi żółtkami - w pierwszej ciąży nie tykałam. W tej olałam sprawę i jem. Z resztą jajka na miękko są jedyną formą jajek, jaką mogę w ogóle przyjąć. Smacznego :).

Ja po połówkowych za miesiąc chyba zamowie wózek, bo od 3 tyg do 8 się czeka na kolor :-) a kupujemy nowy Adamex massimo:-) i fotelik chyba tez wtedy kupuje, bo raczej maja na miejscu :-)

My mieliśmy przy pierwszym dziecku Adamexa i był dla nas bardzo dobry. Kilkoro naszych znajomych też go kupiło, jak u nas zobaczyło. Z resztą zostawiliśmy go z myślą o kolejnym dziecku, dlatego zakup wózka nam odchodzi. Wydaje mi się tylko, że spacerówkę w przyszłości będziemy musieli kupić - pewnie taką samą jak teraz - bo ta jest trochę "dobita".

reklama
Aha co do wyjazdów to chciałbym nad morze bałtyckie ale zobaczymy, ja ogóle mieszkań w górach dla tych co myśla aby spędzić u "mnie" wakacje mi osobiście już wszystko się znudziło widoki na góry mam na co dzień a do tego powietrza jestem przyzwyczajona dodam że mam blisko do Karpacza jak i do Szklarskiej Poręby gdzie w tej ostatniej mieszkałam 8lat ale od roku kupiliśmy mieszkanie w pobliskich wioskach

Hejka mam pytanko czy znasz ginekologa w Jeleniej Górze ktory wykonuje usg 3d/4d
Bo w maju mam zamiar pojechać tam a nic w Internecie nie mogę znaleźć może Ty będziesz wiedziała?

Do góry