reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja tez sie wybieram nad morze i nad jezioro przelom czerwca/lipca :) na majowke tez gdzies planujemy jechac. Ja tez musze powoli ogarniac wyprawke bo caly czas pracuje i czas mi sie kurczy, a w wakacje w ulapaly z brzuchem to sobie nie wyobrazam...

Też tak właśnie się wybieram ż ta wyprawka bo nie tylko pokoik urządzanie ale i wyprawka do szpitala już muszę się zaopatrzyć lepiej zrobić to za wczasu. Ja już czekam na usg polowkowe i po nich zabieram się na wszystkie sprawy które powinnam załatwić bo później tak jak piszesz brzuch i upały to nie będzie najlepszy okres na zakupy

reklama
A bo to tak jest, jak mieszkasz w górach to ciągnie nad morze, jak nad morzem to w góry ;) ja mieszkam na Śląsku, więc gdzie nie pojadę tam będzie ładniej ;) chcemy też na Hel jechać, bo moi chłopcy nigdy nie byli a warto, póki mierzeja nie zanikła

Powiem Ci że jest w tym prawdą ja mieszkam nad morzem w Holandii mam 30 km ale ciągnie mnie w góry i rok bez gor uważam za stracony . No ale kwestia indywidualna .

Wózek zamówię w czerwcu, bo czas oczekiwania to 6-10 tygodni. Chcę kupić Bebetto Tito, ale nowy, bo to pierwsze dziecko, a planujemy mieć jeszcze w przyszłości kolejne :)
Tez planujemy kolejne, ale raczej nie jedno zaraz po drugim, wiec pewnie dla drugiego bedzie sie chcialo inny wozek :)

Tez planujemy kolejne, ale raczej nie jedno zaraz po drugim, wiec pewnie dla drugiego bedzie sie chcialo inny wozek :)
Możliwe, ale nie będzie już odwrotu [emoji23]
To świetnie że planujecie już kolejne ,Ja myślałam tylko nad jednym ale kto wie
Narazie zobaczymy jak to będzie z jednym dzidzia
Tzn. mówiłam mojemu P, że chcę mieć w przyszłości więcej dzieci :) sama mam brata, a i Mój ma dwóch :)
Też podobają mi się bebetto, ale jednak tym razem stawiam właśnie na tutek Timer ale z tego co zauważyłam ceny podobne
Aż zerknę z ciekawości

Ja myślę nad bebetto Holland ale to może we wrześniu kupię, jakiś do wózka mi się nie spieszy mogę nawet kupić jak urodzę. Jedyne co to o foteliku do auta muszę wcześniej pomyśleć.

Dziewczyny czy spożywanie jajka sadzonego z żółtkiem płynnym jest szkodliwe w ciąży bo czytam i czytam na forum nie umiem nic konkretnego znaleźć . A ja takie jajko to uwielbiam mmmm
Co do jajek z płynnymi żółtkami - w pierwszej ciąży nie tykałam. W tej olałam sprawę i jem. Z resztą jajka na miękko są jedyną formą jajek, jaką mogę w ogóle przyjąć. Smacznego :).

Ja po połówkowych za miesiąc chyba zamowie wózek, bo od 3 tyg do 8 się czeka na kolor :-) a kupujemy nowy Adamex massimo:-) i fotelik chyba tez wtedy kupuje, bo raczej maja na miejscu :-)

My mieliśmy przy pierwszym dziecku Adamexa i był dla nas bardzo dobry. Kilkoro naszych znajomych też go kupiło, jak u nas zobaczyło. Z resztą zostawiliśmy go z myślą o kolejnym dziecku, dlatego zakup wózka nam odchodzi. Wydaje mi się tylko, że spacerówkę w przyszłości będziemy musieli kupić - pewnie taką samą jak teraz - bo ta jest trochę "dobita".

reklama
Aha co do wyjazdów to chciałbym nad morze bałtyckie ale zobaczymy, ja ogóle mieszkań w górach dla tych co myśla aby spędzić u "mnie" wakacje mi osobiście już wszystko się znudziło widoki na góry mam na co dzień a do tego powietrza jestem przyzwyczajona dodam że mam blisko do Karpacza jak i do Szklarskiej Poręby gdzie w tej ostatniej mieszkałam 8lat ale od roku kupiliśmy mieszkanie w pobliskich wioskach

Hejka mam pytanko czy znasz ginekologa w Jeleniej Górze ktory wykonuje usg 3d/4d
Bo w maju mam zamiar pojechać tam a nic w Internecie nie mogę znaleźć może Ty będziesz wiedziała?

Do góry