reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jakie brzunio :-D Hehe, już przed nikim nie ukryjesz ciąży. U mnie widzą tylko ci którzy wiedzą.

Na początku udawało mi się co dwa tygodnie coś wymyślać, teraz pierwszy raz czekam cały miesiąc. Do ginekologa chodzę prywatnie i zawsze jak przyjdę to mam usg. Jak dowiedziałam się, że NFZ zapewnia tylko 4 usg to nie mogłam w to uwierzyć. No jak to tylko 4 razy??? ja już tyle miałam a to dopiero 16 tydzien.
Idzie wytrzymać. Drugą ciążę na NFZ chodzę i jest OK. Mimo że to USG rzadko.
Brzucha nie ukryje racja. Ale niektórzy jeszcze tydzien temu bali się zapytać czy to ciąża czy kiełbasy za dużo ;-)

reklama
Taka moja uroda. Zawsze miałam koło 130/80. Teraz też się takie utrzymują. I przy takim najlepiej się czuję.

Mam tak samo. Na początku ciąży leżałam zero kawy itd to zaczęły być takie 110/60 i żyć się nie dało , jak wróciłam do ruchu jakoś taka słaba kawkę walne i ciśnienie koło 130/80 to czuje się super

A ja dziś poszłam na NFZ do lekarza i dostałam skierowanie na połówkowe. Niby nic ale zawsze 140 zł w kieszeni zostaje :) a termin już miałam wcześniej tylko muszę zadzwonić ze jednak ze skierowania

Zapisałam się na USG połówkowe genetyczne na 5.5. na rano. To będzie chyba 21+1 więc chyba dobrze - ledwo mnie wcisnęli...
Ja dzisiaj na 30 kwietnia się umówiłam. U mnie będzie wtedy 21+4. Badanie można do 24 tyg. wykonać.
Mam tak samo. Na początku ciąży leżałam zero kawy itd to zaczęły być takie 110/60 i żyć się nie dało , jak wróciłam do ruchu jakoś taka słaba kawkę walne i ciśnienie koło 130/80 to czuje się super
140/90 to już takie granicznie, więc trzeba uważać.
A ja dziś poszłam na NFZ do lekarza i dostałam skierowanie na połówkowe. Niby nic ale zawsze 140 zł w kieszeni zostaje :) a termin już miałam wcześniej tylko muszę zadzwonić ze jednak ze skierowania
U nas połówkowe kosztuje 250zł, a od maja 300 :O

U mnie połówkowe też 300 zł jakoś, chyba że zechce się w 3D to drożej.

Wydrukowałam sobie listę co trzeba mieć dla dziecka by sobie odhaczać pomału. A mój Kamil tak patrzy i mówi ,, a mówiłaś że małe dziecko nie będzie drogie " [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja połówkowe mam na 15 maja , to będzie 20+2 i tak mi się dłuży ten czas, bo ostatnia wizytę miałam 5 kwietnia a kolejna to dopiero te połówkowe...

Ostatnia edycja:
Do góry