reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Gamuzaaaa pokaż listę bo powiem szczerze ja pojęcia nie mam co trzeba kupić dziecku.
Podpinam się pod tę prośbę, bo ja też już zaczynam całkiem się gubić. Obejrzałam parę filmów, poczytałam i wszędzie co innego polecają... już nic nie wiem.

Połówkowe będę musiała umówić podobnie jak dareczka1994, czyli jakoś ok. 15 maja... Jeszcze 5 dni i gin wszystko mi powie dokładnie :) Tylko tym razem muszę iść z listą pytań, które chce mu zadać, bo zawsze jak już jestem w gabinecie i zobaczę obraz w monitorze usg to od razu wszystko wylatuje mi z głowy :D

reklama
Podpinam się pod tę prośbę, bo ja też już zaczynam całkiem się gubić. Obejrzałam parę filmów, poczytałam i wszędzie co innego polecają... już nic nie wiem.

Połówkowe będę musiała umówić podobnie jak dareczka1994, czyli jakoś ok. 15 maja... Jeszcze 5 dni i gin wszystko mi powie dokładnie :) Tylko tym razem muszę iść z listą pytań, które chce mu zadać, bo zawsze jak już jestem w gabinecie i zobaczę obraz w monitorze usg to od razu wszystko wylatuje mi z głowy :D

Mamy podobny termin ?:-)
Ja już mam dość tych filmików, list, bo nic mi to nie rozjaśnia i nie wiem na co się decydować :D a już powoli chce coś kupować , a nie później na hurra, bo bankrutem zostanę :D

Ja mam juz 4 kg na plusie. Cisnienie mam niskie ok 104/70. Ja dzien przed sylwestrem zrobilam test i wyszedl negatywny wiec wypilam 3 piwa a trzy dni pozniej jak robilam to juz pozytywny. To byl 4/5 tydz i lekarz mowi ze w tym czasie kiedy jeszcze nie wiemy nie ma tp wplywu za wyjatkiem przeswietlenia ktore juz we wczesnym etapie moze wyrzadzic szkody. Co do szpitala bielanskiego to mialam wywolywany porod przez 2 dni mimo niewspolmoernosci glowkowo miednicowej (wskazanie do cc) i dopiero przy 10 cm rozmawarcia cesarka po 12 godzinach a podczas cesarki zarazili mnie balteria ecoli ktora mialam w brzuchu i musialam codziennei jezdzic do szpitala na zmiane opatrunku i plukanie przez miesiac. Tak w wielkim skrocie. W imid byl osotatnio remont a lekarze tam ponoc sa bardzo dobrymi specjaliatami. Zlej opinii nie slyszalam.

Ja dzisiaj na 30 kwietnia się umówiłam. U mnie będzie wtedy 21+4. Badanie można do 24 tyg. wykonać.140/90 to już takie granicznie, więc trzeba uważać.U nas połówkowe kosztuje 250zł, a od maja 300 :O

To nie wiem dlaczego u nas tylko 140 albo ja złe usłyszałam i 240. Mam słaby zasięg :) tez mam na 30 :) wiem bo w poprzedniej ciąży miałam takie ciśnienia i potem musiałam kontrolować bo ciagle były powyżej 140/90

reklama
Tez myśle o takim usg 3D /4D Bardziej dla męża żeby se popatrzył [emoji4] dziś od lekarza dostałam prezent dla męża ( zdjęcia sisiaka) co by mu łatwiej było w swe szczęście uwierzyć [emoji4]

Do góry