reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Bylam wczoraj na sorze, bo ciśnienie mialam wysokie i brzuch mnie bolał drugi dzień , ale jak pielęgniarka zmierzyla to bylo az 188/104 .Wszystkie bole nagle zniknęły, Lekarz zbadal dzidziusia, usłyszałam bicie serduszka- muzyka dla moich uszu, od razu się uspokoilam i mnie puścił do domu. Czulam się troche jak idiotka,która spanikowala niepotrzebnie, ale lepiej dmuchać na zimne
Super,że już wszystko gra. Ach, ten zbawienny wpływ usg i dźwięku serduszka, hehe :D I od razu kilka dni bez schizowania. Takie nasze magiczne lekarstwo na nerwy.
Jeszcze 5 dni i mam kolejną wizytę, nie mogę się doczekać.

reklama
20180413_123104-1.jpg
Udało mi się wreszcie dobrze bunio uchwycić

Załączniki

• 20180413_123104-1.jpg
    20180413_123104-1.jpg
    308,3 KB · Wyświetleń: 460
Zobacz załącznik 846397 Udało mi się wreszcie dobrze bunio uchwycić
Jakie brzunio :-D Hehe, już przed nikim nie ukryjesz ciąży. U mnie widzą tylko ci którzy wiedzą.
Dokladnie, dlaczego nie ma wizyt co tydzień
Na początku udawało mi się co dwa tygodnie coś wymyślać, teraz pierwszy raz czekam cały miesiąc. Do ginekologa chodzę prywatnie i zawsze jak przyjdę to mam usg. Jak dowiedziałam się, że NFZ zapewnia tylko 4 usg to nie mogłam w to uwierzyć. No jak to tylko 4 razy??? ja już tyle miałam a to dopiero 16 tydzien.

Jakie brzunio :-D Hehe, już przed nikim nie ukryjesz ciąży. U mnie widzą tylko ci którzy wiedzą.

Na początku udawało mi się co dwa tygodnie coś wymyślać, teraz pierwszy raz czekam cały miesiąc. Do ginekologa chodzę prywatnie i zawsze jak przyjdę to mam usg. Jak dowiedziałam się, że NFZ zapewnia tylko 4 usg to nie mogłam w to uwierzyć. No jak to tylko 4 razy??? ja już tyle miałam a to dopiero 16 tydzien.
Też nie chce mi się wierzyć bo w pierwszym trymestrze mialam dwa lub trzy, ale zawsze mozna chociaż popatrzec

Bylam wczoraj na sorze, bo ciśnienie mialam wysokie i brzuch mnie bolał drugi dzień , ale jak pielęgniarka zmierzyla to bylo az 188/104 .Wszystkie bole nagle zniknęły, Lekarz zbadal dzidziusia, usłyszałam bicie serduszka- muzyka dla moich uszu, od razu się uspokoilam i mnie puścił do domu. Czulam się troche jak idiotka,która spanikowala niepotrzebnie, ale lepiej dmuchać na zimne
Ja miałam na kilku wizytach około 140/90 i mam zalecenie kontrolować 4 razy dziennie.

Mi w pierwszej mimo że byłam wręcz chuda dopiero w 20tc wyskoczył. Za to błyskawicznie rósł i pod koniec zarówno ja jak i bunio byliśmy olbrzymi. W drugiej i póki co teraz szybko wyskoczył dość spory ale potem ta wielkość aż do końca była podobna...
Jem normalnie. Jak przed ciąża a nawet więcej owoców i warzyw teraz. No i ciepło jest to i spacerów więcej póki jeszcze mogę i mam siłę.

reklama
Do góry