reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jakie brzunio :-D Hehe, już przed nikim nie ukryjesz ciąży. U mnie widzą tylko ci którzy wiedzą.

Na początku udawało mi się co dwa tygodnie coś wymyślać, teraz pierwszy raz czekam cały miesiąc. Do ginekologa chodzę prywatnie i zawsze jak przyjdę to mam usg. Jak dowiedziałam się, że NFZ zapewnia tylko 4 usg to nie mogłam w to uwierzyć. No jak to tylko 4 razy??? ja już tyle miałam a to dopiero 16 tydzien.
Idzie wytrzymać. Drugą ciążę na NFZ chodzę i jest OK. Mimo że to USG rzadko.
Brzucha nie ukryje racja. Ale niektórzy jeszcze tydzien temu bali się zapytać czy to ciąża czy kiełbasy za dużo ;-)

reklama
Taka moja uroda. Zawsze miałam koło 130/80. Teraz też się takie utrzymują. I przy takim najlepiej się czuję.

Mam tak samo. Na początku ciąży leżałam zero kawy itd to zaczęły być takie 110/60 i żyć się nie dało , jak wróciłam do ruchu jakoś taka słaba kawkę walne i ciśnienie koło 130/80 to czuje się super

A ja dziś poszłam na NFZ do lekarza i dostałam skierowanie na połówkowe. Niby nic ale zawsze 140 zł w kieszeni zostaje :) a termin już miałam wcześniej tylko muszę zadzwonić ze jednak ze skierowania

Zapisałam się na USG połówkowe genetyczne na 5.5. na rano. To będzie chyba 21+1 więc chyba dobrze - ledwo mnie wcisnęli...
Ja dzisiaj na 30 kwietnia się umówiłam. U mnie będzie wtedy 21+4. Badanie można do 24 tyg. wykonać.
Mam tak samo. Na początku ciąży leżałam zero kawy itd to zaczęły być takie 110/60 i żyć się nie dało , jak wróciłam do ruchu jakoś taka słaba kawkę walne i ciśnienie koło 130/80 to czuje się super
140/90 to już takie granicznie, więc trzeba uważać.
A ja dziś poszłam na NFZ do lekarza i dostałam skierowanie na połówkowe. Niby nic ale zawsze 140 zł w kieszeni zostaje :) a termin już miałam wcześniej tylko muszę zadzwonić ze jednak ze skierowania
U nas połówkowe kosztuje 250zł, a od maja 300 :O

U mnie połówkowe też 300 zł jakoś, chyba że zechce się w 3D to drożej.

Wydrukowałam sobie listę co trzeba mieć dla dziecka by sobie odhaczać pomału. A mój Kamil tak patrzy i mówi ,, a mówiłaś że małe dziecko nie będzie drogie " [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja połówkowe mam na 15 maja , to będzie 20+2 i tak mi się dłuży ten czas, bo ostatnia wizytę miałam 5 kwietnia a kolejna to dopiero te połówkowe...

Ostatnia edycja:
Do góry