Oo to troszkę. U mnie narazie 5 na minusie ale brzuchol już duży. Maz się śmieje że że mnie wysysa hahahJa wam zazdroszcze ze nie macie nic na plusie...u mnie 7 kg juz plus od poczatku....
reklama
beznikubopoco
Aktywna w BB
Ja zapytałam o łożysko na prenatalnych, mam wysoko w zasadzie w dnie macicy. Tak powiedział ginekolog.
Ja czasem czuje jakies motyle w brzuchu ale nie wiem czy to dziecko czy wzdęcia a niby druga ciąża To mój 18 tydzień.
Dziś wyszorowalam balkon, pomylam doniczki i padam na ryjek. Dobrej nocy!
Ja mam dokładnie tak samo. Czasem czuję "buszowanie". Ale z tego, co widzę na USG jest to całkiem możliwe. Moje poprzednie dziecko nie było tak ruchliwe, nawet w połowie. A to tak szaleje, że ostatnio nawet nie wszystko można było zbadać, bo cały czas były fikołki, skoki itd. Dobrze Ci z tym łożyskiem :-).
Podobno nie ma co się na zapas martwić ja mam przodujace lozysko i podobno może się "nastawić " tylko właśnie trzeba obserwować i uważać na siebie. Noe dźwigać nie przemeczac się i obserwować co się dzieje. No i u mnie zakaz seksu jeszcze.
Heh, u mnie z seksem od samego początku zakaz . Ze stosowaniem się do niego różnie było, ale teraz to już embargo, bo to łożysko mnie wystraszyło.
@Maura89 wyglądasz w porządku. Ja startuję z wysokiej wagi, dlatego tak bardzo się pilnuję.
U
użytkownik 180176
Gość
U mnie też chyba woda się zatrzymała. Buty które nosiłam 2 tyg temu dziś się nie nadają do chodzenia.na koniec ciazy to ja bede miala ze 20 kg na plusie ale obstawiam ze woda mi sie zatrzymala tez bo puchne wiec tak jakby odjac to moze mam 5 kg na plus
Brzuch dawno wyskoczył i mam wrażenie że teraz albo w ogóle nie rośnie albo już tego nie widzę. Póki co mam jedną kieckę bardzo wakacyjną i w niej biegam. Jest wygodna i nic mnie nie ciśnie nigdzie. Muszę zainwestować w jakieś tuniki lżejsze i portki krótkie bo myślałam że mam więcej rzeczy w które wchodzę.
Też zamieszkałabym na dworze z dala od tego brzydkiego miasta...
Zaraz brykam bo młodszego do szkoły a po 17stej mam z nim psychologa. Mam nadzieję że to trzecie dziecko będzie spokojniejsze choć już na pierwszym USG doktor stwierdził że jest uparte i leniwe... :-)
Załączniki
G
gosc 15
Gość
pogoda sie wlasnie zaczela psuc trzeba pościele z balkonu ściągnąć i pranie.
G
gosc 15
Gość
w ogole zaczęli mnie strasznie irytować ludzie. Ogolnie baby. Ostatnio zamykalam brame i psa musialam chcac nie chcac zapiac na sekunde w kojcu( inaczej długa zrobi) idzie taka babka i zaczyna swoi elaborat do mnie, moje psisko strasznie wyje ale to okropnie. Mowie babie ze taka jego natura( husky)i chce isc a ta dalej do mnie ze to okropne wycie i pretensja. Juz nie wytrzymalam mowie jej ze jak jej cos nie pasuje to moze chodzic druga strona wsi na zwiady i ze ja sie nie dopieprzam jak szczur jej bratanicy lata luzem po calej wsi i do nog doskakuje...baba zamikla.
moja ciotka ostatnio też elaboraty ze u nas dzieci choruja bo sa psy i koty ale to moj ojciec ja do pionu ustawil a ja powiedzialam ze nie musi przychidzic do nas dzien w dzien poza tym ikt jej tu nie zaprszal a jak nie pasi to bramke z drugiej strony moze zamknąć.
Wkurza mnie ostatnio glupie pieprzenie ludzi.
moja ciotka ostatnio też elaboraty ze u nas dzieci choruja bo sa psy i koty ale to moj ojciec ja do pionu ustawil a ja powiedzialam ze nie musi przychidzic do nas dzien w dzien poza tym ikt jej tu nie zaprszal a jak nie pasi to bramke z drugiej strony moze zamknąć.
Wkurza mnie ostatnio glupie pieprzenie ludzi.
kasiaczek89pl
Fanka BB :)
pogoda sie wlasnie zaczela psuc trzeba pościele z balkonu ściągnąć i pranie.
U mnie tez coś chmurzy się
majapszczolka242
@Maura89, @GoJ super brzuszki!
@beznikubopoco z moimi dziećmi dokładnie to samo!! Pierwszy wieczny leń na USG nic nie chciał się ruszać. A drugie to jakiś wariat! Skakanie i fikołki ciekawe czy to ma jakis odzwierciedlenie w temperamencie dzieci... Ale jak patrzę na mlodego to chyba nie
@beznikubopoco z moimi dziećmi dokładnie to samo!! Pierwszy wieczny leń na USG nic nie chciał się ruszać. A drugie to jakiś wariat! Skakanie i fikołki ciekawe czy to ma jakis odzwierciedlenie w temperamencie dzieci... Ale jak patrzę na mlodego to chyba nie
reklama
majapszczolka242
Kurcze u mnie jeszcze cieplutko i błękit (mazowieckie w zasadzie prawie warmińsko-mazurskie)...