reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja zapytałam o łożysko na prenatalnych, mam wysoko w zasadzie w dnie macicy. Tak powiedział ginekolog.

Ja czasem czuje jakies motyle w brzuchu ale nie wiem czy to dziecko czy wzdęcia :D a niby druga ciąża :p To mój 18 tydzień.

Dziś wyszorowalam balkon, pomylam doniczki i padam na ryjek. Dobrej nocy! :)

Ja mam dokładnie tak samo. Czasem czuję "buszowanie". Ale z tego, co widzę na USG jest to całkiem możliwe. Moje poprzednie dziecko nie było tak ruchliwe, nawet w połowie. A to tak szaleje, że ostatnio nawet nie wszystko można było zbadać, bo cały czas były fikołki, skoki itd. Dobrze Ci z tym łożyskiem :-).

Podobno nie ma co się na zapas martwić ja mam przodujace lozysko i podobno może się "nastawić " tylko właśnie trzeba obserwować i uważać na siebie. Noe dźwigać nie przemeczac się i obserwować co się dzieje. No i u mnie zakaz seksu jeszcze.

Heh, u mnie z seksem od samego początku zakaz :p. Ze stosowaniem się do niego różnie było, ale teraz to już embargo, bo to łożysko mnie wystraszyło.

@Maura89 wyglądasz w porządku. Ja startuję z wysokiej wagi, dlatego tak bardzo się pilnuję.

20180409_213124-1.jpg
Jak Was czytam to dochodzę do wniosku że znoszę ciążę idealnie. Mdłości i wymioty policzyłabym na palcach obu rąk. Nie spuchłam ani nie schudłam drastycznie. I tak naprawdę jedyne co w jakimś stopniu jest coraz bardziej uciążliwe to ból kości ogonowej i pachwin. Poza tym ociężałość.
Brzuch dawno wyskoczył i mam wrażenie że teraz albo w ogóle nie rośnie albo już tego nie widzę. Póki co mam jedną kieckę bardzo wakacyjną i w niej biegam. Jest wygodna i nic mnie nie ciśnie nigdzie. Muszę zainwestować w jakieś tuniki lżejsze i portki krótkie bo myślałam że mam więcej rzeczy w które wchodzę.
Też zamieszkałabym na dworze z dala od tego brzydkiego miasta...
Zaraz brykam bo młodszego do szkoły a po 17stej mam z nim psychologa. Mam nadzieję że to trzecie dziecko będzie spokojniejsze choć już na pierwszym USG doktor stwierdził że jest uparte i leniwe... :-)

Załączniki

• 20180409_213124-1.jpg
    20180409_213124-1.jpg
    57,2 KB · Wyświetleń: 402
w ogole zaczęli mnie strasznie irytować ludzie. Ogolnie baby. Ostatnio zamykalam brame i psa musialam chcac nie chcac zapiac na sekunde w kojcu( inaczej długa zrobi) idzie taka babka i zaczyna swoi elaborat do mnie, moje psisko strasznie wyje ale to okropnie. Mowie babie ze taka jego natura( husky)i chce isc a ta dalej do mnie ze to okropne wycie i pretensja. Juz nie wytrzymalam mowie jej ze jak jej cos nie pasuje to moze chodzic druga strona wsi na zwiady i ze ja sie nie dopieprzam jak szczur jej bratanicy lata luzem po calej wsi i do nog doskakuje...baba zamikla.
moja ciotka ostatnio też elaboraty ze u nas dzieci choruja bo sa psy i koty ale to moj ojciec ja do pionu ustawil a ja powiedzialam ze nie musi przychidzic do nas dzien w dzien poza tym ikt jej tu nie zaprszal a jak nie pasi to bramke z drugiej strony moze zamknąć.

Wkurza mnie ostatnio glupie pieprzenie ludzi.

@Maura89, @GoJ super brzuszki! :) :)

@beznikubopoco z moimi dziećmi dokładnie to samo!! Pierwszy wieczny leń na USG nic nie chciał się ruszać. A drugie to jakiś wariat! Skakanie i fikołki :D ciekawe czy to ma jakis odzwierciedlenie w temperamencie dzieci... Ale jak patrzę na mlodego to chyba nie :p

reklama
Do góry