majapszczolka242
Fanka BB :)
Ja mam wrażenia że niektórzy myślą że jak nie ma się piłki z przodu to nie ciąża :l tylko ciekawe co...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas od jutra 21 ma być. Zresztą dziś o 17 było 17 stopni....Też dzisiaj poszalalam, pranie, sprzątanie. W poniedziałek podobno ma być 20 stopni więc ruszę chyba na balkon zrobić porządek szafy też musze przejrzeć i wysprzątać ale kiedy to nie wiem ;p
16 tydzień to początek [emoji23][emoji23] a to zaraz już połowaMnie dobija jak ktoś się pyta w którym jestem tyg i mówię, że 16 i słyszę : aaaa to dopiero początek... tak mnie to wpienia. Bo o ciazy dowiedziałam się w 4 tyg, czyli od 12 tyg wiem, że jestem w ciąży. Przeżywam wiele stresów tyle czasu a słyszę taki tekst...
Mi ostatnio wyskoczyło jakieś uczulenie na brzuchu i ginekolog mówił że mam 3x dziennie pić wapno więc chyba możnaJesli 12 tc to nie ciąża to ciekawe kiedy nią jest...ludzie są osłabiający, ja mam 16 tc+1dzien i mam wrazenie ze zlecialo w chwilę i ze zaraz bede rodzić, ani się oglądne jak ktos zorientuje sie w temacie wapna to prosze o info zaraz ide zmieniac posciel bo wykorzystalam pogode i wywietrzylam wszystko i wyprałam, padam na twarz a za tydzien zaczynamy mały remont, to dopiero bedzie armagedon a caly czas zbieram sie do robienia.porzadkow w szafach...przy moim tempie to zastanie mnie 40 tc
Cieszę się że potraktowali cię poważnie i że się uspokoiłaś! Jeszcze raz gratuluję synka. Dużo odpoczywaj i leniuchuj póki możesz. :-) Ciepłe pozdrowienia dla Was.A ja wczoraj bylam na IP (na Madalinskiego, jak radzila Goj) z powodow bolu brzucha. Niepokoily mnie od kilku dni, a wczoraj znowu bylo gorzej. Balam sie, ze moze cis z szyjka sie dzieje. Szybko mnie przyjeli, lekarz mnie zbadal dopochwowo, potem przez brzuch i na szczescie wszystko ok. Szyjka spoko "trojaczki by Pani donosila" hahaha
Jednak kazal prowadzic oszczedzajacy tryb zycia, zakaz seksu i powiedzial, ze bole brzucha w ciazy (generalnie bol) sa ostrzezeniem i nie trzeba twgo bagatelizowac. Kazal unikac rzeczy, ktore je powoduja, poglebiaja. W moim przypadku chyba praca i wiekszy wysilek. Kazal brac magnez 3 razy dziennie i nospe do trzech razy, ale jak to powiedzial dla mojego komfortu, bo obniza napiecie miesniowe u dziecka. Nie pokazal mi dzieciaczka na monitorze, cos podgladalam, ale malo co widzialam, ale powiedzial, ze z nim ok i ma 14 cm. Zapytal, czy znam plec, bo widzi narzady plciowe meskie. Powiedzialam, ze znam .
Bardzo sie uspokoilam i dzisiaj ruszylam na wycieczke 200 km do rodziny. Pojechalam w pozycji pollezacej na jednej tabletce. Wieczorem i teraz czuje sie dobrze, a nawet na spacerze bylam .