reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Niika dzięki za odpowiedź w temacie wapna. Tak mi się wydawało, że w ciąży można tylko wiem, ze nie należy przesadzać z ilością :) u nas też piękny dzień się zapowiada. Ja od rana bez kataru więc zapewne już coś pyli i pobyt na świeżym powietrzu spowodował katar. Co do skurczy to ja mam czasami taki nagłe 1-3 skurcze, że aż się zginam prawie w pół ale przechodzi samoistnie na szczęście. Lekarka mówiła, że jak nie są częste i nie ma innych symptomów to bez paniki. Taki chyba mój urok, że na początku jak nie było objawów to panika czy wszystko ok z dzidzią a teraz jak zakłuje lub zaboli to też panika, że może coś nie tak...za kobietą w ciąży nie nadążysz....:D:D:D
Chciałabym czuć już ruchy to byłabym spokojniejsza trochę ale chyba jeszcze za wcześnie, przy córce poczułam w 18+5 dni więc myślę że jeszcze z dwa tygodnie i coś poczuję :) od jutra zaplanowałam prace w ogrodzie, poziomki już posadzone w doniczkach rosną w domu i czekają na transport na zewnątrz, przede mną zielenina no i muszę pomyśleć o truskawkach :) jestem początkująca w sprawach sadzenia więc nie liczę na wielkie zbiory ;)
Goj trzymam kciuki za szybkie gojenie się dziąsła, obyś nie cierpiała zbyt długo.
Miłego dnia dla Wszystkich.

reklama
Potwierdzam, zwykłe wapno można, to dla alergików już chyba nie, ale trzeba by dopytać lekarza.

B_dob a to skurcze. Mnie tak czasami zegnie jak wstanę i to są więzadła. Mój lekarz na ból na tym etapie ciąży mocno uczula, że trzeba sprawdzić czy wszytko ok. Skurcze Braxtona Hicksa (czy jak to się się pisze), co prawda mogą się już pojawić u niektórych kobiet, ale one nie powodują bólu, tylko właśnie spięcia macicy.

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Cieszę się że potraktowali cię poważnie i że się uspokoiłaś! Jeszcze raz gratuluję synka. Dużo odpoczywaj i leniuchuj póki możesz. :-) Ciepłe pozdrowienia dla Was.
Dziękuję, szybkiej poprawy z zębem życzę. Może płukana z wodą utleniania by przyspieszyla gojenie? Ja często stosuje na ranki w jamie ustnej.

Dzien dobry.

Padlam jak mucha po wczorajszym dniu, ale żeby nie bylo tak kolorowo to obudzil mnie potworny skurcz na lydce :( przyczepily sie mnie znowu skurcze, w ciagu dnia łapię mnie na lewej nodze od posladka po samo kolano a w nocy widze przerzucilo sie na prawą noge lydke.

Hej dziewczyny ja wracam do życia:-) wszystko praktycznie przeszło. Jutro wizyta nie mogę się doczekać. Ależ dużo nowych postów:-) jak wasze maleństwa? :-)

Już po. wycięli mi w cholerę dziąsła. Zgorzel się zrobiła bo pod dziąsło jakieś jedzenie się dostawało. Zęba nie wyrwą przed porodem bo nie mogą RTG robić i boją się ryzyka. Teraz ze cztery dni ma boleć i goić się. Póki comam zdrętwiałą buzię. Ale czasami zarywa mnie... Mam dwie płukanki antybakteryjne. I apap... tyle. Ech.
Współczuję Ci. Trzymaj się, mam nadzieje ze szybko ci przejdzie.

reklama
Dzien dobry.

Padlam jak mucha po wczorajszym dniu, ale żeby nie bylo tak kolorowo to obudzil mnie potworny skurcz na lydce :( przyczepily sie mnie znowu skurcze, w ciagu dnia łapię mnie na lewej nodze od posladka po samo kolano a w nocy widze przerzucilo sie na prawą noge lydke.
Może bierz magnez?
Hej dziewczyny ja wracam do życia:-) wszystko praktycznie przeszło. Jutro wizyta nie mogę się doczekać. Ależ dużo nowych postów:-) jak wasze maleństwa? :-)

Współczuję Ci. Trzymaj się, mam nadzieje ze szybko ci przejdzie.
Też mam jutro wizytę. Będę trzymać kciuki :*

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry