reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

teraz siedze w pracy i chyba nie dam rady i mroczki przed oczami

jak sie zle czujesz to sie zwolnij, szkoda zebys sie meczyla.

Mnie w tej ciazy mdlosci ominely ale jak juz sie zdarzylo ratowala mnie woda z cytryną.
W poprzednich ciazach mialam do konca tak ze jak np wstawalam rano to mnie strasznie mulilo. Lekarz wtedy zalecil mi abym miala przy lozku herbatniki lub biszkopty i na wpol leżąca sobie zjesc odczekac chwile i dopiero wstac.

reklama
jak sie zle czujesz to sie zwolnij, szkoda zebys sie meczyla.

Mnie w tej ciazy mdlosci ominely ale jak juz sie zdarzylo ratowala mnie woda z cytryną.
W poprzednich ciazach mialam do konca tak ze jak np wstawalam rano to mnie strasznie mulilo. Lekarz wtedy zalecil mi abym miala przy lozku herbatniki lub biszkopty i na wpol leżąca sobie zjesc odczekac chwile i dopiero wstac.
Zwolnie sie szkoda sie meczyc....

Grupa zamknięta ma ten plus że nikt z zewnątrz postów nie widzi nie czyta czy też nie pokojarzy osoby, i powie patrz Grazyna pisze o swoim zyciu chodz poczytajmy i bedziemy miec beke. A z reguly osoby na takich grupach już dluzej pisza ze soba. Ja jestem chyba o 6 lat ale na facebooku na grupie z dziewczynami z ktorymi pisalysmy najpierw na forum bo dzieci z jednego miesiaca i roku a potem sie przenioslysmy na fb. I sie smiejemy ze prawie jak rodzina juz jestesmy :p
Ja tez z dziewczynami ktorych dzieciaczki sa z miesiaca mojej córci pisalam na zamknietym doeum a teraz juz od ok 4 lat keatesmy na fb.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chyba poczułam ruchy...no sama nie wiem takie delikatne....kurcze no sama nie wiem. W pierwszej ciąży ruchy poczulam ok 18 tc wiec chyba powiedzmy 14 to za szybko:confused:
I tez poczulam to w ten sposób jakby mi wewnatrz brzucha mięsień skakał...dwa razy podskoczyl...hym moze to jelita

Dziewczyny chyba poczułam ruchy...no sama nie wiem takie delikatne....kurcze no sama nie wiem. W pierwszej ciąży ruchy poczulam ok 18 tc wiec chyba powiedzmy 14 to za szybko:confused:
I tez poczulam to w ten sposób jakby mi wewnatrz brzucha mięsień skakał...dwa razy podskoczyl...hym moze to jelita

od kilku dni tez mam uczucie jakby mnie ktos od wewnatrz muskal co jakis czas. Podobno w kolejnej ciąży mozna czuć je wczesniej :)

Czy ktoś wie jak można dostać się do elitarnej grupy zamkniętej ?:)
Trzeba napisać do Ewarut i mieć najmniej 30 postów na tym forum ogólnodostępnym, ale nie jestem pewna, czy Ewa jeszcze przyjmuje. Musiałabyś zapytać.

A ja trochę nie ogarniam, czy jestem w tej grupie zamkniętej, czy nie? Jest jakieś inne forum, czy to, że tu mogę pisać to znaczy, że jestem w tej grupie? @Ewarut ?

Trzeba wejść w fora zamknięte i tam będzie forum Wrześnióweczki 2018. Jeśli nie możesz tam wejść to znaczy, że nie masz dostępu.

A co jest na tej grupie zamkniętej ?
To samo, co tu. Dodajemy tylko zdjęcia i możemy pisać bardziej prywatne rzeczy, bo wiadomo, że nikt bez dostępu tego nie przeczyta.

Ja poprosiłam o przyjecie do grupy zamkniętej i udalo mi sie dostać. Dziewczyny tam znaja sie chyba od początku forum, widac ze fajna i zgrana ekipa.....tyle że troszke sie ciezko ze swoimi postami przebić....przynajmniej mi :wink: ale może muszę sie czesciej udzielać:happy:
Mi też czasem ciężko się tam przebić. Wiadomo :D

W drugiej i kolejnej ciąży ruchy odczuwa soę szybciej.

wiecie co, nie moge sie doczekać tych kopniaków, czkawek. Najpiekniejsze uczucie w ciazy i strasznie mi pamietam brakowało jak sie chłopcy urodzili, ze kazdego wieczoru byla seria kopniec, przeciagania sie i nocne czkawki :p

wiecie co, nie moge sie doczekać tych kopniaków, czkawek. Najpiekniejsze uczucie w ciazy i strasznie mi pamietam brakowało jak sie chłopcy urodzili, ze kazdego wieczoru byla seria kopniec, przeciagania sie i nocne czkawki :p
Ja też. Przynajmniej juz mniej sie bede martwić niz teraz...chyba ze bedzie maly leniuch.

reklama
ostatnio uśmiałam się z moich dzieci. Starszy kladzie się przy brzuchu i zaczyna mowic " czesc to ja twoj starszy brat. Cieszysz sie ze bedziesz miec starszego brata? Tylko pamiętaj masz duzo nie plakac jak sie urodzisz bo ja chce sie wyspac" :D :D

Do góry