reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

jak sie zle czujesz to sie zwolnij, szkoda zebys sie meczyla.

Mnie w tej ciazy mdlosci ominely ale jak juz sie zdarzylo ratowala mnie woda z cytryną.
W poprzednich ciazach mialam do konca tak ze jak np wstawalam rano to mnie strasznie mulilo. Lekarz wtedy zalecil mi abym miala przy lozku herbatniki lub biszkopty i na wpol leżąca sobie zjesc odczekac chwile i dopiero wstac.

Również polecam Twoje metody , oraz nie dopuszczanie do uczucia głodu , bo wtedy tez może mdlic. Po odrobince a częściej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja już się nie mogę doczekać ruchów dziecka, ale jeszcze trochę poczekam, bo to pierwsza ciąża, więc spodziewam się min w 18 tc (Teraz 16 tc).
To chyba taki przełom, że maluszek staje się coraz bardziej realny, bo na razie nie mogę dalej w to uwierzyć, że on tam jest :D
Moja aplikacja ciążowa właśnie dzisiaj podała mi informację, że kobiety w kolejnej ciąży czują ruchy szybciej, od około 16 tc.

Ja już się nie mogę doczekać ruchów dziecka, ale jeszcze trochę poczekam, bo to pierwsza ciąża, więc spodziewam się min w 18 tc (Teraz 16 tc).
To chyba taki przełom, że maluszek staje się coraz bardziej realny, bo na razie nie mogę dalej w to uwierzyć, że on tam jest :D
Moja aplikacja ciążowa właśnie dzisiaj podała mi informację, że kobiety w kolejnej ciąży czują ruchy szybciej, od około 16 tc.

W niektórych pisze ze około 14 nawet. Ale każda kobieta jest inna, jak i każda ciąża :) zleci i jeszcze będziesz mieć dość kopniaków:)

Dziewczyny chyba poczułam ruchy...no sama nie wiem takie delikatne....kurcze no sama nie wiem. W pierwszej ciąży ruchy poczulam ok 18 tc wiec chyba powiedzmy 14 to za szybko:confused:
I tez poczulam to w ten sposób jakby mi wewnatrz brzucha mięsień skakał...dwa razy podskoczyl...hym moze to jelita
Ja takie cuś poczułam raz. 6 marca. To było kolo 6 rano i byłam pewna że akurat to nie są jelita. Od tej pory cisza. Ale na USG widziałam że się wierci. Pierwszy syn kopnął mnie w 14tc raz ale jakby gola strzelał i potem dłuuuuugo nic. A drugiego czułam też koło 14 tc ale takie bulgoty. Także dużo zależy od ułożenia dziecka i wielkości mamy.

Hej dziewczyny, ja juz lekki stan poddenerwowabia bo za niedlugo wyruszam na prenatalne, mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko dobrze. Czuję się dobrze, podbrzusze nie boli, czesciej głowa jak już, o dziwo spadła mi waga o całe 30 dkg ☺ waze sie zawsze zaraz po wstaniu, moze to kwestia mniejszych kolacji brzuszek powoli się uwidacznia. Co do ruchów to w 1 ciazy poczulam w 18 tc, ciekawe jak to bedzie teraz, jiz nie moge sie doczekac. Ruchy maluszka to taki namacalny znak ze jest a tak hdyby yeraz nie lekko zarysowujacy sie brzuszek to nie bardzo bym uwierzyla ze jestem w ciąży ☺ życzę Wszystkim miłego dnia i witam wszystkie nowe dziewczyny

Hej dziewczyny, ja juz lekki stan poddenerwowabia bo za niedlugo wyruszam na prenatalne, mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko dobrze.
Ja też strasznie bałam się tego USG prenatalnego jeszcze leżąc i obserwując maluszka... odetchnęłam jak się okazało, że jest OK.

Natomiast dziś w nocy miałam koszmar o poronieniu. Ale to zapewne przez to, że młodszy syn całą noc wymiotował, więc lęki się jakoś musiały się "wyrzygać".
A wczoraj u lekarza było wesoło ;)
Schudłam 400g intrygujące, bo nie rzygam zbytnio i jem dużo. Ale może dlatego, że przyszła wiosna i sobie robię spacery kilkukilometrowe. Poza tym dostałam jakieś cuś w kapsułkach z winogron na te bolące nogi :)
Także jestem nieprzytomna i zmęczona i jak tylko starsze do szkoły wyprawię idę odsypiać noc i w de z bałaganem, zmywaniem i innymi pierdołami.

Hej dziewczyny, ja juz lekki stan poddenerwowabia bo za niedlugo wyruszam na prenatalne, mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko dobrze. Czuję się dobrze, podbrzusze nie boli, czesciej głowa jak już, o dziwo spadła mi waga o całe 30 dkg ☺ waze sie zawsze zaraz po wstaniu, moze to kwestia mniejszych kolacji brzuszek powoli się uwidacznia. Co do ruchów to w 1 ciazy poczulam w 18 tc, ciekawe jak to bedzie teraz, jiz nie moge sie doczekac. Ruchy maluszka to taki namacalny znak ze jest a tak hdyby yeraz nie lekko zarysowujacy sie brzuszek to nie bardzo bym uwierzyla ze jestem w ciąży ☺ życzę Wszystkim miłego dnia i witam wszystkie nowe dziewczyny

Rozumiem Cię ja też mam dzisiaj ale dopiero wieczorkiem i cały czas w nerwach siedzę. To z waga dobrze masz kurcze ja już z 5 kg schudłam od pierwszej wizyty u lekarza za to brzuch mam spory A przed ciaza nie miałam. U mnie pierwsza ciaza i myślałam że będzie coś widać dopiero później :-) A tu taka niespodzianka

reklama
Rozumiem Cię ja też mam dzisiaj ale dopiero wieczorkiem i cały czas w nerwach siedzę. To z waga dobrze masz kurcze ja już z 5 kg schudłam od pierwszej wizyty u lekarza za to brzuch mam spory A przed ciaza nie miałam. U mnie pierwsza ciaza i myślałam że będzie coś widać dopiero później :-) A tu taka niespodzianka

Ja tez myślałam ze dłużej pochodzę w normalnych ciuchach a tu zonk :) mama schudła tez ponad piec kg a brzuch widać już z daleka:)

Do góry