reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej, ja po wizycie. Z dzidzią wszystko super ekstra jest, ma już 4 cm, 10tyg+6 dni ☺ lekarka się śmiała ze stoi na głowie podczas badania, ogładalam oczka, nozki, rączki...wierzcie mi ze moglabym sie podpiąć do ultrasonografu na stałe...:-D super tak podglądnąc fasolkę. Oviecalam sobiez ze koniec z czutaniem glupot i zamartwianiem się, teraz czekam na prenatalne 14 marca, nie moge sie juz doczekać ☺
To cudownie. Jestesmy w tym samym tygodniu i dniu ciazy. Ja tez dzisiaj 10t6dzien :)

reklama
To cudownie. Jestesmy w tym samym tygodniu i dniu ciazy. Ja tez dzisiaj 10t6dzien :)
Z tego co pamiętam to chyba i córeczki w tym samym wieku, my za m-c bedzieny swietowac 6 urodzinki ☺ moja mała dzisaj wymyslila ze jak bedzie siostra to nazwiemy ją tecza a jak synek to telewizor ☺ nie mam pojecia skad jej to przyszlo do głowy...szczerze sie ciesze ze pojdzie do szkoly za rok bo nie widze siebie we wrzesniu z niemowlakiem i pierwszoklasistką tym bardziej ze czeka mnie codzienna podwózka autem.

Z tego co pamiętam to chyba i córeczki w tym samym wieku, my za m-c bedzieny swietowac 6 urodzinki ☺ moja mała dzisaj wymyslila ze jak bedzie siostra to nazwiemy ją tecza a jak synek to telewizor ☺ nie mam pojecia skad jej to przyszlo do głowy...szczerze sie ciesze ze pojdzie do szkoly za rok bo nie widze siebie we wrzesniu z niemowlakiem i pierwszoklasistką tym bardziej ze czeka mnie codzienna podwózka autem.
Moja córeczka w styczniu skończyła 5 lat więc rok młodsza:)
Tez jest bardzo szczęśliwa ze bedzie miala rodzeństwo...oo matko:hmm: jak ja sie denerwuje jutrzejszą wizytą. Mam nadzieję ze tam bedzie wszystko dobrze u dzidzi.

Moja córeczka w styczniu skończyła 5 lat więc rok młodsza:)
Tez jest bardzo szczęśliwa ze bedzie miala rodzeństwo...oo matko:hmm: jak ja sie denerwuje jutrzejszą wizytą. Mam nadzieję ze tam bedzie wszystko dobrze u dzidzi.
Wiem ze wyjdzie ze się wymadrzam ale na pewno będzie ok ☺ ja tez się strasznie nakrecalam i mialam glupie mysli przed badaniem, nie mam wiele dolegliwosci a w sumie to prawie zadnych wiec od razu panika ze cos nie tak a dzidzia pięknie rosnie jak się okazało ☺ jestem pewna ze tak będzie u Ciebie. Czekam na dobre wiadomości jutro

Dziewczyny macie juz troszke widoczne brzuszki?
Ja już musiałam zainwestować w ciążowe spodnie, bo mam zamiłowanie do bardzo obcisłych z wysokim stanem i już mnie cisnęły w pasie.

Ja już po wizycie:) wszystko dobrze, kluska sobie spała i pan doktor musiał się postarać,żebyśmy coś zobaczyli :) torbiel się zmniejszyła na szczęście:) wstawiam fotkę
gannyx8do96u2n59.png

19.03- prenatalne
A jaką miałaś torbiel? Chyba o tym już rozmawiałyśmy, ale nie pamiętam dokładnie. Ja mam torbiel ciałka żółtego. Na początku miała 8cm, teraz na prenatalnych niecałe 6. Boję się, że nie zmniejszy się :(

Zastanawiam się , bo dziś miałam dziwne uczucie.W dole brzucha tam gdzie znajduje się dzidziuś. Czułam jak by ktoś w jakieś miejsce w brzuchu (może pęcherz ) wciskal mi coś. Tak jak by ktoś wam ołówek wciskal w balona xD tak delikatnie. Było tak z 5 razy i ucichlo. Myślicie ,ze dzidzia mogła dac o sobie znać ? Chyba wcześnie ?
Nie czułam,ze to jelita , ani jakieś skorcze.
Pewnie to uczucie powiększającej się macicy i rozciągania jej więzadeł.

Hej, ja po wizycie. Z dzidzią wszystko super ekstra jest, ma już 4 cm, 10tyg+6 dni ☺ lekarka się śmiała ze stoi na głowie podczas badania, ogładalam oczka, nozki, rączki...wierzcie mi ze moglabym sie podpiąć do ultrasonografu na stałe...:-D super tak podglądnąc fasolkę. Oviecalam sobiez ze koniec z czutaniem glupot i zamartwianiem się, teraz czekam na prenatalne 14 marca, nie moge sie juz doczekać ☺
Gratuluję udanej wizyty! :)

Nie wiem czy mi dodalo za pierwszym razem wjec probije raz jeszcze.
U mnie jutro 14 tydzień. Tak jak wczesniej mialam ciągle bóle okresowe to teraz nic cisza. Czasem delikatnie jajnik zakluje i tyle. Wiec popadam ze skrajności w skrajność

A jaką miałaś torbiel? Chyba o tym już rozmawiałyśmy, ale nie pamiętam dokładnie. Ja mam torbiel ciałka żółtego. Na początku miała 8cm, teraz na prenatalnych niecałe 6. Boję się, że nie zmniejszy się :(

Miała 5cm, a teraz 4 coś . Mała różnica, ale najważniejsze,że coś się ruszyło, bo na początku to rosła. A jaki rodzaj to nie mam pojęcia :( to zmniejszyła Ci się, pewnie teraz już dalej będzie malała :)

I ja tez dzisiaj wpadłam do H&M kupiłam jedne spodnie i stanik :-) trafiłam na jakiś rabat 20%. U mnie tez wszystkie spodnie to wysoki stan, więc poszły w odstawkę. Miałam jedne biodrówki, ale nagle przestałam się dopinać :D

gannyx8do96u2n59.png

19.03- prenatalne

Nie wiem czy mi dodalo za pierwszym razem wjec probije raz jeszcze.
U mnie jutro 14 tydzień. Tak jak wczesniej mialam ciągle bóle okresowe to teraz nic cisza. Czasem delikatnie jajnik zakluje i tyle. Wiec popadam ze skrajności w skrajność
Chyba każda z nas tutaj to paranoiczka, teraz się martwimy bo albo prawie nic nie czujemy, albo za duzo czujemy i tak na okrętkę....ja wczoraj pisałam do dziewczyn ze mnie boli krzyż- prawd.z przesilenia i oczywiście sie naczytalam wujka google ze obumarcie ciazy itd, poźniej zadzwonila jeszcze moja mama z pytaniem czy wszystko ok u mnie i kiedy do lekarza idę to jakoś mnie tak jeszcze bardziej nakręciła ....w ostateczności jak ok 21.00 w nocy wstalam z kanapy po dosc dlugim lezeniu i odpoczywaniu to prawa nogę ciagnelam tak mnie biodro bolało to uznałam ze chyba to jednak z przepracowania...
Tak wiec w szóstym miesiącu będziemy sie martwić że za mało kopniaków albo z dużo itd, a jak sie dzidziuś urodzi to dojdzie tysiąc innych pytań.
Jedno jest pewne musimy myslec pozytywneabo tylko to nam zostaje bo napewno kazda z nas tutaj robi wszystko zeby tym dzieciatkom pod serduszkiem było jak najlepiej.

reklama

Mialam torbiel w pierwszej ciąży i ladnie sie wchonela do porodu.

Do góry