reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Wiem ze wyjdzie ze się wymadrzam ale na pewno będzie ok ☺ ja tez się strasznie nakrecalam i mialam glupie mysli przed badaniem, nie mam wiele dolegliwosci a w sumie to prawie zadnych wiec od razu panika ze cos nie tak a dzidzia pięknie rosnie jak się okazało ☺ jestem pewna ze tak będzie u Ciebie. Czekam na dobre wiadomości jutro

Ja mam tak samo w tej ciąży nie mam żadnych dolegliwości a z pierwszym synem i drugim to z lazienki nie wychodzilam, wszelakie zachcianki mialam. A teraz nic zupelnie :)

Ja mam tak samo w tej ciąży nie mam żadnych dolegliwości a z pierwszym synem i drugim to z lazienki nie wychodzilam, wszelakie zachcianki mialam. A teraz nic zupelnie :)
Ja przy ciąży z córką tez dobrze się czułam, początki byly trudne ale to ze względu na wczesniejsze poronienie ale ogolnie całą ciąże wspominam bardzo na plus ciekawa jestem kto się kryje w brzuszku tym razem. Ktoś z Was pytał o wielkość brzuszka, u mnie poki co waga nie całe 55 kg, brzuszek lekko do przodu ale to chyba bardziej jelita dają o sobie znać niz brzuszek już ciążowy. Akurat ostatnio kupilam spodnie z wysokim stanem ale ze stretchem więc mieszcze się bez problemu ☺

Hej, ja po wizycie. Z dzidzią wszystko super ekstra jest, ma już 4 cm, 10tyg+6 dni ☺ lekarka się śmiała ze stoi na głowie podczas badania, ogładalam oczka, nozki, rączki...wierzcie mi ze moglabym sie podpiąć do ultrasonografu na stałe...:-D super tak podglądnąc fasolkę. Oviecalam sobiez ze koniec z czutaniem glupot i zamartwianiem się, teraz czekam na prenatalne 14 marca, nie moge sie juz doczekać ☺
Też mam prenatalne 14 marca! Nie mogę się doczekać:)

Ja prenatalne mam 6 marca. A teraz siedzie w diagonstyce bo bede robić test podwójny. Bleeee nie lubie pobierania krwi.

Ja przy ciąży z córką tez dobrze się czułam, początki byly trudne ale to ze względu na wczesniejsze poronienie ale ogolnie całą ciąże wspominam bardzo na plus ciekawa jestem kto się kryje w brzuszku tym razem. Ktoś z Was pytał o wielkość brzuszka, u mnie poki co waga nie całe 55 kg, brzuszek lekko do przodu ale to chyba bardziej jelita dają o sobie znać niz brzuszek już ciążowy. Akurat ostatnio kupilam spodnie z wysokim stanem ale ze stretchem więc mieszcze się bez problemu ☺

Hehe właśnie też już musze garderobę zmienic na ciążowa bo mnie wszystko uciska i przeszkadza :)

To moja pierwsza ciąża i powiem wam ,ze prawie cały trymestr przelezalam i wymiotowalam . Nie mialam totalnie siły. Z dnia na dzień im bliżej było drugiegontrymestru , który zaczęłam dziś :D nabieralam sil i juz tak nie wymiotuje. :):)
Też jestem ciekawa co tam noszę pod serduszkiem. Nie wiem dlaczego , ale czuję , ze to chłopiec , ale jeśli okaże się ,ze intuicja zawiodła i będzie dziewczynka to i tak przyjmę , i tak będę kochała bardzo mocno. :)

Pani doktor powiedziała ,ze może na święta się dowiemy jak dobrze pójdzie czy to chłopiec , czy dziewczynka :)

Dziewczyny jesteście na zwolnieniu ? Chodźcie prywatnie czy na nfz do lekarza ?

Hej,
ja na zwolnienie idę po 14 tyg., czyli jeszcze marzec przepracuję, chodzę na nfz, ale byłam na jednej wizycie prywatnie, bo na nfz mnie lekarz wkurzył i nie wiem czy nie zmienię, albo będę chodzić dwutorowo-nie uśmiecha mi się wydawać na każdą wizytę 150 zł a jeszcze kupa kasy na badania, ale specjalista jest na prawdę dobry. Zobaczę za 2 tyg. po prenatalnych. Właśnie wczoraj mi powiedział, że za 2 tyg. już będzie można określić płeć na 80%, szybko, prawda?

reklama
Czyli za 2 tygodnie będziesz w 12 tygodniu ?
No to zależy od lekarza , czy ma doświadczenie , od dzieciątka , czy już ma rozwinięte narządy płciowe :) .
Mnie w 12 tygodniu nie chciała powiedzieć , bo nie chciała gdybac. :)

Do góry