Annmuśka
Fanka BB :)
Super! GratulacjeJa już po wizycie wszystko dobrze, kluska sobie spała i pan doktor musiał się postarać,żebyśmy coś zobaczyli torbiel się zmniejszyła na szczęście wstawiam fotkę
19.03- prenatalne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super! GratulacjeJa już po wizycie wszystko dobrze, kluska sobie spała i pan doktor musiał się postarać,żebyśmy coś zobaczyli torbiel się zmniejszyła na szczęście wstawiam fotkę
19.03- prenatalne
Ja na zwolnieniu już od początku stycznia. Do lekarza chodzę prywatnie, ale pracuję w szpitalu to i po znajomości jest trochę.To moja pierwsza ciąża i powiem wam ,ze prawie cały trymestr przelezalam i wymiotowalam . Nie mialam totalnie siły. Z dnia na dzień im bliżej było drugiegontrymestru , który zaczęłam dziś nabieralam sil i juz tak nie wymiotuje.
Też jestem ciekawa co tam noszę pod serduszkiem. Nie wiem dlaczego , ale czuję , ze to chłopiec , ale jeśli okaże się ,ze intuicja zawiodła i będzie dziewczynka to i tak przyjmę , i tak będę kochała bardzo mocno.
Pani doktor powiedziała ,ze może na święta się dowiemy jak dobrze pójdzie czy to chłopiec , czy dziewczynka
Dziewczyny jesteście na zwolnieniu ? Chodźcie prywatnie czy na nfz do lekarza ?
moze określić płeć ale czasem nie jest to na 100% i tez zalezy jak sie maluch ulozy bo nie zawsze chce pokazac co ma. chyba tak.kolo 16 tc jest pewniejsze.Hej,
ja na zwolnienie idę po 14 tyg., czyli jeszcze marzec przepracuję, chodzę na nfz, ale byłam na jednej wizycie prywatnie, bo na nfz mnie lekarz wkurzył i nie wiem czy nie zmienię, albo będę chodzić dwutorowo-nie uśmiecha mi się wydawać na każdą wizytę 150 zł a jeszcze kupa kasy na badania, ale specjalista jest na prawdę dobry. Zobaczę za 2 tyg. po prenatalnych. Właśnie wczoraj mi powiedział, że za 2 tyg. już będzie można określić płeć na 80%, szybko, prawda?
Ja na zwolnieniu już od początku stycznia. Do lekarza chodzę prywatnie, ale pracuję w szpitalu to i po znajomości jest trochę.
Ja chętnie do pracy bym pochodziła, bo bardzo lubię swoją pracę, ale niestety z racji warunków na moim stanowisku musiałam iść na L4.Ja na zwolnieniu tez od stycznia jestem ale musialam iść. I tak samo.prywatnie chodze jakoś pewniej sie czuje. Majac co wizyte usg i widzac fasolke. Poprzednie ciaze tak samo prywatnie.
Ja chętnie do pracy bym pochodziła, bo bardzo lubię swoją pracę, ale niestety z racji warunków na moim stanowisku musiałam iść na L4.
Witaj ☺Witam Mumusie
Chciałabym do Was dołączyć. Jestem w 11t2d ciąży, termin na 19 września. To moja 2 ciąża. Mam jeszcze synka 5 letniego
Dzięki za odpowiedź, rzeczywiście ukryło nazwe, w koncu bralam Prenal....en, pelaf..en z aptecznych a tak to herbatki, mleko z miodem i masłem, syrop z cebuli i czosnku ale mimo wszystko tak mnie rozłożyło ze wczoraj dostałam antybiotyk..Witam. Troszkę się nie odzywałam,ale w domu wszyscy mega chorzy.Niestety dopadło i mnie.Ktoś pytał czy można brać jakieś leki.Ja po konsultacji z gin piję lekarstwo o nazwie *spam*.To specjalna linia leków bezpiecznych dla kobiet w ciąży i w trakcie karmienia.No i wydaje mi się że całkiem skuteczne.Przynajmniej na mnie działa.Pozdrawiam i trzymajcie się cieplutko.