reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja na razie powiedziałam sobie stop, od lekarza mam taki folder co trzeba/nie należy robić w pierwszym trymestrze i chyba do 8 tyg zakaz współżycia. Oczywiście zapewne jest to na wyrost i większość kobiet to robi... no ale ja jestem przewrażliwiona i skoro dostałam to od zaufanego lekarza to sobie odpuszczę chwile:)

reklama
1516284235-62766b69c3f0af1a-aaaaaa.jpeg

Tak rośniemy [emoji16][emoji33]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

No nie wiem jak Cię pocieszyć...

Ja przed pierwsza ciąża ważyłam 49 kg, no może przez dwa miesiące po ślubie skoczyło z kilka kilo. Zaszłam w ciążę i doszłam do 78 kg... Później już w drugiej i trzeciej zaczynałam od ok 60 kg i też dochodziłam do tych 78 kg. Co ciekawe z bliźniętami przytyłam najmniej. Pilnowałam się po prostu. Teraz zaczynam od 65 kg.
Liczę się z tym, że już nie wrócę do 50 kg :sorry:

Tylko nie rozmyślaj nad minusami, to Cię przygniecie... Staraj się myśleć o dobrych rzeczach i pilnuj się z waga na, ile dasz rady. Będzie dobrze. :yes:

Wow, nieźle
Słyszałam że w 2 ciąży pojawia się szybciej brzuszek, ale jednak mam nadzieje ze nie będzie widać, bo nie chce informowac w pracy do końca 1trym.
Co do współżycia, na razie się wstrzymuje
No ja w tej drugiej co obumarła do 9 tyg przytyłam 4 kilo. A w pierwszej 3 przez całą.
A teraz jeszcze nie ważyłam się.

Ewarut który tydzień?:) bo rzeczywiście widać wyraźnie brzuszek, wow:) szczerze mówiąc nie mogę się go doczekać u siebie:D
Powiem Wam, ze dzięki temu co to czytam widzę jak wiele kobiet ma problem ze stratą ciąży... to w jakiś sposób bardzo terapeutyczne, ze po prostu się zdarza i wcale nie tak rzadko. Głośno się o tym nie mówi.

Ewarut który tydzień?:) bo rzeczywiście widać wyraźnie brzuszek, wow:) szczerze mówiąc nie mogę się go doczekać u siebie:D
Powiem Wam, ze dzięki temu co to czytam widzę jak wiele kobiet ma problem ze stratą ciąży... to w jakiś sposób bardzo terapeutyczne, ze po prostu się zdarza i wcale nie tak rzadko. Głośno się o tym nie mówi.
Pełny 7 czyli początek 8 tyg

A wiece jak jest z lataniem samolotem bo 10 lutego mam lecieć...to będzie 8 tydzień. Jeszcze popytam ginekologa ale robię wywiad czy macie może jakieś info :)

reklama
Do góry