reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie z objawów to kłucie w okolicy jajników, ból piersi i odrzuca mnie od ukochanej sałatki gyros którą mąż zrobił :(

Ja niestety muszę się wstrzymac do wizyty pod koniec stycznia. Wtedy jak będzie ok rozgłosze wszystkim :)

reklama
To i ja się przywitam :-) :)mam na imię Ania, termin wychodzi mi pomiędzy 4 a 6 września 2018 r. Nie pamiętam dokładnie daty OM, starania wyszły bardzo spontanicznie i za pierwszym razem się udało. To już moja 3 ciąża, pierwszą straciłam w 11 tc, z drugiej mam synka - już 7 letniego. Będę tu chyba najstarszą ciężarówką, mam 38 lat :-) :) przed 40-tką się wyrobiłam :rolleyes2:ciąża potwierdzona betą w 4 tc 69,5 zaś w 4 t 2 dc 272 czyli przyrost prawie 300%. Wizytę u gina mam dopiero 24 stycznia

U mnie z objawów to kłucie w okolicy jajników, ból piersi i odrzuca mnie od ukochanej sałatki gyros którą mąż zrobił :(

Ja niestety muszę się wstrzymac do wizyty pod koniec stycznia. Wtedy jak będzie ok rozgłosze wszystkim :)
Właśnie wciagłam sałatkę gyros pycha...

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie :) mam nadzieję że nas będzie tylko więcej i więcej :)
U nas jeszcze nikt nie wie, po pierwszej wizycie u gina napewno pochwalimy się rodzicom i rodzeństwu (a się zdziwią, że się te wszystkie "dzidziusiowe" życzenia świąteczne tak szybko zrealizowały). Narazie moja ciąża jestdla mnie tak nieprawdopodobna, że się powstrzymuję :)
A reszta - zobaczymy jak wyjdzie, pewnie się systematycznie będą dowiadywać ;)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym wciąganiem brzucha coś jest bo jak się dzisiaj przed lustrem stroiłam to mnie naszło że "już brzucha nie wciągnę" ;)
Ale ogólnie z apetytem u mnie słabiej niż normalnie, może to zapasy po świętach ;)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

@minxior, witamy Kaśka. Rozgość się, bo spędzisz z nami kolejne 8 miesięcy! Gratuluję pięknych kresek [emoji119][emoji106].

@098qwerty, gratulacje Aniu!!! Piękny przyrost bety, rozgość się [emoji119][emoji106].

Moje objawy: wrażliwość na zapachy, czule piersi, nabrzmiały brzucho i wzruszam się byle czym (ale w sumie przed ciążą też).

@StarAnia, super, że masz takich fajnych ludzi w pracy [emoji106][emoji119]. Ja też już brzucho zaokrąglony, już też nie wciągnę... a to dopiero początek [emoji23].

@Brrrownie, ja tez jeszcze nic nikomu nie mowie- wie moja tesciowa (nb! ginekolog), moj maz i szwagier.
Dla mnie to tez nieprawdopodobnie i niedowierzam bo w zasadzie mozna powiedziec, ze dopiero zaczelismy sie starac...

@Ewarut, a czemu czekasz az tak dlugo do konca stycznia?

Dziewczyny, uzywacie jakichs aplikacji telefonicznych „monitorujacych” ciaze?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moje objawy: ból podbrzusza ale już jest mniejszy, ból sutków, zgaga ale to po konkretnym piciu i jedzeniu.
A kto wie o ciąży: sprawca czyli mąż :-p moi rodzice, współpracownicy z pokoju, bratowa bo zapisywała mnie do ginekologa więc pewnie wie i mój brat :-) :) teściowej jeszcze nie mówimy bo ona lubi obdzwonić całą rodzinę a tego chcę teraz uniknąć, dowie się po pierwszym usg.

reklama
@minxior, moje aplikacje, poza ostatnią. Najlepsze pierwsze trzy, nie zdecydowałam jeszcze, którą lubię najbardziej.

850cb06a448ceb9691a0aa1015773c4d.jpg

Do góry