reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

My dziś powiedzieliśmy teściowej, ucieszyła się, ale była spokojna, nie tak jak moja mama dziki szał. Taki temperament [emoji846]. Pogadaliśmy o imionach. Teraz spodziewam się, że będzie mnie tuczyć swoimi obiadkami [emoji6]. Będę grubiutka, co zrobić [emoji51].

@aaanka999, jak zareagowali dziadkowie?
Hej!
Dziadkowie starsznie się cieszą. W końcu życzyli nam tego na Swieta więc powiedzialam im że życzenia w tym roku szybko się spełniają ;)
A moja mama miała wczoraj sen że prowadziła jakąś małą dziewczynkę więc powiedzialam jej ze moze proroczy ale dowiemy się za jakiś czas;)
Choc wszyscy wróżą chloapka bo w rodzinie męża sami faceci;p

reklama
Hej!
Dziadkowie starsznie się cieszą. W końcu życzyli nam tego na Swieta więc powiedzialam im że życzenia w tym roku szybko się spełniają ;)
A moja mama miała wczoraj sen że prowadziła jakąś małą dziewczynkę więc powiedzialam jej ze moze proroczy ale dowiemy się za jakiś czas;)
Choc wszyscy wróżą chloapka bo w rodzinie męża sami faceci;p

Cudownie [emoji173]️. Mój M. obstawia chłopaka, moja mama dziewczynkę. A ja nie mam pojęcia [emoji847].

Cudownie [emoji173]️. Mój M. obstawia chłopaka, moja mama dziewczynkę. A ja nie mam pojęcia [emoji847].
Ja w pierwszej ciąży od pierwszego dnia mowilam że będę mieć syna bo marzyłam o synusiu i mam a teraz chyba czuje dziewczynę. Okaże się w swoim czasie;) ale tak nawiasem mówiąc pamiętam mój stres przed pierwszymi prenetalnymi. Wszytsko przrd nami teraz.

Ja w pierwszej ciąży od pierwszego dnia mowilam że będę mieć syna bo marzyłam o synusiu i mam a teraz chyba czuje dziewczynę. Okaże się w swoim czasie;) ale tak nawiasem mówiąc pamiętam mój stres przed pierwszymi prenetalnymi. Wszytsko przrd nami teraz.
Ja w pierwszej ciąży byłam pewna że chłopiec, lekarz na początku też potwierdzał az w końcu okazalo się że dziewczynka ;)

Ja w pierwszej ciąży byłam pewna że chłopiec, lekarz na początku też potwierdzał az w końcu okazalo się że dziewczynka ;)
O proszę, a kiedy dowiedziałaś się że jednak dziewczynka?
Ja mam nadzieję na chłopca, bo wózek już wybrany, więc nie chce sobie koncepcji psuć :p

O proszę, a kiedy dowiedziałaś się że jednak dziewczynka?
Ja mam nadzieję na chłopca, bo wózek już wybrany, więc nie chce sobie koncepcji psuć :p
W 20 tygodniu, zaczęłam chodzić do innego lekarza i się dowiedziałam że będzie Julka ;) Ten wcześniejszy miał podobno super sprzęt, usg 3d a nie zauważył że to dziewczynka [emoji4]

Dziewczyny mam do Was pytanie! A raczej bardziej do waszych mężczyzn. Ogólnie są aplikacje ciążowe skierowane do przyszłych mam, nie spotkałam się (a szukałam ile tylko mogłam) z aplikacją dla przyszłego taty. W preglife jest taka rubryka dla partnera. A jakby stworzyć taką aplikację stricte dla przyszłych tatusiów? Myślicie, że ma to sens?

Dziewczyny mam do Was pytanie! A raczej bardziej do waszych mężczyzn. Ogólnie są aplikacje ciążowe skierowane do przyszłych mam, nie spotkałam się (a szukałam ile tylko mogłam) z aplikacją dla przyszłego taty. W preglife jest taka rubryka dla partnera. A jakby stworzyć taką aplikację stricte dla przyszłych tatusiów? Myślicie, że ma to sens?
Mój stary by to wyśmiał :p czyta tylko to, co mu wcisne pod nos. Faceci zupelnie inaczej "przechodza" ciążę, nie angażują się tak, bo tez nie mają w sobie dzidziusia. Mój do chwili porodu nie miał tego "czegoś", co pojawilo się u niego jak mała wyszła, a u mnie odkąd o niej wiedziałam. Dopóki jej nie poznał osobiście, to ja byłam ważniejsza. Kurcze, nie wiem jak to opisać... No nie interesowałaby go aplikacja dla przyszłych tatusiów. Uważał, ze jak jest ok, to ok, a jak coś ważnego, to sama mu powiem.

reklama
Mój stary by to wyśmiał [emoji14] czyta tylko to, co mu wcisne pod nos. Faceci zupelnie inaczej "przechodza" ciążę, nie angażują się tak, bo tez nie mają w sobie dzidziusia. Mój do chwili porodu nie miał tego "czegoś", co pojawilo się u niego jak mała wyszła, a u mnie odkąd o niej wiedziałam. Dopóki jej nie poznał osobiście, to ja byłam ważniejsza. Kurcze, nie wiem jak to opisać... No nie interesowałaby go aplikacja dla przyszłych tatusiów. Uważał, ze jak jest ok, to ok, a jak coś ważnego, to sama mu powiem.
No właśnie mój jest całkiem inny, mogłabyś wcisnąć mu taką aplikację by sobie mógł czytać. [emoji14] Dlatego was pytam, bo mam plan zrobić taką aplikację. Mój narzeczony stwierdził, że to super pomysł. [emoji14]

Do góry