reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

W mojego tez szatan wstapil. Od 2 dni w ciagu dnia cycek co 40 minut, bo inaczej histeria, a potem placz i ulewanie, bo przepelniony i boli brzuszek. Wczoraj o 22 tak dal popalic, cycka jadl przez 2 minuty i potem ryk jakby go ze skory obdzierali. Zaczal sie zanosic, tak plakal, ze az sie krztusil, wiec na predkosci zaczelam mu robic butle. Maz go trzymal na ramieniu i oczywiscie jak juz butla byla gotowa to padl ze zmeczenia. Spal do 4:00, wiec nie wiem co to mialo byc. Po tym jak zasnal, kilka razy jeszcze plakal przez sen, bez wybudzania sie :(

Może coś jest w powietrzu ze te dzieci takie inne

reklama
U nas te maty na allegro to dopiero kosztują !
250-350 zł

O to jak za 250, to na może na allegro sobie kupię i nawet z przesyłka będzie taniej niż u mnie haha, bo to prawie 400zl
A tak serio, to nawet z amerykańskiego czy angielskiego amazon z przesyłka do mnie taniej wychodzi niż jakbym kupiła tu u siebie. I gdzie tu logika.

Kinder jakoś leci. Mały miał kilka razy porządne kolki. Ten katar co miał to przeszedł na szczęście. Także tak. Zastanawiam się jak pisalyscie że nie które z was mocza uszy przy kąpieli maluchom. Ja nie mocze i starszej też nie moczylam i do tej pory tworzą jej się korki woskowinowe ktore wyjmuje laryngolog. Takze moze moj blad i trzeba jednak moczyc te uszy.....

My też moczymy. Jak się kąpie to tylko buźka i brzucho wystają. Nigdy na to nie zwracałam uwagi, u starszej też.
Ale ja sama np mam już problemy z zatykaniem się uszu raz na jakiś czas (tak co 2-3 lata) A w "moich" czasach to pewnie babcie pilnowały by się uszy nie zmoczyly :) :)

Trzeba by było wstac. Tak mi się dobrze spało... To mnie chłopaki obudzili.
Eh.
Przyjdą, obudzą mnie i małą i se idą .
Kiedyś to na tv przychodzili do salonu to budzili mnie bo bajki puszczali. Ale teraz mają tv u siebie w pokoju więc łudziłam się że jak się wcześniej obudzą to będę miała szansę dospać.
Tiaaaaaa
A oni np pobudka o 6:00, obudzą i uciekają . A do szkoły jak jest pora iść w tygodniu to ledwo z łóżka się zwleką dziady rumuńskie

Skąd ja to znam, przyjdzie cmoknąć mała, obudzi nas obydwie i idzie sobie...

A W tygodniu tak samo, z łóżka ściągnąć nie idzie

@Mama7. Dlatego ja kupuję taniochę. Od września Bartek ma już trzeci kmpl. Ale czepki po 7 zeta klapki nie droższe niż 10 kąpielówki teraz poza sezonem to luz ;) zresztą hurtowo kupiłam na początku ;)

Ja też mam taką zapominalską. Pani na świetlicy to się śmiała zawsze, że Livia kiedyś swoją własną głowę zgubi/zostawi.
I też teraz kupuje najtaniej bo wiem że zgubi najpóźniej za 2 razem.
Na szczęście po czasie się rzeczy odnajdują. Pióra do szkoły to ma albo wszystkie 3 na raz albo żadnego :dry:

Bo dzieci jeszcze NIE POZNAŁY własnych ciał i możliwości. Zaczynają ogarniać ręce choć jeszcze nie dokońca i nie zawsze wiedzą czy to ich ta ręka czy nie. Coś by już chciały a są trochę jak pijane zajączki.

Śmieszne to jest jak mała macha rączka sobie koło twarzy i nagle taki zez "skąd to się tu wzięło?" :laugh2:

Wiesz już nie wiedziałam co jest grane. A ewidentnie się męczył i chciał jeść. Zresztą pospał potem z godzinę może mniej i do cycka ale już tak na spokojnie jadł. Na samą myśl mi się źle robi... No dzieciak prawie trzy miechy a pierwszy raz zmaltretował mi tak te cycki...

My wczoraj tak mieliśmy jak zostala na 1-1,5 godziny z dziadkami w domu. Wracam, biorę na ręce A ona wtedy i jeść i spać jednocześnie chciała i na niczym się skupic nie mogła i jak jadła to się oczy zamykały A jak kladlam do spania to chciała jesc

Ja bylam i kazal mi wlasnie zaczac cwiczyc, powiedzial im szybciej tym lepiej. Moze cos u do Ciebie nie do konca w porzadku ginekologicznie? Nic nie wspominal?

Mi gin pozwolił ćwiczyć ale kazała zacząć delikatnie, w sensie że na początek np rower i nie przeginac

A tak w ogóle to wczoraj okres dostałam:(((( mimo że karmię piersią:((

A ja wczoraj z rozpaczy kupiłam MLEKO MODYFIKOWANE. Serio. Młody darł ryja ze 3h. I ssał łapy. Wystawiał tyle o ile język. Pluł smokiem. Cycka szarpał i gryzł i wściekał się jak nigdy jeszcze... Poleciałam do sklepu po to MM wracam a ten śpi... Noszszszsz ku..wa!
Ja właśnie z tego samego powodu odciągałam mleko bo szarpała cyca, wściekala się a ssać nie chciała, do tej pory tak jest z tym że teraz częściej poświęcam czas na to by cyca złapała a nie będę ukrywać że mm już dostała kilka razy bo moje nie ściągnięte a ryjka darła.
Mój właśnie ostatnio zaczął szarpać cyca i wcale przyjemne to nie jest .
No dokładnie nie jest bo złapie mocno dziąsłami i szarpie jak Reksio szynkę...

Hej,
A probowalas polozyc go na dzienna drzemke na brzuchu? Sprobuj, na brzuchu powinien pospac dluzej. Ewentualnie jesli stosujesz MM to orzed drzemka dac mu MM a nie cycka-to tez pomoze mu sie wyspac.
U mnie bylo to samo - drzemka 10 minutowa a usypianie 40 min. I tak w kolko. Polozylam na brzuchu - dziecko spi od godziny do trzech i sie wysypia a nie meczy.
A ja sobie odetkalam ucho acustone. Pisalam tu na forum- do lekarza nie mialam jak pojsc to tym psikalam i pomoglo :)

Wszystko na chwilę. Góra 15 minut i nuda. Szumisia mamy, szumy w karuzelce. Nie pomaga.

15 min na 1 zabawę/zabawkę to nie jest źle u takiego malucha. Po prostu co jakiś czas może zmieniaj mu miejsce, rozrywkę. Trochę szum, trochę karuzelka, trochę wygłupiania, trochę machania maskotka, troszkę rączki i jakoś te godziny lecą.
Jak Ja odkładam na podłogę to też skrzeczy ale zacznę ja zabawiać czy do niej gadać i jest ok.
A czasem nawet chwilę i w serial jaki że mną popatrzy haha

A my po kościele. Moja Julka dziś takie zdrowaśki próbowała śpiewać i jej się udało bo cały Kościół ją słyszał [emoji23] ale podejrzewam że za ciepło było jej bo na dworze były tylko 3 stopnie to grubo ją ubrałam a w kościele było dość ciepło.

Taka chcesz? Zobacz załącznik 915514 u nas sie sprawdza i kosztuje ok 60 euro (jakos 240 zl), ja upolowalam za 219 +przesylka.

Tak, dokładnie tą. Tylko że ja nie mam polskiego konta do przelewów w złotówkach i zawsze problemy z zakupami na allegro są jak chcę z wysyłką do DE. Do tej pory mam na payu zwrot na 100zl i nie mogę go odzyskać bo pobrali mi przez kartę kredytową A wypłacić mogą tylko na polskie konto bankowe ;/

Jeszcze parę dni się wstrzymam i ew. Z Anglii zamówię chyba

Tak, dokładnie tą. Tylko że ja nie mam polskiego konta do przelewów w złotówkach i zawsze problemy z zakupami na allegro są jak chcę z wysyłką do DE. Do tej pory mam na payu zwrot na 100zl i nie mogę go odzyskać bo pobrali mi przez kartę kredytową A wypłacić mogą tylko na polskie konto bankowe ;/

Jeszcze parę dni się wstrzymam i ew. Z Anglii zamówię chyba
A moze ktos ze znajomych ma konto w zl. moze Ci kupic? Ja kupowalam na allegro, bo w empiku i Smyku sa sporo drozsze. Ma dziwne muzyczki- takie kabaretowe ;)

Moja może się nie rzuca na boki i nie wije jak opętana hehe ale czasem jak zasypia wieczorem czy nad ranem to też tak ma że jęczy, kręci się itp. z zamkniętymi oczami i za chwilę śpi dalej. Myślisz wtedy że w końcu zasnęła a tu za chwilę znów krzywienie się, niezadowolenie. Minuta później znów cisza i za dwie znowu i tak w kółko.
U mojego czesto takie prezenie jest objawem powietrza w brzuszku - ja pionizuje go na spiocha i pomaga (zazwyczaj sie nie budzi ;)

reklama
Moje dziecko miedzy 4-6 jakby go szatan opętał i drugi dzień to samo było. Leży wije się, oczy zamknięte a rzuca się na boki i macha rękami i się krzywi[emoji848] chwile tsk i przysypia i znowu i tak bite dwie godziny. Cyca mi zryzl bo rzucał się z tym cycem w buzi nawet nie mogłam się uwolnić bo tsk się zassal..
A ja go zmieniam, nawet rożek mu zmieniam, biorę go siebie o to uwalniam by miał luz to z kolei mocno przytulam i nic.. samo mija... i tak nie wiem co to jest[emoji20]
U mnie jest dokładnie to samo co napisałaś w tych samych godzinach!!!!

Do góry