reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mama7 a urodzisz za mnie? Ciąża trwa między 37 a 42 tygodni i szczerze mnie ostatnio wkurza, jak LEKARZE mówią mi, że lepiej dla mnie, zeby się już zakonczyla, a kobiety na forum wiedzą lepiej. Wkurza mnie też to, że nie mogę sobie po ludzku ponarzekać, że mam serdecznie dość. Bo mam serdecznie dość. Mam spieprzony kręgosłup, spieprzony brzuch, każda normalna czynność jest niemal niemożliwa. A właściwie, to wkurza mnie absolutnie wszystko i od kilku tygodni codziennie wyje jak dziecko, więc jak mi ktoś jeszcze raz powie, że mam zaciskać nogi z donoszoną ciążą i czekać wrzesnia BO TAK, to mnie szlag jasny trafi. Nic zaciskać nie będę. Żyje nadzieją, że urodzę jak najszybciej i odzyskam przynajmniej część sprawności fizycznej, co pozwoli mi przynajmniej na spokojne spacery i wyjście na durny plac zabaw. Ze w końcu będę mogła ustalać termin operacji i uwolnie się w jakimś stopniu od ciągłego bólu. Taka sytuacja.
Kazda sytuacja jest inna, Twoja, Kasi wrecz wymaga wczesniejszegi porodu. I oby tak bylo, zeby byly jak najlzejsze, a dzieciaki zdrowiutkie :).
Sciskam i czekamy na cud narodzin :) i Wasz i nasz :)

Hej dziewczyny leżę w szpitalu w Wołominie, przyjęli mnie wczoraj ok 23 na oddział, nie chcę pamiętać tego wczorajszego dnia. Robią mi co jakiś czas Ktg , monitruja maleństwo. Z tego co się dowiedziałam poleżę tu do porodu A ten ze względu na bezpieczeństwo dzidzi będzie już po skończonym 37 tygodniu. Tak że za dwa tygodnie będę miała już córcie przy sobie. Mam nadzieję że wyniki mi się nie pogorsza bo bardzo się boję aby tylko nic złego się nie wydarzyło.

A pisałaś już co Cię skłoniło do zrobienia tych badań ?

Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i skończy się szczęśliwym zakończeniem :)

Utyta :D
Zrobiłaś mi dzień hihihi.

U nas będzie haja na forum jak jedne będą tonęły w zachwycie nad macierzyństwem a taka na przykład ja będę lecieć po połogu jak ta łania przez łąkę.....na solarium żeby swoje białe dupsko doprowadzić do stanu "nie świecenia na biało"
Hihihi.

A ja znów leżę, bo mi się niedobrze zrobiło :( poogarniałam trochę chałupę, chciałam poukładać resztę szpargałów w komodzie , i tak się schylałam nad kartonem, że mnie zmuliło :/
Do morza, do różnych miejscowości mamy 40 km, także spoko, ale nie wiem czy jednak dzisiaj dam radę :/

No.to następne w kolejce szczepienia
To będzie burza :p

Znalazłam takie prześmiewcze o mamusiach na forum :) u nas na szczęście tak nie jest, choć widzę lekkie zadymy ale to chyba przez tą dzisiejsza zmianę pogody.

IMG_3669.JPG

Załączniki

• IMG_3669.JPG
    IMG_3669.JPG
    211,3 KB · Wyświetleń: 356
Po pierwsze na łagodzenie bólu jest dużo sposobów. Po drugie kobiety rodzą dlatego że faceci fizycznie nie wytrzymaliby tego bólu. Po trzecie jest on mniejszy niż ból np. przy wysikaniu kamienia z nerki czy odkrytej miazdze zęba lub nerwie. Także serio tego nie trzeba się bać.
Serio mniejszy niż ten ból który miałam przy odkrytej kości szczęki po nieudanym wyrywaniu? Kobieto dajesz mi nadzieję!! Ja wtedy karmiłam i nie brałam żadnych mocnych leków ze względu na Młodego. Chodziłam co prawda po scianach ale dałam radę. To może i teraz dam :)
Tak w ogóle dzień dobry :)

reklama
Utyta :D
Zrobiłaś mi dzień hihihi.

U nas będzie haja na forum jak jedne będą tonęły w zachwycie nad macierzyństwem a taka na przykład ja będę lecieć po połogu jak ta łania przez łąkę.....na solarium żeby swoje białe dupsko doprowadzić do stanu "nie świecenia na biało"
Hihihi.
Ciesz się, że solarium doprowadza Twoje dupsko do takiego stanu [emoji14] ja ostatni raz byłam przed studniówką - zmienilam kolor na świński róż, a piegi wylazły mi nawet na owym dupsku [emoji14]

Do góry