reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
@RooibosGirl ale żeby w sznurze była krew, trzeba pępowinę odciac zanim ustanie tetnienie, a to sprawia, że do dziecka trafia nawet 30% mniej krwi, niż powinno. To z kolei wpływa na stan zdrowia dziecka i zwiększa ryzyko wystąpienia anemii.

Mnie to zastanawia jak one to czują.... bo nie wierzę w aż takie zbiegi okoliczności...

Boszszsz ale mam armagedon w tych jelitach....

Bo na filmikach to nawet połowy nie widać z tego, co jest na serio :p
Mi wydaje się, że po prostu w momencie kiedy włączam nagrywanie mimo woli nieruchomieję i bardziej płytko oddycham, a przez to dziecko też "truchleje", bo nie wie co się mama tak spina.

Witam się :)
Warto też poczytać komentarze ludzi na temat krwi pępowinowej, dużo można się dowiedzieć. Mnie to wygląda jak mocne naciąganie na kasę i to na siłę. Często ludzie piszą, że zebrana krew starczy dla małego dziecka, bo jest jej tylko tyle, a dla starszego już nie starczy.

Warto też poczytać komentarze ludzi na temat krwi pępowinowej, dużo można się dowiedzieć. Mnie to wygląda jak mocne naciąganie na kasę i to na siłę. Często ludzie piszą, że zebrana krew starczy dla małego dziecka, bo jest jej tylko tyle, a dla starszego już nie starczy.
Właśnie za dużo jest minusów, cena szalona jak na polskie realia, a korzyści stoją pod sporym znakiem zapytania :/

Ja też dużo o tym czytałam i przeglądałam oferty cenowe i na prawdę jest to mega drogie przynajmniej dla mnie i tak na prawdę też mi się wydaje że to naciągane na kasę.

Co do kosmetyków to ja zamierzam kupić mydełko bambino bądź jakiś płyn do kąpieli z ziajki i ewentualnie oliwkę i myślę że to wystarczy na sam początek :)

reklama
A to mój bebzunek ;)
IMG_20180614_113709.jpg

Załączniki

• IMG_20180614_113709.jpg
    IMG_20180614_113709.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 339
Do góry