reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moje drogie wróciłem z zakupow nie czekam na przecene letnich tylko dokupilam dzieciom nowe sandałki i przy okazji sobie klapki na lato inblu takie szersze w razie w jakby mi nogi spuchly oraz klapki do szpitala i pod prysznic jestem zadowolona, ale szczerze cieszę się że wyprawka już prawie gotowa bo nie mam sił i ciągnie mnie brzuch jak za dużo pochodzę a przed nami lato

Załączniki

• DSC_1877.JPG
    DSC_1877.JPG
    1,3 MB · Wyświetleń: 93
  • DSC_1878.JPG
    DSC_1878.JPG
    819,8 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Rozumiem, ale i tak nie malowałabym tego co już masz na ścianie ;) To się raczej za dobrze nie skończy. Nawet przy malowaniu zmachasz się tylko niepotrzebnie, no i po co w ciąży tak niepotrzebnie się wysilać.

Nie znam się, ale z tego co kobitka wczoraj mówiła wynika, że jest to tylko odzyskanie krwi strzykawką z odpadu jakim jest ten odcięty w swoim czasie sznur pępowiny. I nieważne nawet, czy to położna odetnie czy ojciec.

S. o ile tylko zdąży to będzie przy porodzie. Też stanie sobie na wysokości mojej głowy (bo za łóżkiem stanąć się nie da, tak są ustawione) i pewnie naogląda się o wiele więcej niż by chciał :) Oby nam tam nie zemdlał. Co innego posłuchać opisu, a co innego zobaczyć na własne oczy z cała masą atrakcji w postaci odgłosów i zapachów. Aż mi go żal, zwłaszcza, że jak już zamkną się drzwi to nie będzie mógł uciec, haha :D Chciałabym żeby towarzyszył mi przy narodzinach Blanki. Za to na zajęciach szkoły rodzenia w ogóle nie jest mi potrzebny. W ogóle mam wrażenie, że przez to, że grupy są mieszane tematy fizjologiczne mimo wszystko są trochę ocenzurowane.
U mnie ma być tak, że na pierwszych zajęciach położna powie, na których z zajęć dobrze by było, żeby była ta osoba towarzysząca co przy porodzie. I mam mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę ćwiczyć na zajęciach...ciekawe jak wyjdzie w praktyce ;)

Super wyglądasz :)
Moje drogie wróciłem z zakupow nie czekam na przecene letnich tylko dokupilam dzieciom nowe sandałki i przy okazji sobie klapki na lato inblu takie szersze w razie w jakby mi nogi spuchly oraz klapki do szpitala i pod prysznic jestem zadowolona, ale szczerze cieszę się że wyprawka już prawie gotowa bo nie mam sił i ciągnie mnie brzuch jak za dużo pochodzę a przed nami lato
Te klapki z inblu świetne , też muszę kupić bo kiedyś miałam podobne i bardzo mi służyły :)

Kurde jakieś sr..nie mam od rana i standardowo czy to smrodkowi nie zaszkodzi...

U mnie młoda ma jakiś adenowirus czy takie coś Tez wizyty w kibelku. A ja gardło i kaszel i ucho. Pediatra powiedział ze może to być ten sam bo powoduje pare różnych chorób. A internista mi wrabal antybiotyk. Mniejsza z tym ... weź jaki probiotyk , może coś zjadłaś takiego albo namieszalas. Herbatę nie słodzona ciepła , jakieś lekkie jedzonko i może się uspokoi.

No i K. bez fotelika a w ogóle i tak w środkowej kanapie mamy wbudowane i dla B. jak w mordę strzelił więc suma summarum jeden tylko fotelik trzeba.

Ja tam się o autach nie wypowiadam bo zmieniam często dzięki mężowi rzecz jasna, i za racji tego ze oboje kierowcy i w rozjazdach to min dwa a trzecie teraz dla zabawy ze tak powiem. Narazie jeszcze audi i możliwe ze tak zostanie o ile pomieszcze cała trójkę z tylu bo nie mam ochoty na dzieciaka obok mnie.

reklama
Dziewczyny a kiedy bierzecie od lekarza zaświadczenie ze jesteście pod jego opieka w ciąży??? Bo będzie takie potrzebne do becikowego a jak już urodze to nie będzie mi się chciało specjalnie jechać i się prosić o wypisanie tego więc zastanawiam się czy lekarz na ostatniej wizycie przed porodem może coś takiego wypisać????

Do góry