reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moje drogie wróciłem z zakupow nie czekam na przecene letnich tylko dokupilam dzieciom nowe sandałki i przy okazji sobie klapki na lato inblu takie szersze w razie w jakby mi nogi spuchly oraz klapki do szpitala i pod prysznic jestem zadowolona, ale szczerze cieszę się że wyprawka już prawie gotowa bo nie mam sił i ciągnie mnie brzuch jak za dużo pochodzę a przed nami lato

Załączniki

• DSC_1877.JPG
    DSC_1877.JPG
    1,3 MB · Wyświetleń: 90
  • DSC_1878.JPG
    DSC_1878.JPG
    819,8 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Rozumiem, ale i tak nie malowałabym tego co już masz na ścianie ;) To się raczej za dobrze nie skończy. Nawet przy malowaniu zmachasz się tylko niepotrzebnie, no i po co w ciąży tak niepotrzebnie się wysilać.

Nie znam się, ale z tego co kobitka wczoraj mówiła wynika, że jest to tylko odzyskanie krwi strzykawką z odpadu jakim jest ten odcięty w swoim czasie sznur pępowiny. I nieważne nawet, czy to położna odetnie czy ojciec.

S. o ile tylko zdąży to będzie przy porodzie. Też stanie sobie na wysokości mojej głowy (bo za łóżkiem stanąć się nie da, tak są ustawione) i pewnie naogląda się o wiele więcej niż by chciał :) Oby nam tam nie zemdlał. Co innego posłuchać opisu, a co innego zobaczyć na własne oczy z cała masą atrakcji w postaci odgłosów i zapachów. Aż mi go żal, zwłaszcza, że jak już zamkną się drzwi to nie będzie mógł uciec, haha :D Chciałabym żeby towarzyszył mi przy narodzinach Blanki. Za to na zajęciach szkoły rodzenia w ogóle nie jest mi potrzebny. W ogóle mam wrażenie, że przez to, że grupy są mieszane tematy fizjologiczne mimo wszystko są trochę ocenzurowane.
U mnie ma być tak, że na pierwszych zajęciach położna powie, na których z zajęć dobrze by było, żeby była ta osoba towarzysząca co przy porodzie. I mam mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę ćwiczyć na zajęciach...ciekawe jak wyjdzie w praktyce ;)

Super wyglądasz :)
Moje drogie wróciłem z zakupow nie czekam na przecene letnich tylko dokupilam dzieciom nowe sandałki i przy okazji sobie klapki na lato inblu takie szersze w razie w jakby mi nogi spuchly oraz klapki do szpitala i pod prysznic jestem zadowolona, ale szczerze cieszę się że wyprawka już prawie gotowa bo nie mam sił i ciągnie mnie brzuch jak za dużo pochodzę a przed nami lato
Te klapki z inblu świetne , też muszę kupić bo kiedyś miałam podobne i bardzo mi służyły :)

Kurde jakieś sr..nie mam od rana i standardowo czy to smrodkowi nie zaszkodzi...

U mnie młoda ma jakiś adenowirus czy takie coś Tez wizyty w kibelku. A ja gardło i kaszel i ucho. Pediatra powiedział ze może to być ten sam bo powoduje pare różnych chorób. A internista mi wrabal antybiotyk. Mniejsza z tym ... weź jaki probiotyk , może coś zjadłaś takiego albo namieszalas. Herbatę nie słodzona ciepła , jakieś lekkie jedzonko i może się uspokoi.

No i K. bez fotelika a w ogóle i tak w środkowej kanapie mamy wbudowane i dla B. jak w mordę strzelił więc suma summarum jeden tylko fotelik trzeba.

Ja tam się o autach nie wypowiadam bo zmieniam często dzięki mężowi rzecz jasna, i za racji tego ze oboje kierowcy i w rozjazdach to min dwa a trzecie teraz dla zabawy ze tak powiem. Narazie jeszcze audi i możliwe ze tak zostanie o ile pomieszcze cała trójkę z tylu bo nie mam ochoty na dzieciaka obok mnie.

reklama
Dziewczyny a kiedy bierzecie od lekarza zaświadczenie ze jesteście pod jego opieka w ciąży??? Bo będzie takie potrzebne do becikowego a jak już urodze to nie będzie mi się chciało specjalnie jechać i się prosić o wypisanie tego więc zastanawiam się czy lekarz na ostatniej wizycie przed porodem może coś takiego wypisać????

Do góry