reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
W UK prenatalne SA damowe w standarcie na dodatek przez caly okres ciazy I ROK Po urodzenia dziecka wszystkie leki na recepte SA bezplatne I dentysta tez jest darmowy a i dzieci do 18 roku zycia tez maja bezplatne leki oczywiscie wszystko w ramach sluzby zdrowia.
Z witamin ja biore pregnacare plus I kwas foliowy mimo ze tez go maja w skladzie.

reklama
gie_er przykro mi kochana.

Co do woreczka żółciowego mnie okropnie boli :/

pitu-pitu witaj no worries dziewczyno Janet Jackson miała 51 jak urodziła swoje "pierwsze" dziecko ;) który to tydzień ?

Lilika ja na bank będę miała prenatalne. Powodzenia w obronie :)

CzarnaMadzia juz 10 tc wow !!! Ale leci ten czas !na kiedy masz termin?

Olkaa93 ty tez masz już "duże" dziecko :)

anik90 co u ciebie?

Millo jesteś tam jeszcze? Jak się czujesz ?

manki3 jak tak czytam jak się prowadzi ciążę po za pl to się ciesze jednak ze tu jestem :/

mififi04 wole żebyś była tu z nami niż na październikowych !:) fajnie ze jesteś :* i gratuluję czytałam na staraczkach ale zapomniałam napisać

Jak sobie radzicie z tym bólem woreczka żółciowego ?

Cześć dziewczyny. Podczytuje po kawałku, ale nie zawsze mogę napisać. Czasem ciężko się wbić w temat.

Witam nowe mamusie :)

Gratuluje wszystkim brzuszkietkom po wizytach dobrych wiadomości :D

Zosia nie strasz nas więcej :)

Ciężko mi spamiętać wszystkie dziewczyny, zwłaszcza że ilość postów do nadgonienia jest imponująca. Ja mam galopującego Alzheimera i pogarsza mi się z każdą ciążą. Mam wrażenie, że mi się zwoje mózgowe prostują :p

Skoro na tapecie temat jedzenia to ja dziś zgrzeszyłam obżarstwem-taką miałam od paru dni ochotę na pizzę,że uległam. I chyba ją odchoruję, ale taka dobra była :D

Oooo mififi super kochana witam. Ja na staraczkach dawno nie bylam :( tu poczytuje i non stop spie. Wieczoram godz 20.30 i mnie nie ma.
Musze zajrzec tam do dziewczyn.

Zazdroszczę Ci, dla mnie czekanie na te badania to masakra... Brałam antybiotyk na początku ciazy, oraz ketonal noe wiedząc ze w ciąży jeztem. Zastanawiam sie czy papy noe zrobic. Bedziesz w 12tyg?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Lilka, bede miała 11 tydzień ale te badania można robic od 10 tyg. Juz kiedyś wklejalam informacje na ten temat, bede miała robione testy genetyczne z krwi. W Pl nazywają sie one NIFTY i polegają na tym ze z mojej krwi wyizoluja DNA dziecka i poddadzą analizie pod katem wszystkich trisomii ( zespół downa, edwardsa, patau) oraz wyklucza zespół Klinefeltera i Turnera. Mogą tez podać ze 100% pewnością płeć dziecka, tylko ze ja nie chce jej znac[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Im nas wiecej, tym weselej :)
Chociaz przyznam, ze tez nie nadazam za wszystkimi :oo2:

Cynka ja tez jakis zjazd intelektualny zaliczam w tej ciazy, w poprzednich nie bylo az tak zle. A teraz nie dosc, ze pamiec szwankuje, to w ogole mowie jakos powoli, slowa mi sie mieszaja, mysle jedno, mowi cos innego, wczoraj moj maz wyciagnal termometr bezdotykowy z paralki :confused: (chwile wczesniej ja go uzywalam)

reklama
Do góry