reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Nadrobiłam Was babki.

Zoosia
widzisz, myśmy wszystkie tu rację miały :p Na spółkę Ci ciążę poprowadzimy ;)

pyzunia86 z tego co wyczytałam, to "w początkowych tygodniach ciąży wysokość stężenia hormonu w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia" ale u Ciebie bliźniaki, to inna inszość...

Dzwoniłam dziś do lekarza umówić się na wizytę w tym lub w przyszłym tygodniu, a ten mi mówi, żebym dziś przyszła na 19:00. Trochę to pewnie za wcześnie, ale ja jestem popyrtaniec i doczekać się już nie mogę, więc polecę sprawdzić co i jak.

reklama
Zosia widzisz.... wszystko zależy od dobrego lekarza i sprzętu.
Wiedziałam że będzie dobrze, gratuluję :))

Dzięki wam dziewczynki za odpowiedzi w sprawie wyników badań, widziałam ze większość z was szybko je odbierała wiec i ja się dopytalam i juz je mam! :)

Kochane prosze Was bardzo o nie sianie paniki na wątku. To na prawdę jest bardzo stresujące dla wszystkich z nas.
Jeśli jeszcze raz przeczytam tekst:
"Chyba musze się z wami pożegnać" bo ktoś czegoś nie zobaczył, to się na prawdę wkurze i poleca nieprzyjemne słowa.
A wiecie ze mnie na to stać ;)
Wiecie ile na mnie jest zgloszen... :p

Czarna gdyby lekarz mnie tak nie nastawil to bym tak nie napisala

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom
Zośka mi moja poprzednia ginekolozka zabrała kartę ciąży bo w 6-7 tygodniu ani zarodka ani serduszka nie zobaczyła.
I tez zbyt optymistycznie mnie nie nastawila.
A ja gadałem z brzuchem, ogarnelam innego lekarza i zobaczyłam to co chciałam :)
Chodzi o nastawienie!
Tutaj dopóki nie stanie się najgorsze wierzymy i cieszymy się ciąża :)

Witam wszystkie
Dobrze poczytac ze wszystko idzie ok. Ja mam nadal śpiączkę... Nawet dzieci mowia- mamus idz spac... bo po scianach laze. Ale od pon u nas ferie a wizyta w czwartek i mam nadzieje ze juz z karta ciazy wyjde.
Fasolka daje czadu i poza ciaglymi mdlosciami rano zafundowala mi wymioty. Wiec chyba z nia wszystko ok Trzymajcie sie cieplo! Buźka

Witam wszystkie
Dobrze poczytac ze wszystko idzie ok. Ja mam nadal śpiączkę... Nawet dzieci mowia- mamus idz spac... bo po scianach laze. Ale od pon u nas ferie a wizyta w czwartek i mam nadzieje ze juz z karta ciazy wyjde.
Fasolka daje czadu i poza ciaglymi mdlosciami rano zafundowala mi wymioty. Wiec chyba z nia wszystko ok Trzymajcie sie cieplo! Buźka
Ja też dziś zaliczyłam wymioty i jak wystartowała z łóżka nie dobiegła do WC...korytarz przestrzelony.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane powiem wam jedni. Jesli chodzi o usg pod tym wzgledem w UK pomysleli dobrze. Jest jeden termin 12tydz ciazy wczesniej CIE nie przyjma chyba ze prywatnie. Pomiedzy 8 a 10t jest spotkania z polozna ktora prowadzi ciaze ( nie lekarz) wtedy tez jest zakladana karta ciazy I poraz pierwszy mozna posluchac bicia serduszka za pomoca urzadzenia ktore jest przykladane do brzucha mamy. Jesli polozna (midwife) nie moze znalezc serca to dopiero wtedy moze byc zalecone szybsze usg ale zazwyczaj jesli do 12t NIC sie zlego nie dzieje to czekaja. W 12t SA tez robione badania prenatalne na ktore trzeba wyrazic zgode na pismie.

Do góry