reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny, ledwo Was nadrobilam.

Strasznie tu smutne tematy poruszalyscie ostatnio. Nigdy nie mialam doczynienia z poronieniem i chron mnie Boze od tego. Trzymam za Was wszystkie kciuki zeby juz teraz wszystko bylo w porzadku !
Zwlaszcza za Manki i za JoannaRak ! Bedzie dobrze!

Nevka, dziewczynu juz wszystko napisaly. Kompletnie nie rozumiem podejscia Twojego meza no i zachowania tesciowej ale od tego akurat mozecie uciec. Slub w wieku 21 lat ? Nic dziwnego. Ja bralam w wieku 20 lat :) A Twoj maz to zawsze taki byl ze jego zdanie musi byc na wierzchu ? Jezeli tak a Ty zazwyczaj sie zgadzalas nie walczac o swoje to teraz bedzie Ci ciezko go przekonac na wyprowadzke ale uwazam ze powinnas to zrobic. Predzej sie psychicznie wykonczysz w tym domu. A po porodzie to nie sielanka tylko baby bluesy i te sprawy. Kolorowo nie ma jezeli nie masz wokolo siebie osob zyczliwych i pomocnych. A zdanie 'chyba Cie posralo' to co to w ogole ma byc ? Zenada. Jestes jego zona a nie jakims popychadlem do ktorego moze sie tak zwracac. Walcz o swoje poki jeszcze masz mozliwosci. Wez kartke papieru i oblicz wszystko dokladnie. Ile potrzebujecie na wynajem, ile musicie wczesniej wplacic, przez jaki okres musicie zacisnac pasa i tak dalej. Z dzieckiem nie bedziesz miala do tego glowy ! :)

Dziewczyny ja sie malo udzielam obecnie, bo nawet na usg nie bylam. Tylko test i brak @ potwierdza ciaze. Po 12 tygodniu i po ujrzeniu fasoliny bede juz miala z Wami wspolne tematy :)
Ja tez sie czasem jak odludek tutaj czuje, Bo ani przykrych doswiadczen nie mialam w ciaze zaszlam w pierwszym cyklu staram, nie mam mdlosci boli brzucha, plamien no i ciaze tez potwierdza tylko test I brak @.
Manka na kiedy masz termin usg wyznaczony na na 24.02 wiec jeszcze ponad miesiac czekaja.

reklama
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za Was.

Nerwy to chyba cały czas już będą nam towarzyszyć. Nas niby te 2 kreski bardzo zaskoczyły i od szoku, przeszłam przez całą paletę uczuć, przez przerażenie, wkurzenie, do radości i już z 2 godziny od pozytywnego testu zaczęłam się martwić, czy wszystko będzie dobrze. I tak już zostanie...

Niczego nie mam sie zamiaru uczyc na pamiec. Robcie sobie liste jaka chcecie. Ja tylko podalam propozycje. Jak wam nie pasuje to spoko. Ja sie dostosuje.
Justyś nie chciałam, żebyś poczuła się urażona. Niestety słowo pisane możemy bardzo rożnie odebrać, jak nie znamy dobrze osoby je piszącej.
:) Ja na listopadówkach 2013 i grudniówkach 2011 robiłam listy z następującymi danymi:
nick imię wiek miejscowość/rejon tp płeć dziecka wybrane imię dotychczasowy dorobek
wszyscy wpisywali jedynie to, co chcieli "ujawnić" :) Plusy też można takiej sytuacji znaleźć - widzimy jak na dłoni co nas łączy z tych podstawowych rzeczy :)

Ostatnia edycja:
Elmirka82, ja tez na razie zadnych mdlosci, bolesci, wymiotow i oby tak do konca. Ja jeszcze nie mam terminu usg wyznaczonego [emoji14] Dopiero 7.02 mam pierwsza wizyte u poloznej wiec na usg jeszcze poczekam. Teraz mam teoretycznie 5t6d ;)

Jestem juz w domu, zaczelo sie rano tak nagle, jeszcze rano wlozylam tabletke i ani grama krwi a jakies 45 minut na papierze a pozniej to juz krwotok. Zrobili usg i nadal jest pecherzyk, wydaje mi sie ze mniejszy ale poki co nic w nim ani wokol niego nie widac. Pobrali krew, mam wrocic w poniedzialek ale obawiam sie ze nie bedzie po co ...

ciezko opisac jak sie czuje bo czekalam na ta dziecine 4 lata, po 6 inseminacjach to byl drugi transfer metoda invitro. wszystko bylo dobrze do dzisiaj ... tak nagle cale moje szczescie opadlo.
Odezwe sie w poniedzialek, ide spac bo nie wiem co z soba zrobic.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry