reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Nessi ja poronilam w pazdzierniku pod koniec a juz w 18 grudnia wiedzialam ze jestem w ciazy.. Wiec rozumiem Twoje obawy... Tez sie martwie.. Cycki mnie bola tylko delikatnie i to wieczorami, apetytu nie mam, mdlosci nie wiem czy sama nie wywoluje... Ale staram sie wierzyc, ze wszystko bedzie i jest Ok.. Ja sobie temperature srednio co godzine mierze i jak spada ponizej 37 to mam zawal serca.... Wiem, ze sama sie nakrecam... I jeszcze to lezenie.... Najlepiej "zapomniec" o ciazy i starac sie normalnie funkcjonowac, chociaz wiem, ze nie jest to latwe, zwlaszcza jak jestesmy po przejsciach...
Bedzie dobrze bo nie moze byc inaczej! :) :)
Ja tez poronilam w pazdierniku tylko na poczatku. I tez sie boje. Co chwile sprawdzam czy mnie piersi bola. Jak nie mam mdlosci to sie juz zaczynam denerwowac. I do tej pory mierze codziennie rano temperature, sprawdzajac czy czasem nie spadla. Jak spadnie troszke to juz sie boje, ale na nastepny dzien sie podnosi i troche mi lzej na sercu. Wiec kazda z nas ma obawy przez to co przeszlysmy. Ja juz widzialam swoje dzieciatko i slyszalam bicie jego serduszka ale nadal sie boje. I ten strach chyba juz pozostanie do konca ciazy.

oar8yx8dcx8ped1y.png

reklama
Naticzek super ze pieknie ciaza sie rozwija!!:*

Nimitii sny mialam porabane..wszystkie chyba zwiazane z ciaza.Sfiksowalam..dobrze ze mam swojego Leosia juz♡
Powiedzcie mi usg plodu to liczy ten termin od owulacji?bo jak mialam 12 grudnia to by sie zgadzalo 4t5d. A nie 6t5d jak wedlug Om. Nie moglam miec pozniej owulacji jak on mowil skoro 10dpo mialam pozytywny test co nie? Staram sie nadziei jakiejs trzymac..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
a czemu
Justys nie moga mi sie przesunac bo 10 dni po owulacji jest pokazal pozytyw.

Nessi u mnie roznica 2 tyg.

Nimitii w piatek o 16:20

Millo to ile ma u Ciebie pęcherzyk jak lekarz stwierdził 2 tyg różnicy?

Justys nie moga mi sie przesunac bo 10 dni po owulacji jest pokazal pozytyw.

Nessi u mnie roznica 2 tyg.

Nimitii w piatek o 16:20

Kochana nie martw sie. Jutro pojdziesz do innego gina i napewo bedzie widzial zarodek. Kazdy sprzez i kazdy lekarz jest inny. Napewno wszystko bedzie dobrze. Ja jak bylam teraz na usg to moj gin powiedzial, ze widzi dwa zarodki, a wiec ciaze blizniacza. Ale poszedl po onnego lekarza, ktory tez mi zrobil usg i stwierdzil, ze jest tylko jedno dziecko. Wiec na moim przykladzie widze, ze lekarze roznia sie od siebie. I kazdy patrzy na swoj sposob. Glowa do gory. Napewno wszystko bedzie dobrze[emoji8]

f2w3yx8dv4ippex6.png

Nessi Ty powinnas być moderatorem na tym wątku bo Ty go założyłaś:*

Dziewczynki nie mierzcie sobie codziennie temperatury i nie wpadajcie w panikę jak objawy na chwilę znikną.
Ciało w ciąży jest bardzo zmienne, z dnia na dzień wszystko może się obrócić o 180 stopni. Jednego dnia czujesz się świetnie, drugiego wymiotujesz a trzeciego jesz jak opętana.
Wiecie co jest najgorsze w ciazy?
STRES. Skoro jest w stanie zabić dorosłego człowieka to nie chce sobie nawet myśleć co może zrobić z ludzikiem lego.
Lola, Millo wiecie co ja codzienie robiłam kiedy na usg w 6tc i 3d według OM zobaczyłam tylko pęcherzyk?
Codziennie mówiłam do mojego dziecka i zagrzewalam go do walki. Chodziłam i gadalam do brzucha. "Michalku albo Amelko proszę tutaj dla mamy ładnie rosnąć bo w środę chcemy Ciebie z Tata podejrzeć, Kochamy Cie". To takiej kruszynce daje siłę!
A nie ciągle myśli o poronieniu i pustym jaju.

Nessi Ty powinnas być moderatorem na tym wątku bo Ty go założyłaś:*

Dziewczynki nie mierzcie sobie codziennie temperatury i nie wpadajcie w panikę jak objawy na chwilę znikną.
Ciało w ciąży jest bardzo zmienne, z dnia na dzień wszystko może się obrócić o 180 stopni. Jednego dnia czujesz się świetnie, drugiego wymiotujesz a trzeciego jesz jak opętana.
Wiecie co jest najgorsze w ciazy?
STRES. Skoro jest w stanie zabić dorosłego człowieka to nie chce sobie nawet myśleć co może zrobić z ludzikiem lego.
Lola, Millo wiecie co ja codzienie robiłam kiedy na usg w 6tc i 3d według OM zobaczyłam tylko pęcherzyk?
Codziennie mówiłam do mojego dziecka i zagrzewalam go do walki. Chodziłam i gadalam do brzucha. "Michalku albo Amelko proszę tutaj dla mamy ładnie rosnąć bo w środę chcemy Ciebie z Tata podejrzeć, Kochamy Cie". To takiej kruszynce daje siłę!
A nie ciągle myśli o poronieniu i pustym jaju.

Az sie poplakalam... Ja tez mowie do mojej fasolindy codziennie zeby byla silna i ze ja kocham :)

reklama
Do góry