ZOOska
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny tez macie problemy z tsh ? Ja wlasnie sie tym nie przejmowalam za bardzo ale jak tak czytam to sa rowne opinie. 28 grudnia bylam w polsce na rutynowej kontroli u ginekologa. Ktory stwierdzil, ze mam za wysokie tsh jak na starania o dzidzie i przepisal mi euthyrox N25 kazal brac i za 3 miesiace znowu sprawdzic czy spadnie. Dwa tygodnie pozniej nie mam @, wszystkie testy pozytywne i co teraz? Dalej je mam brac? Wy bierzecie bedac w ciazy ? Jedni uwazaja ze wysokie tsh zagraza dzidzi a jedni ze nie ma wplywuBędzie dobrze tylko nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie nie jest łatwo się dostać do endokrynologa :/
Mi dzisiaj moja lekarka powiedziała że to nie jest takie niebezpieczne i ze endokrynolog się tym nie martwi ale ja w to trochę wątpię. Mój ginekolog tak samo reaguje jak twój.
Ja biorę bo moje tsh w grudniu wynosiło 3.04 i mój ginekolog kazał brać.Dziewczyny tez macie problemy z tsh ? Ja wlasnie sie tym nie przejmowalam za bardzo ale jak tak czytam to sa rowne opinie. 28 grudnia bylam w polsce na rutynowej kontroli u ginekologa. Ktory stwierdzil, ze mam za wysokie tsh jak na starania o dzidzie i przepisal mi euthyrox N25 kazal brac i za 3 miesiace znowu sprawdzic czy spadnie. Dwa tygodnie pozniej nie mam @, wszystkie testy pozytywne i co teraz? Dalej je mam brac? Wy bierzecie bedac w ciazy ? Jedni uwazaja ze wysokie tsh zagraza dzidzi a jedni ze nie ma wplywu
Moje 3.67 i tez mi kazal brac ale jeszcze nie wiedzielismy ze fasolka sie juz robi dlatego przestraszylam sie troszke. Dziekuje za odpowiedz.Ja biorę bo moje tsh w grudniu wynosiło 3.04 i mój ginekolog kazał brać.
Cały czas jeszcze mam nadzieję że kobiety w ciąży przyjmują jakoś szybciej, oby!Będzie dobrze tylko nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie nie jest łatwo się dostać do endokrynologa :/
Mi dzisiaj moja lekarka powiedziała że to nie jest takie niebezpieczne i ze endokrynolog się tym nie martwi ale ja w to trochę wątpię. Mój ginekolog tak samo reaguje jak twój.
To nie jest tak ze masz problemy z hormonami ale podwyższone tsh nie jest dobre dla płodu. Norma w ciąży powinna być od 1.5 do 2.5 wszystko powyżej może być (ale nie musi) niebezpieczne.Cały czas jeszcze mam nadzieję że kobiety w ciąży przyjmują jakoś szybciej, oby!
W ogóle strasznie mnie to zaskoczyło bo w życiu żadnych problemów z hormonami nie miałam...
Już zdążyłam coś tam poczytać, ech oby się udało szybko do kogoś zapisać...To nie jest tak ze masz problemy z hormonami ale podwyższone tsh nie jest dobre dla płodu. Norma w ciąży powinna być od 1.5 do 2.5 wszystko powyżej może być (ale nie musi) niebezpieczne.