reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny [emoji46]dziś jak nigdy spałam cały boski dzień a jak wstałam to @ dostałam wiec do was nie dołączę testy były negatywne wiec trzymam kciuki za was trzymajcie się w dwupaku do września

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O mnie tutaj to już nikt nie pamięta [emoji17]

Ja też byłam u gin, potwierdziła 5t6d i tak jak u Madzi był tylko pęcherzyk, ale wszystko ok...
Z tym, że mi pani doktor założyła już kartę ciąży i powiedziała, że zimową porą poleca jakieś witaminy dla ciężarnych, bo o tym też widziałam, że pisałyście...

Serdecznie pozdrawiam nowe dziewczyny [emoji5]

Cieszę się, że wszystko się jakoś każdej układa [emoji6]

eiktrjjge03lkilf.png
Super kochana ! Bardzo się cieszę, że wszystko super :) Oby tak dalej ...Kiedy teraz masz wizytę ?
Wybacz łepetyna mi pękała, wzięłam Apap i trochę przeszło ..

Retromama ale czemu chcesz sie zdecydowac na amnio jak jeszcze przeciez nic nawet nie wiesz..?czy cos zle zrozumialam?Przeciez to bardzo ryzykowne

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ma co wybiegac w daleko w przyszlosc bo wiadomo jak bywa we wczesnej ciazy a badanie amnio to badanie 2 trymestru. Jak dotrwam do tego drugiego trymestru to zdecyduje po rozmowie z ginem. Jesli zrobie to ze wzgledu na "zaawansowany wiek", mam 36 lat. Procedura nie jest tak niebezpieczna jak wczesniej mowiono. Najnowsze badania wykazaly ze ryzyko utraty ciazy wynosi 1 na 700. Moze w super dobrych miejscach nawet mniej. A ryzyko powaznych wad genetycznych w moim wieku jest niestety wieksze. ....No ale zobaczymy.

Wiem jak to jest, do mnie tez dosyc pozno przyszla chcica na drugie. Ale potem sie zaczelo nie udawac ....a tu wszystkie kolezanki w ciazy ,,,,..... To bylo bardzo trudne. Wiec jak sie WRESZCIE UDALO to stres zeby donosic mnie zjadl. Nie byloani pieniedzy ani sily zeby jeszcze raz robic invitro. Mieszkam w Stanach i tu taki interes to z 15 tysiecy dolarow

retromama, ja tez z usa, w jakim stanie mieszkasz?

Dziewczynki, ja sie moze przedstawię w ogole, bo cały czas Was podczytuje, troszkę sie na sierpniowkach udzielam bo termin z OM mam na 31sierpnia ale z wiekiem ciazy jestem jakoś bliżej was, tam dziewczyny niektóre zaczynaja 10 tydzień, ja dopiero 5t5d.
Poza tym jest tu duzo moich koleżanek ze staraczek 2017[emoji16][emoji16][emoji16]

Mam pierwsze usg 12 stycznia i juz mi sie tak czas wlacze ze nie moge wytrzymac[emoji849] osikuje testy sporadycznie zeby sie upewnić ze TAK,jestem w ciazy![emoji23]
Pierwsza wizytę bez usg juz zaliczyłam, bo musiałam mieć na nowo ustawione leki.

Także jak sie nie pogniewacie, to z tym terminem na ostatni dzien sierpnia troche sie tu tez zaczepie[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to juz jestem stara mamuska. Ale mam nadzieje ze mi sie udzieli entuzjazm nowych mamusiek bo na razie chodze jak struta....
Dopiero bylam w ciazy i znowu, dwoje dzieci w wieku 2 lat i mniej. ....
No i oczywiscie stres badan prenatalnych, chyba zdecyduje sie na amnio.
Choc jedyna rzecza ktora mnie pociesza jest wlasnie to ze w poprzedniej ciazy, tej chcianej i wyczekanej latami, kupionej wlasciwie za cene oszczednosci presja zeby "sie udalo" byla olbrzymia. I dlatego zeswirowalam, byl stres od 1 do ostatniego dnia.
A teraz luzik. Co ma byc to bedzie....

Ja tez juz nie najmlodsza[emoji23] 35 stuknie w sierpniu.
I córcię mam 10letnia, wiec ja dla odmiany zaczynam od zera.
Tez jest oczywiscie troche strachu, moja cała najbliższa rodzina jest w pl także pomocy za wiele mieć nie bede.
Poza tym, jak sama wiesz tu można zapomnieć o zwolnieniach lekarskich i maternity leave, to mnie tez ciut stresuje. Prowadzę swój biznes wprawdzie wiec nie jestem zależna od nikogo ani nikomu sie nie muszę tłumaczyć, ale zobowiązania są zobowiązaniami i pracować trzeba.
Ale spoko, dobrze sie czuje, teraz mnie na sikanie wzięło, aż zła jestem bo sie wyspać w nocy nie moge[emoji35] dwie, trzy wizyty muszę zaliczyć, ehhh.
I cycki bolą przeokrutnie, juz przed zrobieniem testu jakoś mnie tak ciągnęły a teraz ten ból jest dziesięciokrotnie gorszy, jakby mi je ktoś pompował od srodka[emoji85][emoji87][emoji23]

retromama, ja tez z usa, w jakim stanie mieszkasz?

Dziewczynki, ja sie moze przedstawię w ogole, bo cały czas Was podczytuje, troszkę sie na sierpniowkach udzielam bo termin z OM mam na 31sierpnia ale z wiekiem ciazy jestem jakoś bliżej was, tam dziewczyny niektóre zaczynaja 10 tydzień, ja dopiero 5t5d.
Poza tym jest tu duzo moich koleżanek ze staraczek 2017[emoji16][emoji16][emoji16]

Mam pierwsze usg 12 stycznia i juz mi sie tak czas wlacze ze nie moge wytrzymac[emoji849] osikuje testy sporadycznie zeby sie upewnić ze TAK,jestem w ciazy![emoji23]
Pierwsza wizytę bez usg juz zaliczyłam, bo musiałam mieć na nowo ustawione leki.

Także jak sie nie pogniewacie, to z tym terminem na ostatni dzien sierpnia troche sie tu tez zaczepie[emoji4]

cheebay ja tez mam termin na koniec sierpnia- z miesiaczki, z usg podobno ciaza jest mlodsza o ok tydzien wiec ewidenie wrzesien,
Dziewczyny jesli pozwolicie chcialabym do was dolaczyc. Dotychczas byłam na sierpniówkach -jednak łapie doła czytając ze dziewczyny juz widzą serduszka, rączki , nóżki na usg a u mnie wczoraj jedynie pecherzyk wielkosci 16mm i ciałko zółte 3,5 mm.
Powiem wam ze jestem po wrzesniowym poronieniu - nastepnie cos na ksztalt miesiaczki 23 listopad - wiec trudno okreslic wiek ciąży.
Strasznie sie doluje tym ze nie widac jeszcze zarodka :(

Miodulka to spotkało nas to samo we wrześniu... ja tak samo miałam trauma lecz teraz jestem pozytywnie nastawiona kompletnie zero złych myśli :-D

reklama
cheebay ja tez mam termin na koniec sierpnia- z miesiaczki, z usg podobno ciaza jest mlodsza o ok tydzien wiec ewidenie wrzesien,
Dziewczyny jesli pozwolicie chcialabym do was dolaczyc. Dotychczas byłam na sierpniówkach -jednak łapie doła czytając ze dziewczyny juz widzą serduszka, rączki , nóżki na usg a u mnie wczoraj jedynie pecherzyk wielkosci 16mm i ciałko zółte 3,5 mm.
Powiem wam ze jestem po wrzesniowym poronieniu - nastepnie cos na ksztalt miesiaczki 23 listopad - wiec trudno okreslic wiek ciąży.
Strasznie sie doluje tym ze nie widac jeszcze zarodka :(

Miodulka czyli liczysz wg OM z 23 listopada? Ja mialam 24 listopada[emoji4]
Widzisz, dlatego ja sie nie spieszę na usg, podchodzę do tego na tyle racjonalnie na ile moge, okresu brak, objawy ciążowe są, żadnych niepokojących incydentów nie mam wiec sie nie spinam... pamietam dziesięć lat temu pobiegłam na usg 5t3d i guzik widzialam, potem stres dwa tyg i w 7t3d było juz pięknie wszystko widac. Dlatego teraz czekam, na 12 stycznia mam badanie, bedzie to dokładnie 7t rozpoczęty.
Wlasnie tez troche za sierpniowkami nie nadążam bo ja tu jeszcze pierwszego usg nie mialam a one sie szykują do prenatalnych, ja mam do nich jeszcze całe wieki[emoji23]

Do góry