reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dziewczyny, cieszę się razem z Wami udanymi wizytami (nawet mi się zrymowało). :)
milusia83 myślisz, że tak mały przyrost pęcherzyka jest w normie?
Przypomnę:
29 stycznia 8,1mm
2 lutego 8,59 mm

reklama
u mnie też brzuszek się zaokrąglił i rozważam jakieś większe spodnie :)
maja888 gratuluję serduszka, wiedziałam że będzie :)
matosia ja zamierzam pracować ile się da. mam pracę przed kompem.

odnośnie moich plamień... po południu już ustały, mimo wszystko poszłam do mojej gin. zarodek 13,6mm, serduszko 150u/min :)) starszy o 3 dni według usg :-) z zaleceń dalej luteina i w razie czego magnez do 2 tab dziennie. jakby się coś powtórzyło od razu szpital...

Dziewczyny

U mnie brzuszek wieczorami się pojawia, ale to wzdęcia, rano normalny - płaski.
Co do ciuchów to na razie najwygodniej w dresie, a jak wychodzę to mam sporo sukienek, które nosiłam z paskami, a teraz bez paska i jest mega wygodnie.
Poduszke motherhood też planuję zamówić w najbliższych dniach.

A dzisiaj chyba pobiłam rekord spania - w nocy 10 godzin + 3 h w ciągu dnia i zaraz idę spać ;)

Ja zamierzam poprosić już mojego lekarza o L4 na kolejnej wizycie. Teraz jestem chora, to nawet urlopu mi nie chcą dać, a mam jeszcze cały na ten rok, a i tak go już nie wykorzystam. Poza tym z narzeczonym mamy swoją firmę, więc wolę pracować tutaj dopóki dam radę, bo na dwa etaty już nie wyrobię:)

Jolka6621 ja bardzo boje się, że znowu cholestaza mnie dopadnie tym bardziej że u mojego synka były w zwiazku z tym komplikacje (i nadal z nimi walczymy) , ale niestety ryzyko jest duże. Mocną miałaś cholestaze?? I kiedy Ci sie ujawniła?? U mnie dopiero w 36 tygodniu i ja aż tak objawów nie czułam. Swedzenie było lekkie. Niestety gorzej mój synek :(

Mari73 ja tez mogłabym spać non stop. 12 godzin to u mnie ostatnio norma.

Tulka jak jesteś przeziebiona to idz do lekarza. W pierwszym trymestrze nie ma żartów. Ja bylam przeziebiona 3 tygodnie temu i poszlam do lekarza dopiero czwartego dnia (a nie miałam gorączki) to mnie ochrzanil że na początku ciąży nawet katar trzeba wylezec.

*MałaMi*- u mnie swędzenie było okropne, trochę złagodniało po lekach. Od 30 tygodnia miałam i brałam od razu ursopol 3*1 + essentiale forte 3*2. Na szczęście małemu nic nie było po tym, urodził się zdrowiutki dzień przed terminem

Witam serdecznie,
Mam wyznaczony termin na 4 września 2015 więc chyba nadaję się do grupy ;) to już moja druga ciąża, córka w styczniu skończyła 3,5 roku

Ja po pierwszej wizycie, na razie widać pikające serduszko, ale nie wiem ile ma mm maleństwo, ciąża młodsza wychodzi na usg, ale zawsze tak u mnie było. Niestety mnie brzuszek wychodzi, ale to ze względu na dodatkowe schorzenia, więcej wody mi się zatrzymuje. Chciałabym pracować jak najdłużej, w pierwszej ciązy cały czas leżałam, wiem jaki to koszmar. Na razie jestem na L4, bo się przeziębiłam a i tak wystarczająco źle się czuję ze względu na ciążę, więc nie wyobrażam sobie jeździć do pracy przeziębiona :)

reklama
Witamy nowe dziewczyny :-)

Ja dziś usg miałam i krwiaka nie ma ale jest jeszcze nie wchloniety drugi obumarły płód, ale lekarz mówi żeby się nie martwić bo z czasem się wchłonie. Musze jechać we wtorek do szpitala gdzie też przyjmuje żeby sprawdzić co z tą moją przegrodą w macicy. Dzidziuś rośnie i jest wszystko dobrze :-) jestem bardzo szczęśliwa :-)

Do góry