reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Dziewczyny trzymam za wszystkie mocno kciuki!!! 🙏😻
Ja jutro mam wizytę u lekarza, mam lekkiego stracha🙈😁.
Ja cały tydzień mam straszne mdłości. No i mogłabym spać cały czas. Oh masakra, zazdroszczę wszystkim bez-objawowym na maksa 😂

reklama
Hejka🙂 ja też Cię pamiętam z wątku kreskowego i pamiętam Twój biochem😢 (prowadziłam wrześniowe kreski wtedy).Tym razem musi być wszystko dobrze! 🙏🤞
W Irlandii też ciąże prowadzi położna głownie no nie? Ja wypełniałam maternity self refferal i dostałam appointment na pierwszą wizytę u położnej dopiero pod koniec stycznia...(będę wtedy 9+2)😅 Ciekawa jestem jak będzie wyglądać ta pierwsza wizyta u położnej, jakie badania zlecą, ale pewnie jakieś podstawy, wiem że ma trwać okolo 60-90 min. W Angli niestety słabo to wszystko wygląda, a pierwszy trymestr to już w ogóle olewka po całości i do momentu USG pierwszego trymestru ( a to w okolicy 12 tyg) niebardzo zajmują się ciężarną...
Z tego co piszesz masz na szczęście możliwości prywatnych podglądów u gina, więc super sprawa. Jakoś sobie poradzimy🙂
Widzę, że jedziemy na podobnym wózku 😂 wiesz, że nie mam pojęcia kto prowadzi tu ciążę.. nawet się nad tym nie zastanawiałam. Ja mam wizytę 20 stycznia, z racji tego, że ostatnio tam byłam od razu mnie zapisali na „ early pregnancy “(Byłam w dużym szoku, bo wiem że pierwsze wizyty są to wizyty prenatalne właśnie około 12 tygodnia). Jak dowiedziałam się jakie są realia kobiet ciężarnych w Irlandii to byłam przerażona. Na szczęście udało mi się znaleść polską ginekolog, która naprawdę wykonuje swoją pracę z miłością. Wykonywałaś jakieś badania krwi prywatnie?

W Angli 10 miesięcy i też kokosów nie płacą, pierwsze 6 tyg to 90% średniej wypłaty a potem już trochę mniej. Nie ma 100% płatnego L4 dla ciężarnych, tylko zwykłe i za tydzień płacą kwotę jak za 1 dniówkę
U nas jest normalnie zwolnienie lekarskie (płatne przez państwo) i macierzyński od początku płatne również przez państwo 289 euro tygodniowo

Ja cały tydzień mam straszne mdłości. No i mogłabym spać cały czas. Oh masakra, zazdroszczę wszystkim bez-objawowym na maksa 😂
Ja miałam parę razy sytuację, że zwymiotowałam, nawet dzisiaj. Ale bez mdłości zupełnie. Zastanawiam się czy to nie bardziej stres 😂

Widzę, że jedziemy na podobnym wózku 😂 wiesz, że nie mam pojęcia kto prowadzi tu ciążę.. nawet się nad tym nie zastanawiałam. Ja mam wizytę 20 stycznia, z racji tego, że ostatnio tam byłam od razu mnie zapisali na „ early pregnancy “(Byłam w dużym szoku, bo wiem że pierwsze wizyty są to wizyty prenatalne właśnie około 12 tygodnia). Jak dowiedziałam się jakie są realia kobiet ciężarnych w Irlandii to byłam przerażona. Na szczęście udało mi się znaleść polską ginekolog, która naprawdę wykonuje swoją pracę z miłością. Wykonywałaś jakieś badania krwi prywatnie?
Trzymam kciuki za wizytę tego 20 daj znać jak to wyglądało😉 ja też się ratuję polskim gin koło Londynu jeżdżę kawał drogi i troche kasy tam zostawiam. Sporo badań wykonywałam przed ciążą w trakcie procedury i przed samym transferem. W ciąży jak do tej pory tylko badałam tutaj 2 razy betę z progiem i tyle. Nic więcej nie robię, położna na pewno jakieś badania zaleci, poczekam.

Trzymam✊✊️ też się męczę z mdłościami.

Trzymam kciuki za wizytę tego 20 daj znać jak to wyglądało😉 ja też się ratuję polskim gin koło Londynu jeżdżę kawał drogi i troche kasy tam zostawiam. Sporo badań wykonywałam przed ciążą w trakcie procedury i przed samym transferem. W ciąży jak do tej pory tylko badałam tutaj 2 razy betę z progiem i tyle. Nic więcej nie robię, położna na pewno jakieś badania zaleci, poczekam.
Trzymaj kciuki za wizytę 12 stycznia, to już w ta niedzielę. Wyjdzie wszystko wtedy, czy jest dalej ciąża. Sama nie wiem jak to wszystko rozumieć co się działo

Czy was też bolą nogi, popołudniami łydki to normalnie mi wybuchają tak mnie bolą i do tego mdłości ale bez wymiotów. Już się nie mogę doczekać 16. To będzie ciężki tydz czekania.

Trzymaj kciuki za wizytę 12 stycznia, to już w ta niedzielę. Wyjdzie wszystko wtedy, czy jest dalej ciąża. Sama nie wiem jak to wszystko rozumieć co się działo
Sorki to źle doczytałam, jeszcze 2 dni czekania. Jasne, że trzymam🤞 oby się okazało, że ta krew wtedy nie znaczyła nic złego.

reklama
Do góry