*Mała Mi*u nas najpierw podejrzewali autyzm, później afazję, w międzyczasie nawet słyszałam coś o padaczce, przyczyny doszukiwali się m.in. w tym, że syn był wielki, urodzony sn, z zielonymi wodami, po terminie, eeg wykazało nieprawidłowości, mieliśmy iść na rezonans, ale ponieważ tak się poprawiło to czekamy, aż minie rok od eeg i powtórzymy, a dopiero później ewentualnie będziemy go robić, Wy już po rezonansie?
pediatra nasza zwykła z przychodni zasugerowała nam takie testy, niestety nierefundowane, robią je tutaj
: https://www.alablaboratoria.pl/681-foodprofil---diagnostyka-nadwrazliwosci-pokarmowej , z krwi i niestety 500 kosztują, poza tym pediatra dała mi namiar na dietetyczkę, która zasugerowała nam grzybicę, ponoć prościej zrobić taką kurację 3 tyg bez cukru i drożdży, tylko warzywa(bez ziemniaków), zboża bezglutenowe, mięso, ryby, orzechy i grochy + olejek z oregano niż robić posiewy, bo grzyb może siedzieć wszędzie i majątek by wyszło.
odstawiliśmy te produkty, które nam wyszły na teście, poza tym udało nam się odstawić sterydy na podejrzenie astmy i permanentny katar, zaczęłam bardzo dokładnie czytać składy produktów, staram się jak najmniej chemii, przetworzonej żywności, jak najprostsze składniki i codziennie łyżkę oleju lnianego (zamiast eye q zleconego przez neurologa)
zniknął mu ten permanentny katar, zaczął składać zdania i wymawiać wszystkie głoski poza r, mamy problem z szumieniem ale to wiekowo może jeszcze być, ogromnie poprawiło się zachowanie i koncentracja, no i przeszliśmy przeziębienie na zwykłym syropku bez zapalenia oskrzeli i sterydów po:-)
co dokładnie poskutkowało na które dolegliwości nie jestem Ci w stanie napisać, ale jestem bardzo zadowolona, ze tak ruszył do przodu
Maja, Małami84, Jolka gratuluję udanych wizyt!
Monika witaj, spokojnej ciąży!
Milusia szczęściaro, ja dopiero w 17 tc czułam w 2 ciąży...
co do
pracy to sama nie wiem, zobaczymy jak długo się będę czuc w miare dobrze, z góry nic nie zakładam...