reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

Mam takie pytanie dziewczyny: co Was ujęło tak najbardziej w swoich facetach na pierwszy rzut, chwalcie ich😁 ?
Mnie np. Poczucie humoru, na które teraz potrafię wyklinać😅 czarujący, szczery wg mnie uśmiech i to, że zawsze chciał wszystkim pomagać, potrafił słuchać i przesiadywać ze mną do 4 nad ranem mimo, że zaczynał pracę od 7🫠 😅
jego troskliwość w stosunku do mnie od samego początku,bardzo dba o moje uczucia i ma duży szacunek,jego asertywność w stosunku do innych której mi brakuje 😅 duża szczerość jeśli się z kimś nie zgadza to nie przytakuje i nie ważne kto to jest 😅 no i to że mamy oby dwoje podobny vibe i poczucie humoru,mój były cały czas się obrażał kiedy zażartowała bo mam czarny humor i potrafię być uszczypliwa a mój teraźniejszy narzeczony potrafi razem ze mną żartować i się śmiać,to że lubi okazywać uczucia i jego ogólna wrażliwość ❤️

reklama
Myślę, że dobry plan z monitoringiem i drożnością. O co chodzi z tą blokadą?
Za bardzo się fiksuje, że chce nie umiem słuchać jak ktoś mówi o dziecku albo słyszę o ciąży. Podobno reaguje i moja mimika mówi, że nie chce tego słuchać.. Moja znajoma i dalsza sąsiadka ma synka urodziła nie dawno między nami było by 5 tyg różnicy i mam blokadę teraz co do nich… wcześniej często się spotykaliśmy. Wiem, że to nie jej wina i cieszę się, że ma zdrowe dziecko ale będzie to ze mną całe życie szło. No i małpa przyszła wczoraj a kuzynkana wysyłała mi 1000 zdjęć dziecka. Nawet nie odpisałam i pół dnia beczałam 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ do tego hormony a ból obudził mnie o 2 w nocy 😿

Przeżyłam 😅
W sumie nie było tak źle. Przyjemnie wcale, bolało przez chwilę, ale poszło w miarę sprawnie. Dawno mnie nic tak nie ucieszyło jak koniec tego zabiegu 😅Po też się czuje zaskakująco dobrze.
Z macicą wszystko w porządku. Biopsja pobrana, czekamy na wynik.
No i mamy to! Byłaś dzielna 😄Ja też odliczałam do końca🫣 Macica piękna, to najważniejsze❤️ wyniki wycinków za miesiąc pewnie?

Mam takie pytanie dziewczyny: co Was ujęło tak najbardziej w swoich facetach na pierwszy rzut, chwalcie ich😁 ?
Mnie np. Poczucie humoru, na które teraz potrafię wyklinać😅 czarujący, szczery wg mnie uśmiech i to, że zawsze chciał wszystkim pomagać, potrafił słuchać i przesiadywać ze mną do 4 nad ranem mimo, że zaczynał pracę od 7🫠 😅
u mnie chyba podobnie jak u ciebie , mega szczere rozmowy które trwały godzinami , też potrafiliśmy siedzieć do 4 nad ranem i rozmawiać mimo tego że rano wstawaliśmy do pracy , to jak się troszczy , zawsze myśli o mnie , nie musiałam go prosić (tak jak byłego ) o to żeby coś dla mnie zrobił , podał mi czy cokolwiek , jakby sam wiedział . U nas jest też dość śmieszna sprawa ,bo my się znaliśmy tydzień i ze sobą zamieszkaliśmy (poznałam go przez przypadek będą z moją mamą na piwie , okazało się że zna go jakieś 7-8 lat haha ) . Od początku nie mieliśmy tematu tabu i o wszystkim rozmawialiśmy mega otwarcie , o tym co jest okej a co nas denerwuje . W dużym skrócie 😅

jego troskliwość w stosunku do mnie od samego początku,bardzo dba o moje uczucia i ma duży szacunek,jego asertywność w stosunku do innych której mi brakuje 😅 duża szczerość jeśli się z kimś nie zgadza to nie przytakuje i nie ważne kto to jest 😅 no i to że mamy oby dwoje podobny vibe i poczucie humoru,mój były cały czas się obrażał kiedy zażartowała bo mam czarny humor i potrafię być uszczypliwa a mój teraźniejszy narzeczony potrafi razem ze mną żartować i się śmiać,to że lubi okazywać uczucia i jego ogólna wrażliwość ❤️
Facet marzenie🙂 gratuluję! Powiem Ci, że to nie wstyd z tą asertywnością, wg mnie to jedna z trudniejszych cech do wypracowania, dobrze że mąż ją posiada, a Ty się jeszcze ogarniesz😉 my akurat oboje mamy poczucie humoru z tym, że ja wiem kiedy przestać jak chodzi o coś poważnego, a ten dalej😅

No i mamy to! Byłaś dzielna 😄Ja też odliczałam do końca🫣 Macica piękna, to najważniejsze❤️ wyniki wycinków za miesiąc pewnie?
Najdziwniejsze było to, że po chciało mi się płakać i nie mi mogłam tego opanować. Nie z bólu, nie, że coś poszło nie tak tylko jakiś dziwny szok w głowie.
Wyniki za 3 tygodnie do miesiąca powinny być.

Za bardzo się fiksuje, że chce nie umiem słuchać jak ktoś mówi o dziecku albo słyszę o ciąży. Podobno reaguje i moja mimika mówi, że nie chce tego słuchać.. Moja znajoma i dalsza sąsiadka ma synka urodziła nie dawno między nami było by 5 tyg różnicy i mam blokadę teraz co do nich… wcześniej często się spotykaliśmy. Wiem, że to nie jej wina i cieszę się, że ma zdrowe dziecko ale będzie to ze mną całe życie szło. No i małpa przyszła wczoraj a kuzynkana wysyłała mi 1000 zdjęć dziecka. Nawet nie odpisałam i pół dnia beczałam 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ do tego hormony a ból obudził mnie o 2 w nocy 😿
Powiem Ci, że bardzo Cię rozumiem, serio tak samo reagowałam, zazwyczaj złością albo nie chciałam słuchać...wolałam się wycofywać z interakcji takich, bo tak było mi wygodniej i w sumie uważam, że na to nie ma metody, po prostu trzeba to jakoś wewnątrz siebie przetrawić, przetłumaczyć samemu sobie, przetrwać czasowo tą sytuację, aż zacznie coraz mniej razić po oczach . To ciężki temat. Nie ma w tym nic dziwnego wg mnie, uczucie niesprawiedliwości już zawsze będzie towarzyszyć, mimo , że cieszysz się na czyjeś szczęście to w sercu jest ból.
🫂

Najdziwniejsze było to, że po chciało mi się płakać i nie mi mogłam tego opanować. Nie z bólu, nie, że coś poszło nie tak tylko jakiś dziwny szok w głowie.
Wyniki za 3 tygodnie do miesiąca powinny być.
Wow, co za uczucie dziwne😲 jesteś już po najważniejsze. Ja miałam swoje tak 3 tyg z małym haczykiem, ale świetnie, że wizualnie wszystko było w porządku!

u mnie chyba podobnie jak u ciebie , mega szczere rozmowy które trwały godzinami , też potrafiliśmy siedzieć do 4 nad ranem i rozmawiać mimo tego że rano wstawaliśmy do pracy , to jak się troszczy , zawsze myśli o mnie , nie musiałam go prosić (tak jak byłego ) o to żeby coś dla mnie zrobił , podał mi czy cokolwiek , jakby sam wiedział . U nas jest też dość śmieszna sprawa ,bo my się znaliśmy tydzień i ze sobą zamieszkaliśmy (poznałam go przez przypadek będą z moją mamą na piwie , okazało się że zna go jakieś 7-8 lat haha ) . Od początku nie mieliśmy tematu tabu i o wszystkim rozmawialiśmy mega otwarcie , o tym co jest okej a co nas denerwuje . W dużym skrócie 😅
🥰 mega!
Ale historia😅 W sumie to nie wiem czy bym z kimś zamieszkała po tygodniu, ale widać że dobrze ulokowałaś uczucia😊

reklama
ja w sumie nie wiem czym mnie ujął xD
Pamiętam, że siedziałam przy biurku w pracy i miałam takie szklane drzwi i jego szefowa go oprowadzała i go zobaczyłam i myślę "ale dupka" 😂 i poszłam za nim do kuchni się przedstawić. Długo się tylko kumplowaliśmy, łaziliśmy na browary nad Wisłę i gadaliśmy, dopiero jakoś później spotkaliśmy się na takie "piwo", które skończyło się inaczej niż zwykle 😁
Mogę za to powiedzieć co teraz uważam za bardzo wartościowe w nim. Językiem miłości mojego męża są gesty niezwiązane z czułością 😂 to znaczy, że sam tak przytulić czy coś to mu się zapomni, ale npp. jak ostatnio wieczorem źle się czułam i już leżałam to mi przynosi elektrolity, bo zapamiętał, że na stymulacji muszę pić 😅 albo mam jechać do pracy a on do mnie "umyłem Ci przednią szybę i ustawiłem na Twój folder z piosenkami, żebyś rano miała". Takie małe gesty. To jest urocze.
I to, że szanuje potrzeby fizjologiczne 😅 z dzieciaka byłam przyzwyczajona, że jak np w trasie chce się siku to "wytrzymasz". Więc jak on zaczął na moje siku zjeżdżać zawsze na stację bez gadania to też mnie ujęło 😂😂
Oj, przydługi post :D

Do góry