reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

reklama
Ja po USG. Pęcherzyk pękł, jest ciałko żółte.

Powiedziała, że jeśli nie pójdzie to możliwe są 3 przyczyny:
- za cienkie endometrium, bo podobno 9mm to raczej nie będzie wystarczające („może wystarczy”),
- niedrożne jajowody,
- problem z nasieniem u partnera.

I jako kolejny krok kazała zrobić test jeśli miesiączka się spóźni 5-6 dni. Ech. Do tej pani to ja już nie wrócę…

Wiecie, czy 9mm endo to naprawdę takie małe szanse, że wystarczy? 😢 i czy ono jeszcze może się „zwiększyć”?
wystarczy 7 mm (nawet widziałam tu ciążę z mniejszym)

- za cienkie endometrium, bo podobno 9mm to raczej nie będzie wystarczające („może wystarczy”),
- niedrożne jajowody,

I jako kolejny krok kazała zrobić test jeśli miesiączka się spóźni 5-6 dni. Ech. Do tej pani to ja już nie wrócę…

Wiecie, czy 9mm endo to naprawdę takie małe szanse, że wystarczy? 😢 i czy ono jeszcze może się „zwiększyć”?
no i nie zgadzam się, że mogą być 3 przyczyny, może być setka innych..
No i przypominam, że zdrowa para przy regularnym seksie ma rok czasu na zajście w ciążę.

no i nie zgadzam się, że mogą być 3 przyczyny, może być setka innych..
No i przypominam, że zdrowa para przy regularnym seksie ma rok czasu na zajście w ciążę.
Wiem wiem. Mówię tylko czego się dowiedziałam. I że do tej lekarki już się nie wybiorę. Zobaczę co wyjdzie albo nie wyjdzie w tym cyklu i będę szukać dalej.

- niedrożne jajowody,

9mm dobre jest. W ogóle dziwna ta pani, że Ci tak wyłożyła trzy konkretne przyczyny ewentualnego niepowodzenia. Dużo więcej jest możliwych przyczyn, jakby się nie udało na tym etapie.

O dobrze ze o tym wspomniałaś 😄
Właśnie coś czytałam że 1l płynów na bagaż.
Tylko nie wiem czy to ogólnie czy np tylko w podręcznym tyle max musi być a w rejestrowanym nie ma znaczenia?
My wieźliśmy ostatnio w rejestrowanym po 2 butelki wina i oliwy w każdej walizce i nikt nie miał z tym problemu. Ale może to dlatego, że to Włochy :D najlepiej sprawdź jakie ma regulacje linia, która lecisz :)

reklama
U mnie już po. Udało się pobrać 15 pecherzyków. Niestety transfer odroczony do kolejnego cyklu, bo estradiol poleciał w dół przy ostatniej kontroli 😞 smutno mi, ale mówię sobie, że widocznie tak miało być. mam nadzieje, że w październiku się uda i będę mieć prezent na urodziny 😀
Teraz tylko jeszcze czekanie na info od embriologów...
Świetny wynik. Miesiąc poślizgu, ale pomyśl sobie, że Twój organizm za to odpocznie i prezent na urodziny brzmi całkiem spoko 😊 moje kciuki za hodowle✊✊

Do góry