reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Oho młody się wybudza.

Martusiu to bajka.Zresztą bardzo stara,ale teraz wydali ją w ulepszonej wersji.

Dobra,lece do małego.Może uda mi się zmierzyć mu temp.

A do lekarza dojde,mam nadzieje.Bo mam do niego 5 km a mężuś pracoholik nie może wziąść wolnego by mnie zawieźć.Nie wspomne już o tym,że szczepienia dla Matta nam mineło,ale tatuś nie ma czasu na duperele :angry::angry::angry::angry:

reklama
Hej Babeczki

ja juz 3 kawę dzisiaj pije

Julii dzisaj przed 6 sie siku zachciało:baffled:, i od tego czasu nie śpimy, obejrzałyśmy wszystkie angielskie bajki na bbc i na channel (nawet teletubies leciały ku radości mojej Julii) a teraz jula robi cuda z plasteliny, a za chwile idziemy na spacer, bo o dziwo słońce drugi dzień jest ;-):tak::tak:

ja własnie "odnawiam" Julkowe bajki, Julia ostatnio uwelbia Klub Myszki Miki, juz dawno miałąm 2 płytki, ale jakos jej nie pasowały, a teraz kocha je i an okrągło chce oglądać, wiec kompletuje dalsze odcinki ;-):tak:

Ania mam nadzieje że to nie półpasiec u Ciebie :-(

może jadłaś coś nowego? albo jakiś balsam nowy masz?

mnie ostatnio uczuliła maszynka do golenia z balsamem, wszędzie gdzie sie goliłąm miałam krosty :baffled::-p

a jak Mat własnie? miał jakieś oznaki ospowe? cokolwiek?

Edzia nie mam pojecia co doradzić ze spaniem Oli, :-(

jak moja Jula była malutka, i nie spała w dzień to położna poradziła nam aby ja kłaść przy muzyce/radiu, przez to Julia uzależniła sie od kołysanek Turnaua i trudno było ją potem oduczyc, ale potrafiła przy tym spać nawet i 4 godziny ciągiem, podobało jej sie :tak:

kurcze współczuje Wam Dziewczynki, jakos nie wyobrażam sobie mieć drugie dziecko teraz, jak Jula taka małą jeszcze :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie umiała bym chyba :zawstydzona/y:

JKrzymka ja przepis sobie skopiowałam:tak::tak::tak:, moze jak moja familia bedzie miałą chęć na ciacho to upieke takie, raz jeszcze w pl robiłam marchewkowe od Ani ale tylko mi i Julii smakowało, wiec przestałąm robić, bo obie całą blaszke musiałysmy zjeść ;-) a potem w boki idzie ;-)

a co do starcia z mężem...

ja wczoraj miałam starcie słowne :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: dobrze że do rękoczynów nie doszło ehhh :zawstydzona/y:
chyba mam menopauze:-p

uciekam na dwór z moim potworkiem

do potem

a Ania ja dziś na obiad robie Pange (z pl - tzn w pl ona była chyba jedynie w polskiej lodówce:-p bo produkcja to są chyba chiny;-);-);-)) do tego szpinak i młode pyrki :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Matt ma w tyłku 37,6 stopni.
Chyba nie jest źle? Bo chyba się odejmuje 5 kresek a niemowlak może mieć normalną tem. do 37 :confused::confused:
Jak to jest?

Luleczko nie ma czego współczuć,naprawde ;-)
Ja dziś też mam rybke :rofl2:
Haddock.
Z kalafiorkiem i marchewką,bez ziemniaczków :-)

Ide na podłoge rysować :tak:

dzien dobry:-)
U nas pogoda cos powoli sie zmienia...przyszly chmury ale cieplo i sloneczko jest nadal:tak::-)

Jula placze,znow od soboty kupki nie robi..podaje lactuloze od wczoraj...jutro ma usg brzuszka a wizyta panstwowa u gastrologa to dopiero we wrzesniu..wiec idziemy prywatnie...ale i tak panstwowo musimy pojsc na badania do szpitala...bylysmy dzis u okulisty i JUla ma alergiczne zapalenie spojowek...wszystko mzoe ja uczulac...moze nasz kot,moze trawy lub inne gnojstwa:wściekła/y:dostalysmy kropelki na sedzace oczy-czesto trze oczka i na ropiejace oczko ..jakis antybiotyk bo recepta jest wazna 7 dni tylko..jednak kazala na razie nie podawac ich bo mniej ropieje juz to oczko...

Teraz chodzi na paluszkach i krzyczy,placze ze ja pupka boli...a na nocnik nie chce siadac,kibelek tez jest na nie i nawet pieluszki zalozyc niechce....zal mi jej starsznie:-(

uciekam do niej,paaaaa

O matko, Asiu straszne cholerstwo sie Juli czepnęło:no: A robiliście kiedykolwiek testy alergiczne? Bardzo małej współczuję tych zatwardzeń.

Ania 37 to u maluchów normalna temperatura, ale bądź czujna...hehe dobrze, że Ci przypomniałam, co?

Luleczko miłego spacerku. Korzystajcie z pogody.

A ja dziś sprzątam. Już umyłam okna, zmieniłam i poprałam pościel, poodkurzałam, pomyłam podłogi, zrobiłam obiad Maćkowi.

My dzis jemy młode ziemniaczki, jajko sadzone, fasolkę szparagową i mizerię.

Asiu ale strasznie się męczy Jula :-(
Boziu współczuje jej okropnie.
Bidulka.
Czekam na wieści jutro jak tam usg wyszło.

Wiesz,może być kot sprawcą uczulenia,choć przecież Jula od prawie 3 lat z nim mieszka :baffled::confused:

Edzia ale masz powera.Sprzedaj mi troche :rofl2:
Odkąd się popsuła pogoda nie mam weny na nic.
A może to ten ból zęba,który mi promieniuje na lewe oko i lewą część czachy :angry:
Ide po solpadol :baffled:
Jeszcze 3 dni brania antybiotyku i w czwartek do stomatologa :crazy:

Anineczka strasznie Ci współczuję zęba i dentysty. Ja się boję dentysty jakieś 1,5 raza bardziej niż porodu;-):-)

A co do powera - sama tego nie rozumiem....Ktoś jednak kiedyś musiał to zrobić.

Ciekawe co tam u Blanus...Może już urodziła???

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!
dopiero teraz mam chwileczkę od rana na nogach to szkoła Remcia zakupy karmienie przewijanie i takie tam...
Edytko wyobraź sobie że my mieszkamy na 2 pokojach, jeden jest Remika drugi nasz, Dominika często budzi Kordka to specjalnie go gilgocze....
ja dziś nie mam weny do takiego sprzątania chyle czoło :-)

Anineczko- zazdroszczę przestrzeni..
to może jednako ospa?

Luleczko- te ciacho to u mnie hit nawet teściom smakuje ;-)
co do nocy hmm... chyba troche przegiełam z tym galopem na koniku :zawstydzona/y:;-) o mały włos a ząk by był

Joanno- biedulka ta Twoja Juleczka ja tak miałam z Kordkiem jak wprowadzałam nowe jedzonko co 3 , 4 dni mi robił z płaczem ..

u mnie na obiadek spagetti

Anineczka strasznie Ci współczuję zęba i dentysty. Ja się boję dentysty jakieś 1,5 raza bardziej niż porodu;-):-)

A co do powera - sama tego nie rozumiem....Ktoś jednak kiedyś musiał to zrobić.

Ciekawe co tam u Blanus...Może już urodziła???
Oj też bym mogła rodzić zamiast do dentysty chodzić.
Czuje,że rymuje :sorry2:

Luleczko- te ciacho to u mnie hit nawet teściom smakuje ;-)
co do nocy hmm... chyba troche przegiełam z tym galopem na koniku :zawstydzona/y:;-) o mały włos a ząk by był

rotfl2.gif
rotfl2.gif
rotfl2.gif

ruch.gif
ruch.gif
ruch.gif

love0018.gif
love0018.gif
love0018.gif

mdleje.gif
mdleje.gif
mdleje.gif

hahaha.gif
hahaha.gif
hahaha.gif

Ciekawe czy jak będą zmieniać szate forum to wrzucą jakieś nowe emotki :dry:

Matt poszalał 2 godzinki i poszedł spać...oj jakiś on nie swój.
Obadku tylko pół zjadł.

reklama
Do góry