reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Oho młody się wybudza.

Martusiu to bajka.Zresztą bardzo stara,ale teraz wydali ją w ulepszonej wersji.

Dobra,lece do małego.Może uda mi się zmierzyć mu temp.

A do lekarza dojde,mam nadzieje.Bo mam do niego 5 km a mężuś pracoholik nie może wziąść wolnego by mnie zawieźć.Nie wspomne już o tym,że szczepienia dla Matta nam mineło,ale tatuś nie ma czasu na duperele :angry::angry::angry::angry:

reklama
Hej Babeczki

ja juz 3 kawę dzisiaj pije

Julii dzisaj przed 6 sie siku zachciało:baffled:, i od tego czasu nie śpimy, obejrzałyśmy wszystkie angielskie bajki na bbc i na channel (nawet teletubies leciały ku radości mojej Julii) a teraz jula robi cuda z plasteliny, a za chwile idziemy na spacer, bo o dziwo słońce drugi dzień jest ;-):tak::tak:

ja własnie "odnawiam" Julkowe bajki, Julia ostatnio uwelbia Klub Myszki Miki, juz dawno miałąm 2 płytki, ale jakos jej nie pasowały, a teraz kocha je i an okrągło chce oglądać, wiec kompletuje dalsze odcinki ;-):tak:

Ania mam nadzieje że to nie półpasiec u Ciebie :-(

może jadłaś coś nowego? albo jakiś balsam nowy masz?

mnie ostatnio uczuliła maszynka do golenia z balsamem, wszędzie gdzie sie goliłąm miałam krosty :baffled::-p

a jak Mat własnie? miał jakieś oznaki ospowe? cokolwiek?

Edzia nie mam pojecia co doradzić ze spaniem Oli, :-(

jak moja Jula była malutka, i nie spała w dzień to położna poradziła nam aby ja kłaść przy muzyce/radiu, przez to Julia uzależniła sie od kołysanek Turnaua i trudno było ją potem oduczyc, ale potrafiła przy tym spać nawet i 4 godziny ciągiem, podobało jej sie :tak:

kurcze współczuje Wam Dziewczynki, jakos nie wyobrażam sobie mieć drugie dziecko teraz, jak Jula taka małą jeszcze :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie umiała bym chyba :zawstydzona/y:

JKrzymka ja przepis sobie skopiowałam:tak::tak::tak:, moze jak moja familia bedzie miałą chęć na ciacho to upieke takie, raz jeszcze w pl robiłam marchewkowe od Ani ale tylko mi i Julii smakowało, wiec przestałąm robić, bo obie całą blaszke musiałysmy zjeść ;-) a potem w boki idzie ;-)

a co do starcia z mężem...

ja wczoraj miałam starcie słowne :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: dobrze że do rękoczynów nie doszło ehhh :zawstydzona/y:
chyba mam menopauze:-p

uciekam na dwór z moim potworkiem

do potem

a Ania ja dziś na obiad robie Pange (z pl - tzn w pl ona była chyba jedynie w polskiej lodówce:-p bo produkcja to są chyba chiny;-);-);-)) do tego szpinak i młode pyrki :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Matt ma w tyłku 37,6 stopni.
Chyba nie jest źle? Bo chyba się odejmuje 5 kresek a niemowlak może mieć normalną tem. do 37 :confused::confused:
Jak to jest?

Luleczko nie ma czego współczuć,naprawde ;-)
Ja dziś też mam rybke :rofl2:
Haddock.
Z kalafiorkiem i marchewką,bez ziemniaczków :-)

Ide na podłoge rysować :tak:

dzien dobry:-)
U nas pogoda cos powoli sie zmienia...przyszly chmury ale cieplo i sloneczko jest nadal:tak::-)

Jula placze,znow od soboty kupki nie robi..podaje lactuloze od wczoraj...jutro ma usg brzuszka a wizyta panstwowa u gastrologa to dopiero we wrzesniu..wiec idziemy prywatnie...ale i tak panstwowo musimy pojsc na badania do szpitala...bylysmy dzis u okulisty i JUla ma alergiczne zapalenie spojowek...wszystko mzoe ja uczulac...moze nasz kot,moze trawy lub inne gnojstwa:wściekła/y:dostalysmy kropelki na sedzace oczy-czesto trze oczka i na ropiejace oczko ..jakis antybiotyk bo recepta jest wazna 7 dni tylko..jednak kazala na razie nie podawac ich bo mniej ropieje juz to oczko...

Teraz chodzi na paluszkach i krzyczy,placze ze ja pupka boli...a na nocnik nie chce siadac,kibelek tez jest na nie i nawet pieluszki zalozyc niechce....zal mi jej starsznie:-(

uciekam do niej,paaaaa

O matko, Asiu straszne cholerstwo sie Juli czepnęło:no: A robiliście kiedykolwiek testy alergiczne? Bardzo małej współczuję tych zatwardzeń.

Ania 37 to u maluchów normalna temperatura, ale bądź czujna...hehe dobrze, że Ci przypomniałam, co?

Luleczko miłego spacerku. Korzystajcie z pogody.

A ja dziś sprzątam. Już umyłam okna, zmieniłam i poprałam pościel, poodkurzałam, pomyłam podłogi, zrobiłam obiad Maćkowi.

My dzis jemy młode ziemniaczki, jajko sadzone, fasolkę szparagową i mizerię.

Asiu ale strasznie się męczy Jula :-(
Boziu współczuje jej okropnie.
Bidulka.
Czekam na wieści jutro jak tam usg wyszło.

Wiesz,może być kot sprawcą uczulenia,choć przecież Jula od prawie 3 lat z nim mieszka :baffled::confused:

Edzia ale masz powera.Sprzedaj mi troche :rofl2:
Odkąd się popsuła pogoda nie mam weny na nic.
A może to ten ból zęba,który mi promieniuje na lewe oko i lewą część czachy :angry:
Ide po solpadol :baffled:
Jeszcze 3 dni brania antybiotyku i w czwartek do stomatologa :crazy:

Anineczka strasznie Ci współczuję zęba i dentysty. Ja się boję dentysty jakieś 1,5 raza bardziej niż porodu;-):-)

A co do powera - sama tego nie rozumiem....Ktoś jednak kiedyś musiał to zrobić.

Ciekawe co tam u Blanus...Może już urodziła???

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!
dopiero teraz mam chwileczkę od rana na nogach to szkoła Remcia zakupy karmienie przewijanie i takie tam...
Edytko wyobraź sobie że my mieszkamy na 2 pokojach, jeden jest Remika drugi nasz, Dominika często budzi Kordka to specjalnie go gilgocze....
ja dziś nie mam weny do takiego sprzątania chyle czoło :-)

Anineczko- zazdroszczę przestrzeni..
to może jednako ospa?

Luleczko- te ciacho to u mnie hit nawet teściom smakuje ;-)
co do nocy hmm... chyba troche przegiełam z tym galopem na koniku :zawstydzona/y:;-) o mały włos a ząk by był

Joanno- biedulka ta Twoja Juleczka ja tak miałam z Kordkiem jak wprowadzałam nowe jedzonko co 3 , 4 dni mi robił z płaczem ..

u mnie na obiadek spagetti

Anineczka strasznie Ci współczuję zęba i dentysty. Ja się boję dentysty jakieś 1,5 raza bardziej niż porodu;-):-)

A co do powera - sama tego nie rozumiem....Ktoś jednak kiedyś musiał to zrobić.

Ciekawe co tam u Blanus...Może już urodziła???
Oj też bym mogła rodzić zamiast do dentysty chodzić.
Czuje,że rymuje :sorry2:

Luleczko- te ciacho to u mnie hit nawet teściom smakuje ;-)
co do nocy hmm... chyba troche przegiełam z tym galopem na koniku :zawstydzona/y:;-) o mały włos a ząk by był

rotfl2.gif
rotfl2.gif
rotfl2.gif

ruch.gif
ruch.gif
ruch.gif

love0018.gif
love0018.gif
love0018.gif

mdleje.gif
mdleje.gif
mdleje.gif

hahaha.gif
hahaha.gif
hahaha.gif

Ciekawe czy jak będą zmieniać szate forum to wrzucą jakieś nowe emotki :dry:

Matt poszalał 2 godzinki i poszedł spać...oj jakiś on nie swój.
Obadku tylko pół zjadł.

reklama
Do góry