reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja od kiedy nie biorę magnezu znowu mam wieczorem takie dziwne napięcia w nogach, ze ciężko je ulozyć, więc wracam od dziś i pueria uno, to wszystko. Reszta suplementów odstawiona po najdziwniejszym cyklu z cykli.

reklama
Dziewczyny mam pewna teorie i chciałam poznać wasza opinie.
Przy regularnym przyjmowaniu suplementów (Pueria uno, magnez, Wit d3) miałam praktycznie bezbolesne miesiączki.
Z pewnych powodów nie brałam nic od miesiąca. I kręgosłup oraz brzuch napieprza aż miło.
Czy suplementy mogą łagodzić bóle?
Ja od roku suplementuje pregna start/ pueria uno i ciezko mi stwierdzic czy wplynely na moje bole okresowe. Najwieksza redukcje bolu odczulam od momentu kiedy zaczelam przyjmowac lek przeciwbólowy (ibuprom w ostatnim cyklu) jak tylko dostane pierwszych plamien, jeszcze zanim zacznie bolec.

Dziewczyny które biorą ten dzieciorobny magnez :D czy robilyscie jakieś badania przed, miałyście jakieś objawy niedoboru czy trochę w ciemno?

Zastanawiam się czy brać, bo biorę już:
- miovelia pro (od czerwca)
- witamina C 1000 (od tygodnia dopiero)
- witamina D (6 msc przed wakacjami, wyprowadzona na 68 i teraz od września 7000 co drugi dzień)

Co w ogole suplementujecie?
Ja nie robiłam badań, zaczęłam brać bo miewałam skurcze mięśni i "niespokojne nogi" uznałam, że mi go brakuje a brać mi nie zaszkodzi :)
U mnie tak to wygladało:
- Pueria Uno
- magnez z Yango
- wit. C 1000
- co jakiś czas wit. A+E

Wiem, że jest ciężko. Sama z ciekawości liczyłam który byłby u mnie po Twoim poście. Na szczęście ja się dobrze teraz trzymam pomimo tego że znów na teście biel. Czekam tylko żeby okres przyszedł i będę walczyć dalej 💪
Ja najbardziej przy okresie o tym myślę
. Ogólnie już jest Oki,nigdy nie zapomnę, ale żyje dalej..choć bardzo bym chciała z mężem o tym pogadać czasem,ale on jest zdania ,że się stało,i nie wracamy do tego..

Cześć dziewczyny, może nie należę do grupy, ale potrzebuję porady..
zmagam się z PCOS i IO.
Lekarz przepisał mi Duphaston, aby wywołać miesiączkę i zacząć stymulację owulacji.
Miesiączkę dostałam 21 sierpnia, między czasie przyjmowałam Lamette na owulację. W 12dc byłam na monitoring owulacji, lekarz powiedział że jest pęcherzyk 12mm i mam przyjść 16dc. Kilka dni wcześniej bolał mnie brzucha - jak na miesiączkę (skurcze).
Chwilę przed wizytą dostałam lekkiego krwawienia, lekarz stwierdził, że to miesiączka.. jednak silny ból brzucha nie ustępował. Podczas kaszlu kuło mnie w jednym, albo drugim jajniku.
Po kilku dniach, odbyłam stosunek i znowu plamienie się pojawiło. Jednak ból brzucha minął. Od czasu do czasu lekko pobolewaja jajniki. Zrobiłam wczoraj z ciekawości test ciążowy. Wyszedł pozytywny, gruba czerwona kreska.
Jestem w 30dc. Moje cykle są nieregularne z powodu PCOS.
Czy to ciąża, czy może torbiele na jajnikach?
Miała, któraś z was podobnie?

Cześć dziewczyny, może nie należę do grupy, ale potrzebuję porady..
zmagam się z PCOS i IO.
Lekarz przepisał mi Duphaston, aby wywołać miesiączkę i zacząć stymulację owulacji.
Miesiączkę dostałam 21 sierpnia, między czasie przyjmowałam Lamette na owulację. W 12dc byłam na monitoring owulacji, lekarz powiedział że jest pęcherzyk 12mm i mam przyjść 16dc. Kilka dni wcześniej bolał mnie brzucha - jak na miesiączkę (skurcze).
Chwilę przed wizytą dostałam lekkiego krwawienia, lekarz stwierdził, że to miesiączka.. jednak silny ból brzucha nie ustępował. Podczas kaszlu kuło mnie w jednym, albo drugim jajniku.
Po kilku dniach, odbyłam stosunek i znowu plamienie się pojawiło. Jednak ból brzucha minął. Od czasu do czasu lekko pobolewaja jajniki. Zrobiłam wczoraj z ciekawości test ciążowy. Wyszedł pozytywny, gruba czerwona kreska.
Jestem w 30dc. Moje cykle są nieregularne z powodu PCOS.
Czy to ciąża, czy może torbiele na jajnikach?
Miała, któraś z was podobnie?
Na pytanie czy to ciąża odpowie Ci tylko betaHCG z krwi, a później lekarz ginekolog.

reklama
Ja nie robiłam badań, zaczęłam brać bo miewałam skurcze mięśni i "niespokojne nogi" uznałam, że mi go brakuje a brać mi nie zaszkodzi :)
U mnie tak to wygladało:
- Pueria Uno
- magnez z Yango
- wit. C 1000
- co jakiś czas wit. A+E
O rety, ostatnio wiecznie nie mogłam spać przez niespokojne nogi a odkąd zaczęłam łykać ten magnez z yango to śpię jak dziecko. Nie połączyłam wcześniej tych kropek, chyba już się z nim nigdy nie rozstanę 😅

Do góry