reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja od kiedy nie biorę magnezu znowu mam wieczorem takie dziwne napięcia w nogach, ze ciężko je ulozyć, więc wracam od dziś i pueria uno, to wszystko. Reszta suplementów odstawiona po najdziwniejszym cyklu z cykli.

reklama
Dziewczyny mam pewna teorie i chciałam poznać wasza opinie.
Przy regularnym przyjmowaniu suplementów (Pueria uno, magnez, Wit d3) miałam praktycznie bezbolesne miesiączki.
Z pewnych powodów nie brałam nic od miesiąca. I kręgosłup oraz brzuch napieprza aż miło.
Czy suplementy mogą łagodzić bóle?
Ja od roku suplementuje pregna start/ pueria uno i ciezko mi stwierdzic czy wplynely na moje bole okresowe. Najwieksza redukcje bolu odczulam od momentu kiedy zaczelam przyjmowac lek przeciwbólowy (ibuprom w ostatnim cyklu) jak tylko dostane pierwszych plamien, jeszcze zanim zacznie bolec.

Dziewczyny które biorą ten dzieciorobny magnez :D czy robilyscie jakieś badania przed, miałyście jakieś objawy niedoboru czy trochę w ciemno?

Zastanawiam się czy brać, bo biorę już:
- miovelia pro (od czerwca)
- witamina C 1000 (od tygodnia dopiero)
- witamina D (6 msc przed wakacjami, wyprowadzona na 68 i teraz od września 7000 co drugi dzień)

Co w ogole suplementujecie?
Ja nie robiłam badań, zaczęłam brać bo miewałam skurcze mięśni i "niespokojne nogi" uznałam, że mi go brakuje a brać mi nie zaszkodzi :)
U mnie tak to wygladało:
- Pueria Uno
- magnez z Yango
- wit. C 1000
- co jakiś czas wit. A+E

Wiem, że jest ciężko. Sama z ciekawości liczyłam który byłby u mnie po Twoim poście. Na szczęście ja się dobrze teraz trzymam pomimo tego że znów na teście biel. Czekam tylko żeby okres przyszedł i będę walczyć dalej 💪
Ja najbardziej przy okresie o tym myślę
. Ogólnie już jest Oki,nigdy nie zapomnę, ale żyje dalej..choć bardzo bym chciała z mężem o tym pogadać czasem,ale on jest zdania ,że się stało,i nie wracamy do tego..

Cześć dziewczyny, może nie należę do grupy, ale potrzebuję porady..
zmagam się z PCOS i IO.
Lekarz przepisał mi Duphaston, aby wywołać miesiączkę i zacząć stymulację owulacji.
Miesiączkę dostałam 21 sierpnia, między czasie przyjmowałam Lamette na owulację. W 12dc byłam na monitoring owulacji, lekarz powiedział że jest pęcherzyk 12mm i mam przyjść 16dc. Kilka dni wcześniej bolał mnie brzucha - jak na miesiączkę (skurcze).
Chwilę przed wizytą dostałam lekkiego krwawienia, lekarz stwierdził, że to miesiączka.. jednak silny ból brzucha nie ustępował. Podczas kaszlu kuło mnie w jednym, albo drugim jajniku.
Po kilku dniach, odbyłam stosunek i znowu plamienie się pojawiło. Jednak ból brzucha minął. Od czasu do czasu lekko pobolewaja jajniki. Zrobiłam wczoraj z ciekawości test ciążowy. Wyszedł pozytywny, gruba czerwona kreska.
Jestem w 30dc. Moje cykle są nieregularne z powodu PCOS.
Czy to ciąża, czy może torbiele na jajnikach?
Miała, któraś z was podobnie?

Cześć dziewczyny, może nie należę do grupy, ale potrzebuję porady..
zmagam się z PCOS i IO.
Lekarz przepisał mi Duphaston, aby wywołać miesiączkę i zacząć stymulację owulacji.
Miesiączkę dostałam 21 sierpnia, między czasie przyjmowałam Lamette na owulację. W 12dc byłam na monitoring owulacji, lekarz powiedział że jest pęcherzyk 12mm i mam przyjść 16dc. Kilka dni wcześniej bolał mnie brzucha - jak na miesiączkę (skurcze).
Chwilę przed wizytą dostałam lekkiego krwawienia, lekarz stwierdził, że to miesiączka.. jednak silny ból brzucha nie ustępował. Podczas kaszlu kuło mnie w jednym, albo drugim jajniku.
Po kilku dniach, odbyłam stosunek i znowu plamienie się pojawiło. Jednak ból brzucha minął. Od czasu do czasu lekko pobolewaja jajniki. Zrobiłam wczoraj z ciekawości test ciążowy. Wyszedł pozytywny, gruba czerwona kreska.
Jestem w 30dc. Moje cykle są nieregularne z powodu PCOS.
Czy to ciąża, czy może torbiele na jajnikach?
Miała, któraś z was podobnie?
Na pytanie czy to ciąża odpowie Ci tylko betaHCG z krwi, a później lekarz ginekolog.

reklama
Ja nie robiłam badań, zaczęłam brać bo miewałam skurcze mięśni i "niespokojne nogi" uznałam, że mi go brakuje a brać mi nie zaszkodzi :)
U mnie tak to wygladało:
- Pueria Uno
- magnez z Yango
- wit. C 1000
- co jakiś czas wit. A+E
O rety, ostatnio wiecznie nie mogłam spać przez niespokojne nogi a odkąd zaczęłam łykać ten magnez z yango to śpię jak dziecko. Nie połączyłam wcześniej tych kropek, chyba już się z nim nigdy nie rozstanę 😅

Do góry