reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Nordic prenatal dha
Wit c
Adek. D3 aktualnie 4 tys jednostek dziennie / ale już mam ładny wynik bo 63 😍 także zejde do 3 tys
Magnez 3 magów
jod
Cynk
Selen z doskoku
Miedź
Colostrum
Metylofolian z aliness

Brałam tez bcomplex ze względu na podwyższona homocysteine, ale wróciła do normy wiec odstawiłam

reklama
Dziewczyny które biorą ten dzieciorobny magnez :D czy robilyscie jakieś badania przed, miałyście jakieś objawy niedoboru czy trochę w ciemno?

Zastanawiam się czy brać, bo biorę już:
- miovelia pro (od czerwca)
- witamina C 1000 (od tygodnia dopiero)
- witamina D (6 msc przed wakacjami, wyprowadzona na 68 i teraz od września 7000 co drugi dzień)

Co w ogole suplementujecie?
Apropo magnezu to rzadko się zdarza ze ma się w normie :D aczkolwiek tak ja robiłam badania, norma od 1,6 a ja zaledwie 1,7

Nordic prenatal dha
Wit c
Adek
Magnez 3 magów
jod
Cynk
Selen z doskoku
Miedź
Colostrum
Metylofolian z aliness

Brałam tez bcomplex ze względu na podwyższona homocysteine, ale wróciła do normy wiec odstawiłam
Pozwólcie że zapytam. Dlaczego bierzecie wit.C? Ja łykam tylko jak się przeziębie. Podobno nie powinno się brać 'tak na wszelki wypadek.'

Myślę że rożnica polega na tym, że my kobiety po zrobieniu testu już jesteśmy emocjonalnie poruszone i związane z dzieciątkiem a mężczyźni emocjonalnie więź łapią dopiero w momencie pierwszego ujrzenia na żywo albo gdy czują ruchy maleństwa poprzez dotykanie brzucha. Moj tez nigdy nie poruszał tematu co by było gdyby... przytulał mnie i po prostu był w momenie gdy sytuacja się działa.
No to może sobie przybić pione z moim. Chociaż jak wejdą za mocno % to zaczyna się temat - na szczęście zdążą się to 2x do roku 😉

Ja się wkurwiam bo albo poziom lh leży albo moje testy to robią mnie w bambuko od kilku dni robie i praktycznie nic się nie zmienia nie miałam żadnego pozytywnego a patrząc na ostatnie miesiące owulacja powinna być w najbliższych 2 dniach . Chyba że cykl znowu się pojebał …

Ja się wkurwiam bo albo poziom lh leży albo moje testy to robią mnie w bambuko od kilku dni robie i praktycznie nic się nie zmienia nie miałam żadnego pozytywnego a patrząc na ostatnie miesiące owulacja powinna być w najbliższych 2 dniach . Chyba że cykl znowu się pojebał …
Iludniowe cykle? Mi przez cały dzień pik wychodzi nawet z jasnożółtych siczków, jak już jest ten dzień. Cykle mam od 26 do 34 dni i aktualnie pik w 16 dniu cyklu się pojawił.

Iludniowe cykle? Mi przez cały dzień pik wychodzi nawet z jasnożółtych siczków, jak już jest ten dzień. Cykle mam od 26 do 34 dni i aktualnie pik w 16 dniu cyklu się pojawił.
Aktualnie 24 dniowe cykle mam dziś mam 10 dzień cyklu . Ostatnio piki wychodził mi w 10 dniu właśnie jak miałam cykle 27 dniowe to wy godziły mi w 12-13 dniu cyklu. Teraz są blade jak dupa kreska ledwo zauważalna nie wiem o co chodzi

reklama
No to może sobie przybić pione z moim. Chociaż jak wejdą za mocno % to zaczyna się temat - na szczęście zdążą się to 2x do roku 😉
Mojego męża przy drugiej ciąży rozłożył wynik z badań genetycznych. Zdrowy chłopiec. Miał w tedy wyrzuty sumienia, bo mówił ciagle, że chce i pragnie córki.
Mój myśli, nie tak często jak ja, ale tez widzi jak u mnie się to dzieje.

Do góry