reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Moj mały update, dzisiaj nie testowałam- zgodnie z założeniem.
Ale pobolewa mnie brzuch- najpewniej z głodu, jestem na śniadanku, kawie i orzeszkach :p

Za to u corki owsiki w przedszkolu 🙈jej najlepsza przyjaciółka ma osobiście. Dlatego chciałabym podać wszystkim pyrantelum, jestem prawie pewna ze nie jestem w 🤰 jutro 11 dpo zrobię superczulego pinka aby na lajcie wziąć prochy i zdążyć z druga dawka przed kolejna owu.

Ja najbardziej przy okresie o tym myślę
. Ogólnie już jest Oki,nigdy nie zapomnę, ale żyje dalej..choć bardzo bym chciała z mężem o tym pogadać czasem,ale on jest zdania ,że się stało,i nie wracamy do tego..
Niestety większość tak mężczyzn ma 😞 mój należy do tych pośrodku. Ostatnio z nim rozmawiałam i wyszło na to że on bardzo rzadko myśli o tych dzieciach które się nie urodziły i ogólnie nie wizualizuje sobie życia. Za to ja rozmyślałam jakby to było.

Dziewczyny które biorą ten dzieciorobny magnez :D czy robilyscie jakieś badania przed, miałyście jakieś objawy niedoboru czy trochę w ciemno?

Zastanawiam się czy brać, bo biorę już:
- miovelia pro (od czerwca)
- witamina C 1000 (od tygodnia dopiero)
- witamina D (6 msc przed wakacjami, wyprowadzona na 68 i teraz od września 7000 co drugi dzień)

Co w ogole suplementujecie?
Ja biorę tylko folik od grudnia 2022 i ten magnez. A i od września Wit C profilaktycznie.

Dziewczyny które biorą ten dzieciorobny magnez :D czy robilyscie jakieś badania przed, miałyście jakieś objawy niedoboru czy trochę w ciemno?

Zastanawiam się czy brać, bo biorę już:
- miovelia pro (od czerwca)
- witamina C 1000 (od tygodnia dopiero)
- witamina D (6 msc przed wakacjami, wyprowadzona na 68 i teraz od września 7000 co drugi dzień)

Co w ogole suplementujecie?
Nordic prenatal dha
Wit c
Adek
Magnez 3 magów
jod
Cynk
Selen z doskoku
Miedź
Colostrum
Metylofolian z aliness

Brałam tez bcomplex ze względu na podwyższona homocysteine, ale wróciła do normy wiec odstawiłam

reklama
Niestety większość tak mężczyzn ma 😞 mój należy do tych pośrodku. Ostatnio z nim rozmawiałam i wyszło na to że on bardzo rzadko myśli o tych dzieciach które się nie urodziły i ogólnie nie wizualizuje sobie życia. Za to ja rozmyślałam jakby to było.
Myślę że rożnica polega na tym, że my kobiety po zrobieniu testu już jesteśmy emocjonalnie poruszone i związane z dzieciątkiem a mężczyźni emocjonalnie więź łapią dopiero w momencie pierwszego ujrzenia na żywo albo gdy czują ruchy maleństwa poprzez dotykanie brzucha. Moj tez nigdy nie poruszał tematu co by było gdyby... przytulał mnie i po prostu był w momenie gdy sytuacja się działa.

Do góry