reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Właśnie też miałam zapytać o testy owulacyjne 😂😂 Czy to normalne, że kilka dni po owulacji i spadku poziomu LH, zaczyna znowu rosnąć? 🤔🤔
Bo już było na poziomie 0,06 a dzisiaj 0,19. Jestem 4dpo
To są małe wartości i różnica też jest minimalna. Poza tym to tylko paski, a wartość odczytuje aplikacja i nie jest to super dokładne.

reklama
@Mademoiselle_Nika wszystko u Ciebie wporządku?

@Mademoiselle_Nika mamy nadzieje, że wszystko u Ciebie dobrze i niedługo do Nas wrócisz cała i zdrowa 🙈🙂

@Mademoiselle_Nika mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok!

@Myszko Spóźnionego.. wszystkiego LEPSZEGO 💕
@Mademoiselle_Nika mam nadzieje ze wszystko ok u Ciebie.
Popłakałam się dziewczyny z Waszej troski! Dzięki, jest trzonowo, ale stabilnie :) Miałam problem zalogować się na forum, a zbyt mało czasu aby siąść do rozwiązania problemu natury technicznej.
Oczywiście wydarzyły się różne sytuacje rodzinno-domowe w tym czasie, bo spokój to jakiś nie naturalny stan u Nas :) ale mam nadzieje, że ten okres już się kończy.
@Mademoiselle_Nika wpisz mnie prosze na pauzę. W tym cyklu nie mozemy sie starac i w pazdzierniku tez nie. Mam zapalenie przydatkow…. OT kapiele w jacuzzi🙈🙈🙈 musze odczekac conajmniej miesiac, od zakończenia antybiotykoterapii. A od listopada zaczynam robic badania hormonalne, nasienia i monitoring. W pazdzierniku planujemy wakacje, wiec moze, koniec roboty i wakacje dobrze nam zrobią:)
Nie zdawałam sobie sprawy, że kąpiele w jacuzzi mogą zafundować zapalenie przydatków. :( Trzymam kciuki żebyś szybko się wyleczyła. Patrząc na Twój plan mam do powiedzenia jedno - w grudniu zaciążąmy i oboje lecimy na wrześniowe mamuśki :)

@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Co to za głupoty Ci ta endo powiedziala??? Sorry, ale naprawdę zmień lekarza... w cyklach powyżej 30 dni nie ma owu? A z jakiej to przyczyny? U mnie ZAWSZE jest owu przycyklach 33-36 dni. I zwykle jest ona około 19-21 dc. Chyba dobrze, żebyś najpierw ogarnęła swój cykl z dobrymi lekarzami, bo możesz sobie zaszkodzić takim braniem duphastonu przed owu, bazować na wynikach zrobionych w złych porach itp.

To dobrze. Zobaczymy kiedy @ bedzie. Podobno owu miałam wczoraj( w piątek @ sie skończyła) i tak coś mi nie pasowało bo przewidywany okres ma być 5.10 cykl 25 dniowy.
A na jakiej podstawie wiesz ze wczoraj była owulacja u Ciebie? :) aby kolejny cykl rozpoczynał się 5 października to musiałabyś miec 18 dniową fazę lutealna, co już wypada poza normy.

A na jakiej podstawie wiesz ze wczoraj była owulacja u Ciebie? :) aby kolejny cykl rozpoczynał się 5 października to musiałabyś miec 18 dniową fazę lutealna, co już wypada poza normy.
To tylko przypuszczenia. Aplikacja i obserwacje - śluz, temp, bóle jajnika. . Dlatego napisałam ze podobno była. W teorii powinna być czwartek/piątek a apka pokazuje na podstawie objawów że była wczoraj.

reklama
Popłakałam się dziewczyny z Waszej troski! Dzięki, jest trzonowo, ale stabilnie :) Miałam problem zalogować się na forum, a zbyt mało czasu aby siąść do rozwiązania problemu natury technicznej.
Oczywiście wydarzyły się różne sytuacje rodzinno-domowe w tym czasie, bo spokój to jakiś nie naturalny stan u Nas :) ale mam nadzieje, że ten okres już się kończy.

Nie zdawałam sobie sprawy, że kąpiele w jacuzzi mogą zafundować zapalenie przydatków. :( Trzymam kciuki żebyś szybko się wyleczyła. Patrząc na Twój plan mam do powiedzenia jedno - w grudniu zaciążąmy i oboje lecimy na wrześniowe mamuśki :)
Dobrze Cię widzieć tu ☺️ przyznam że trochę zachodziłam w głowę bo zamilkłaś tak bez uprzedzenia. Dobrze, że wszystko w miarę ok 🙂

Do góry